Tomáš Hrábek Vloženo 10. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 10. Únor 2014 O jeee. Pod sedum... To je výzva... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 7. Březen 2014 Sdílet Vloženo 7. Březen 2014 velmi přijemná spotřeba po dálnici, okresky a město... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoblik Vloženo 8. Březen 2014 Sdílet Vloženo 8. Březen 2014 Jezdi to spise za todle:))) ale da se i za min mnohem ale je to nuda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 8. Březen 2014 Sdílet Vloženo 8. Březen 2014 (editace) v pátek odpoledne v provozu těžko... jinak na 17" zimákách conti T810 to má prostě menší spotřebu než na 18" conti letních... to je jenom ovšem detail. Editováno: 8. Březen 2014, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoblik Vloženo 8. Březen 2014 Sdílet Vloženo 8. Březen 2014 Ja mam 18 conti ts 830, jezdim tak od 8 do 15 podle nalady a mnozstvi audin ve zpetnem zrcatku:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 8. Březen 2014 Sdílet Vloženo 8. Březen 2014 Njn audi TDI to nesou těžce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobmaster Vloženo 11. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2014 sobotní "extrémní spotřeba" po rovince plynulou jízdou ...to už asi neuvidím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tampere Vloženo 11. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2014 Tak po krátkém vlastnictví mohu sdělit své zkušenosti se spotřebou. Předesílám, že předchozí motor 2.0 TDi jsem vyměnil za tento motor kvůli absenci turba,filtru pevných částic,těsnění pod hlavou a podobných věcí,které jsem za drahé peníze již dříve musel opravovat. Také jsem typ člověka,který zastává jízdu se všemi auty ve stylu "ekojízdy" i když občas využiju plný výkon jakéhokoliv motoru. Po koupi jsem četl různé informace o spotřebě a říkal jsem si, jak na tom budu já. Výsledek je tento. Spotřeba v Praze průměr 9 litrů. Jízda limitní rychlostí 50/70/80 km/h, klidné, nikoliv plouživé rozjezdy. Mimo město: Beroun-Lovosice a zpět cca 190 km všední den, předpisová rychlost 50/90/130. Cesta vede po dálnici,mimo obec i v obci. Průměrná spotřeba 7,8 l/100km. Dálnice: Beroun-Kyjov a zpět cca 600 km všední den, tempomat 120km, 90% dálnice. Průměrná spotřeba tam 7,4 l/100km, zpátky 7,5 l/100km Stejnou trasu na stejnou tempomatovou rychlost jsem jel s 2,0 Tdi za průměr 4,9 l/100 km pneu 195/50/15 Všechny jízdy byly v lednu na zimním pneu 225/40/18. Také jsem porovnával zda je lepší tempomat či já a tempomat i přes mou prvotní nedůvěru, vyhrál co se spotřeby týká. Jsem zvědavý na léto jak to bude. Zatím u mne spokojenost,jen se musím oprostit od předchzíspotřeby dieslu,která u mne byla vykoupena drahými opravami.... Jj mimo město do 8l dálnice morava švýcarsko 8.7l vyzkoušeno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Vloženo 12. Září 2014 Sdílet Vloženo 12. Září 2014 (editace) Dnes trasa Praha-Písek za 8.3l, najeto kolem 130km. Docela to jde, hlavně když vezmu, že přes Prahu to několikrát jelo krokem a na dálnici jsem se taky párkrát neudržel Pojezdy po městě, cesty do práce a zpět (7km) jezdim za 10,3l. Zatim mám ale najeto jen necelý tisíc km. Editováno: 12. Září 2014, autor: Maxel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoblik Vloženo 12. Září 2014 Sdílet Vloženo 12. Září 2014 A to se da jeste i o dost min:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LadaT Vloženo 15. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2014 Tak buď to mám rozbitý nebo dělám něco špatně ale i když se snažím pod 12 se nedostanu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 15. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2014 Na okreskach? Jel sem Hradec Brno za 7,6 litru... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prassat Vloženo 15. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2014 U tohoto motoru záleží hodně kde jezdíš, zabiják spotřeby je časté popojíždění po městě. Po městě kde často stojíš na světlech a rozjíždíš se co 200m tak tam žere hodně i TDi. Ukazatel spotřeby je až kombinovaná spotřeba - měřeno v horizontu několika měsíců. Tj. na krátkých trasách, popř. častěji město je 12l úplně normální. Jinak dálky kolem 8 a dlouhodobá kolem 10 (za období posledních pár měsíců nám ukazuje palubák 9,7 l ) a to mu člověk podle potřeby občas naloží :-D Kolik máš najeto? Kde jezdíš a jak dlouhé trasy? Těch 12 l je dlouhodobá? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zitny Vloženo 15. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2014 Spotreba pres mesto pri ceste ze salonu domu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nemo.x Vloženo 15. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2014 (editace) Ja mel dlouhodobou podle PP i podle nadrze 10L. Jezdim vetsinou rychle presuny po okruhu, nezavodim, ale jezdim rychle a neprovozuji zadnou ekojizdu. Dlouhou trasu na Moravu pres Hradec s prum. rychlosti 83km/h (160 dalnice, caste predjizdeni, misty az 140km/h mimo) jsem mel za 9,6L... @Zitny: Gratuluji :-) Editováno: 15. Říjen 2014, autor: nemo.x Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoblik Vloženo 20. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2014 Ja mam dlouhodobou spotrebu 8,6 a jezdim hodne casto skrze mesto. Vzhledem k najezdu cca 25 tis km za rok si nemuzu stezovat. Kdyz to porovnam s 2.0 tdi ve scoutu kde jsem jezdil za 5,2 tak jsem do benzinu nalil za rok o 30 tis vic, ale jezdim komfortne uplne jinym autem takze pro me dobry:-) neni nutne mit deprese :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 20. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2014 Já mám dlouhodobou 10,2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drizzy Vloženo 2. Březen 2015 Sdílet Vloženo 2. Březen 2015 (editace) Čauko chci se jen zeptat jakou spotřebu máte při zařazeném režimu P při ohřátém motoru ? ( aktuální ) Editováno: 2. Březen 2015, autor: Drizzy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hoblik Vloženo 4. Březen 2015 Sdílet Vloženo 4. Březen 2015 1,2l/h Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 5. Březen 2015 Sdílet Vloženo 5. Březen 2015 Taky 1,2 l/h Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobmaster Vloženo 6. Březen 2015 Sdílet Vloženo 6. Březen 2015 jj 1,2l/h Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri001 Vloženo 12. Březen 2015 Sdílet Vloženo 12. Březen 2015 Já se přidám ke zkušenosti se spotřebou. Po Praze kolem 10 - 12.5l - cesty cca 15 km do školy s dětma pak práce, pokud jedu jižní spojku bez kolon, tak i 7.5l s předchozími několika zastaveními na semaforech :-) Mimo město okresky v poho 8l, nejníže zatím žena s naloženým autem a rakví na střeše za 7.3l při 100km/hod rychlosti. Dálnice Praha - ostrava tacho 135 km/hod, plné auto 8.7l, 160-180 km hod 10.3l ve stejném složení. Předtím jsem měl O II 1.9 tdi s dsg a ta jezdila po dálnici stejným tempem za 6.4 l resp. 7.4 l, ve městě pak za 7 - 8 l. jízda ale diametrálně odlišná, žádné kadle kadle, dunění při nízkých otáčkách, ale zase naopak dojezd v klidu 800 km a při troše snahy 900 km na nádrž. Sup - tam se musí tankovat co 450 km - nádrž je fakt na h...o, protože ačkoli má deklarovaný objem 60l, tak pravidelně tankuji s minimálním dojezdem a stejně tam dostanu tak 53 max 55 l, tudíž jeětě je tam někde dost benzínu, ale auto to nechce vědět.:-) okamžitá spotřeba je při zahřátém motoru 1.2l/hod, při studeném je to pak mazec - 4.5l/hod a když jedu se studeným autem - climatronic zapnutý, výhřev sedaček taky- z kopce a tzv. brzdím motorem, tak tam, kde diesel ukazoval 0.0l/hod, tak sup baští 3.5l/hod - asi si promazává válce :-))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 12. Březen 2015 Sdílet Vloženo 12. Březen 2015 K té poslední větě, koukni se kolik to v takovém případě točí otáček, protože palivo se většinou zavírá až od 1500 ot. výše. Nádrž je naprd, ale to už se tu někde řešilo, tak pohledej a bude ti jasné proč nejde do plna natankovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tampere Vloženo 17. Březen 2015 Sdílet Vloženo 17. Březen 2015 Protože jsou tam dvě nádrže kvuli čtyřkolce....1.2l při stání....Zlín-Švýcarsko 9,2l 150 až 160kmh Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GeorgeFSI Vloženo 18. Březen 2015 Sdílet Vloženo 18. Březen 2015 Tak hlavně když Vám to hlásí dojezd 0 km a ručička palivoměru je za 0, tak je v nádrži ještě cca 5 litrů. Takže proto natankujete max. cca 55 litrů. Osobně vyzkoušeno.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.