Host amissus Vloženo 8. Únor 2014 Sdílet Vloženo 8. Únor 2014 Pánové můžete mi poradit, jaká žárovka je v osvětlení RZ u Rapida? Já mám na F suitky, ale tady to podle návodu vypadá na něco typu W5W / W3W, bohužel tam typy nepíšou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 8. Únor 2014 Sdílet Vloženo 8. Únor 2014 Takové ty skleněné jak v parkovačkách. Tuším že T10. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 8. Únor 2014 Sdílet Vloženo 8. Únor 2014 (editace) Žárovky uvedeny zde: http://forum.skodahome.cz/index.php?/topic/123864-Dílenská-učební-pomůcka-Rapid str. 37 Editováno: 8. Únor 2014, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 8. Únor 2014 Sdílet Vloženo 8. Únor 2014 Díky. V případě LEDek u Rapida už je potřeba používat ty can-bus ready? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 8. Únor 2014 Sdílet Vloženo 8. Únor 2014 Jo, protože Rapid má hlášení vadných žárovek. Aspoň v mým autě je. A už dvakrát zahlásilo falešný poplach za jízdy a přitom všechny žárovky byly OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 8. Únor 2014 Sdílet Vloženo 8. Únor 2014 No já mám taky fresh a nehlásí nic. Nemáš nějakou výbavu navíc že to tam je? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 8. Únor 2014 Sdílet Vloženo 8. Únor 2014 Tak jsem to zkoušel a hlásilo to akorát vadnou = při zkoušce vyndanou žárovku blinkrů. Ostatní vyndané to nehlásí. Když mi praskla Osramka H7, popravdě si nevzpomínám, jestli kontrolka svítila, protože že H7 nesvítí jsem viděl z místa řidiče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 8. Únor 2014 Sdílet Vloženo 8. Únor 2014 Hlasi to i zarovky v interieru.. btw Minimalne kdyz se mi podarilo rupnout pojistku kdyz sem menil zarovy za LEDky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 8. Únor 2014 Sdílet Vloženo 8. Únor 2014 Hlášení všech žárovek tedy budou mít asi jen auta s MAXIDOTEM...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 9. Únor 2014 Sdílet Vloženo 9. Únor 2014 Upraven název tématu a přesunuto do elektriky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 9. Únor 2014 Sdílet Vloženo 9. Únor 2014 Já to chtěl směrovat spíše univerzálně k oLEDkování Rapida, ale proč ne : ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 9. Únor 2014 Sdílet Vloženo 9. Únor 2014 No to by také šlo, ale tos měl tedy uvést hned na začátku. Já bych to nechal takto a na další použití LEDek udělal případně jiná vlákna (třeba vnitřní lampičky, atd.) - bude to přehlednější, než když se to tady smíchá všechno dohromady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 9. Únor 2014 Sdílet Vloženo 9. Únor 2014 Souhlas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bill.jr Vloženo 9. Únor 2014 Sdílet Vloženo 9. Únor 2014 Jaký je výsledek LED osvětlení RZ? Mě by se to líbilo na blinkry, protože se rozsvěcejí bez náběhu, ale u RZ je jaká výhoda? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 10. Únor 2014 Sdílet Vloženo 10. Únor 2014 Vyhoda zadna, vypada to lepe + to SPZ lepe osvetluje nez klasicke zarovky (coz je mozna spis nevyhoda) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 10. Únor 2014 Sdílet Vloženo 10. Únor 2014 Já se nakonec rozhodl dát do osvětlení RZ klasické žárovky Ostram cool blue, i když na současném autě tam mám diody. LEDky si nechám do interiéru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bill.jr Vloženo 10. Únor 2014 Sdílet Vloženo 10. Únor 2014 Mě by zajímalo, jak se poperete s tou signalizací prasklých žárovek. Ty CANBUS žárovky stojí do blinkrů 250Kč/ks a to i od číňanů na eBay. Dávat 1000Kč za celý auto se mi fakt nechce. Nehledě na to, že ten jejich "CANBUS feature" je jeden napůl otevřenej SMD tranzistor. Napadlo mi koupit nějaký ty obyčejnější a napájet tam rezistor, ale bojím se že ty levné budou málo svítit. Jinak ještě jedna poznámka, koupil jsem kdysi asi 1000 levných bílých 5mm LED a dělal jsem si z toho světlo na akvárium (ne ze všech). Problém byl, že sice životnost vysoká, ale po pár měsících se snížila svítivost až to svítilo tak 20% toho, co na začátku a tak jsem to vyhodil a dal tam zářivky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 10. Únor 2014 Sdílet Vloženo 10. Únor 2014 Hlášení všech žárovek tedy budou mít asi jen auta s MAXIDOTEM...... Ee, teď jsem to zkoušel a mám s maxikem jen kontrolu blinkrů. Svítí mi pouze oranžová kontrolka a maxik nic nepíše. Někde jsem viděl, že přes vag sis mohl vybrat které žárovky to má hlídat, ale nevím jestli to bylo u rapida. Nemáte možnost to někdo vyzkoušet? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 10. Únor 2014 Sdílet Vloženo 10. Únor 2014 Dle manuálu by to MAX měl psát..... Jo a zkoušel jsem vyndat pojistku vnitřního osvětlení - kontrolka svítila, vyndaná pojistka obrysovek př.+zad. a SPZ - kontrolka nesvítila. Tak nevím, nastavení, že mi kontrolka zahlásí, že nesvítí interiérové osvětlení je stejný případ jako "Stěrače stírají", "To mi přeci nemusíte hlásit" "Klakson troubí..... ". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 4. Březen 2014 Sdílet Vloženo 4. Březen 2014 Tak tady mán další dotaz na někoho, kdo už měnil, jestli může uvést, jaká žárovka je v lampičce v kufru a v přihrádce spolujezdce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bill.jr Vloženo 4. Březen 2014 Sdílet Vloženo 4. Březen 2014 V kufru je W5W, měnil jsem v sobotu :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pericko666 Vloženo 2. Duben 2014 Sdílet Vloženo 2. Duben 2014 Ahoj pánové, jaký je teda závěr těch LEDek na SPZ? Rád bych si to taky namontoval, nicméně nevím teda, jaké koupit. A s tím MAXIDOTEM, jakmile připojím do SPZ LEDku, kontrolka (hlášení) prasklé nebo nějak porouchané žárovky zhasne? Díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 2. Duben 2014 Sdílet Vloženo 2. Duben 2014 (editace) LEDka do osvětlení RZ je patice T10 (žárovka W5W) a musí to být can-bus ready, aby nebyla hlášena chyba žárovky (toto nemám konkrétně pro osvětlení RZ ověřeno, vycházím z poznatků kolegů výše). Editováno: 2. Duben 2014, autor: amissus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pericko666 Vloženo 2. Duben 2014 Sdílet Vloženo 2. Duben 2014 Takže například toto: http://www.led-autozarovky.cz/led-autozarovky/eshop/7-1-Parkovaci-zarovky-LED/0/5/90-CAN-BUS-parkovaci-svetlo-T10-W5W-4xSMD-BILA-1ks ????? samozřejmě 2ks. LEDKA W5W s paticí T10 a je to CAN-BUS READY Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 2. Duben 2014 Sdílet Vloženo 2. Duben 2014 (editace) Can bus neni treba. Mam ledky za 30 kc a vse funguje jak ma . Editováno: 2. Duben 2014, autor: Woody Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.