Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Kdyby věděl kolik stojí výroba 18" pneu,mluvil bys jinak.Třebas číňanům stačí malá marže :-)

Myslíš že čínská firma a její majitel jezdící v RR nebo Bentley je míň hladový jak zbytek světa ? To těžko. 

Ušetří možná na mzdách a reklamě. To teda může být značná část ceny pneumatiky, ale o dobrosrdečnosti čínských firem si iluze nedělám 😁.

Upraveno od Malarkey

Borbet Y 7.5j R17 ET37 čierne lesklé

Je to tak akurát.

Rozdiel v ET je 3cm von a je to super

20210501_134249.jpg

20210419_145341.jpg

20210421_152847.jpg

20210421_151242.jpg

V 30. 4. 2021 na 10:57, cosby napsal:

Kdyby věděl kolik stojí výroba 18" pneu,mluvil bys jinak.Třebas číňanům stačí malá marže 🙂

Sice neznám detaily, ale po odečtení DPH, marže prodejce a dopravy do Evropy to vypadá, že číňan nemá marži spíš žádnou, což je nesmysl. Že by energie, dobře odvedená práce, kvalitní suroviny byly za několik málo stovek? A to nepočítám solidní vývoj, který bude u renomovaného výrobce taky slušná část ceny...

---

Upraveno od keporkak_jedna
Špatný thread.

• 2 měsíce později...

Toto sú moje :

Zimné 17" Trius

Letné 18"  Gemini

IMG_20201114_134857 (1).jpg

PXL_20210510_143443699_2.jpg

• 2 týdny později...

Ahoj! Koukám po nových kolech, mám teď na autě 19" X-tremy, je to dost tvrdý a podařilo se mi cvaknout už během dvou měsíců gumu o díru. Hodně přemýšlím o 17". Měl jsem na autě, co jsem měl předtím, Triuse se Sport Maxx RT2 a bylo to fakt supr - ani moc tvrdý, ani moc měkký. Jenže si říkám, že podle TP Triuse už na auto nedám (jiná šířka a ET) a origo 17" na RSku (Golus?) jsou fakt ohizdný.
Napadá někoho nějaký aftermarket? Nebo třeba kola z VW nebo Seatu? Abych nemusel řešit dopsání do TP. Můžu tam teď dát 225/45 R17 91W 7,5Jx17 ET51.

Ještě teoreticky můžu koupit 18" Gemini, ale nevím, jestli tam bude o oproti těm 19" vůbec nějaký rozdíl.

Upraveno od Kllrt

Tak na ty jsem přesně koukal, jsou to teda ty Dorada, ne Goluse. Koukal jsem na ten odkaz a tyhle jsou ET, to podle TP na auto nemůže. Ale je to celkem jedno, nelíbí se mi. Na FL se asi ani nedávaly, ne?

Upraveno od Kllrt

V 10. 8. 2021 na 9:40, Kllrt napsal:

Ahoj! Koukám po nových kolech, mám teď na autě 19" X-tremy, je to dost tvrdý a podařilo se mi cvaknout už během dvou měsíců gumu o díru. Hodně přemýšlím o 17". Měl jsem na autě, co jsem měl předtím, Triuse se Sport Maxx RT2 a bylo to fakt supr - ani moc tvrdý, ani moc měkký. Jenže si říkám, že podle TP Triuse už na auto nedám (jiná šířka a ET) a origo 17" na RSku (Golus?) jsou fakt ohizdný.
Napadá někoho nějaký aftermarket? Nebo třeba kola z VW nebo Seatu? Abych nemusel řešit dopsání do TP. Můžu tam teď dát 225/45 R17 91W 7,5Jx17 ET51.

Ještě teoreticky můžu koupit 18" Gemini, ale nevím, jestli tam bude o oproti těm 19" vůbec nějaký rozdíl.

Aké máš auto ? RS ?

Mám RS245.

@Kllrt Kovane Belvedere 18 s vahou 7,5kg za mna TOPka,koncernove od VW z MK7 Clubsport.ET49 s podlozkami 15/20mm.Velkym plusom mensia neodpruzena hmota s benefitom lepsej akceleracie a usetrenych minimalne 18kg vs Gemini s vahou cez 13kg.Tie som si nechal ako zimnu sadu a po renovacii isli z ciernej do bronzu.

20210421_120915.jpg

b2.PNG

Upraveno od ritch

@ritchA jak je na tom komfort? Máš DCC? O to mi jde teď asi nejvíc, protože v ostatních ohledech to je za mě v pohodě.

@Kllrt bez DCC s pruzinami ST 30/30 a nepocitil som diskomfort oproti serii,na ktorej je podvozok ladeny tvrdsie uz fabricky.

@ritchZajímavý, mně to přijde s DCC na 19" celkem dost nepohodlný. Hlavně teda jako "daily" auto - kvůli cestám, po kterých jezdím (máme tu trošku tankodrom).

Upraveno od Kllrt

před 23 hodinami, ritch napsal:

@Kllrt Kovane Belvedere 18 s vahou 7,5kg za mna TOPka,koncernove od VW z MK7 Clubsport.ET49

Tyhle klola se mi na RS strašně líbí, jen kde je sehnat nezničené a za rozumnou cenu, oficiální cena je úlet!

Na 18" s DCC v comfortu (RS fl) mi to přijede OK, na vyloženě špatné silnici pochopitelně už ne. Dost udělají i pneu.

BTW Sám bych 19" taky nechtěl, používám RS jako daily.

Upraveno od virtual

@virtualNo, nakonec to asi dopadne tak, že se mojí 245 zbavím a pořídím něco jinýho. Bohužel mi to auto nepřirostlo k srdci.
Jinak ty 19" jsou na daily fakt nic moc, i s DCC. Navíc, i když na nich teď mám Sport Maxxy, tak hrozně hučí.

KIIrt: tohle je individuální, já jsem z podvozku příjemně překvapenej, bál jsem se, že to bude horší, ale možná Scout by mohl být pohodlnější. Ty 19" v základu RS245 moc nechápu, mnohem lepší mi přijdou menší a lehčí kola (viz ty Clubsporty), ale asi by to neprošlo v koncernu... z výroby jsem měl 18" Potenzy a nebyly úplně tichý, Micheliny mi přijdou lepší. Dunlopy jsou myslím taky hlučnější, ale mě kola před lety začaly hučet i zdánlivě bez příčiny, po výměně nedojeté sady byl hluk pryč.

ritch: už jsem tam na ně před časem koukal, byly ještě levnější, tam jsi je bral ty (nebo máš reference)? Viděl jsem i jinde a tam byly odrbaný (a možná i dražší)...

Pozeral som ich aj na tejto stranke,nakoniec som mal stastie a kupil skoro nove bez skrabanca z SK,otestovane v DE v 268km/h...druha sezona a nemenil by som.

@virtual hodil jsem dneska ze zajímavosti na auto 17ky Triuse, vejdou se tam úplně v pohodě. Byl jsem se krátce projet a ten komfort je úplně nikde jinde. Žádný rány do auta, jsou mnohem tišší (a to mám vlastně na obou sadách Sport Maxxy). Možná to auto je takový svižnejší s nimi, ale možná to jen fakt pocit. Jediný minus pro mě bylo to, že do zatáčky měly tendenci se tak trošku "žvýknout", ale to chápu, když tam je mnohem vyšší bočnice.

Takže bych nejradši na auto plácnul 17ky a byl by pokoj. 

20210814_163039~2.jpg

Upraveno od Kllrt
Přidání fotky

No jóóó klucí, ale ten vzhled je taky úplně někde jinde na RS! Na 19kách to auto vypadá super! Na 17kách je to už jen Škodovka!!! 

Podľa mňa na RS nepatria 17 kolesá...

Na zimu mozno, aj to rozmer 225/45.

Neskusal niekto 235/40 r18 na O3 ??

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.