Přejít na obsah

Kost stabilizátoru

Host aka

Doporučené příspěvky

Chtel bych se zeptat.mam Octu 1,8T r.v.00 a mam misto techto plastovych kosti,takove kovove tycky(je to tak spravne???).Pri prejezdu nerovnosti se mi zda,ze podvozek netlumi tyto narazy jak by mel.Vim,ze tdi je ladeno komfortneji,ale myslim,ze moje 1,8T by mohla byt o neco komfortnejsi.Gumy na stabilazatoru jsem vymenil.Auto ma najeto 60000km(serviska).Test tlumicu OK.Vsude mi rikaji,ze auto je jak nove.

Poradte pomohla by vymena za plastove kosti???

Diky za odpovedi.

Je to stejné zda plastové nebo kovové . To na bouchání nebo hluk nemá vliv. Pokud ti to bouchá při přejezdu např. přes koleje a nemáš nikde vůli v kuláčích tak je nutné zpravidla vyměnit gumy na stabilizátoru. 1J0 411 314 R. U modelu 2000 budeš muset zřejmě vyměnit i spony 1J0 411 336 D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmmmm ja som prednedavnom ziskal octu 1.8T rv.2000 po ocovi a ma najazdene 200tis. ale takym stylom jazdy ze to auto asi ani viac ako 130 v zivote neslo, az teras :D na podvozku nic nebolo menene ani mu nic neni, nebucha, nevrzga proste :palec2: mam to ajtak vymenit? ak hej tak mi please napiste presne veci co sa ma vymenit bo sa nevyznam :(

Odkaz ke komentáři

Mám zhruba ten stejný stav km (185tkm). Podvozek na první pohled nic zvláštního

nenaznačoval. Najednou jak se ochladilo kovové klepání a jedna velmi, velmi nepříjemná věc,

ve vyšší rychlosti při intenzivním brzdění se auto rozhoupalo do stran.

Takže o víkendu jsem provedl generálku předku - silentbloky stabilizátoru, kosti, ramene,

horní uložení vč. tlumičů a čepy. Rozdíl neskutečný :D. Vyplatí se to.

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...
  • o 2 roky později...
  • o 3 týdny později...
  • o 3 roky později...

Mám takovej menší problém. Chci měnit kosti stabilizátoru na oktávce 1.9 tdi 66kw Combi 2002 (facelift) a nejsem si jistej kterej typ kostí tam má být. Průměr stabilizátoru je 23mm. No a na autě mám na pravé straně plastovu kost (obr. č.1), na levé straně kovovou kost (obr. č.2). Původní majitel to tam tak namontoval. Ale podle různých internetových obchodů by tam prý měla být kost co je na obrázku č.3 protože je to na facelift na stabilizátor 23mm. Obr.1 je prý kost na stabilizátor 21mm před face a obr.2 na stabilizátor 23mm před face. Tož nevím co tam koupit a namontovat. Tož co tam má býti. Poradí někdo?

post-73606-0-82127200-1398108536_thumb.j

post-73606-0-78865500-1398108539_thumb.j

post-73606-0-17997400-1398108543_thumb.j

Editováno: , autor: zdeans
Odkaz ke komentáři

No mě by totiž zajímalo jestli je nějakej rozdíl ve funkčnosti těch kostí? Jestli když to tam bylo třeba 5let, tak jestli se kvůli tomu mohlo podělat něco jinýho? Mě totiž připadne, že ten rozdíl je jenom v materiálu a v tom, že tam ten šroub je přímo nalisovanej a u faceliftu ne.

Editováno: , autor: zdeans
Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...
V 18. 11. 2006 at 22:19, Octavka napsal:

Pak nastal cas na gumy stabliku. Hlavne at si neukroutite sroubek - poradne pred odsroub. promazte. Vymena lehka, jak rikam hlavne namazat pri povolovani.

Oživím toto staré téma. Přesně toto jsem udělal, ale jeden šroubek se bohužel ukroutil (promazáno povolovačem rzi a šroubů) :o Co teď? Přístup na dvě věci (odvrtání atd. nepřicházelo k úvahu) a vím, že auto půjde brzy do šrotu (léta jsou znát - r.v.1999) Tak se ten držák gumy stabilizátoru přivařil k nápravnici a snad to vydrží. Vím, že je to asi prasárna, ale jiné řešení v danou chvíli nebylo. Předpokládám, že by musela dolů nápravnice. Zeptám se, ukroutil někdo tento šroubek? Jak to poté vyřešil?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...