Přejít na obsah

Dešťový senzor ze Seatu

_Denis_

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

Váša mi sdělil, že existuje možnost zapojení dešťového/světelného senzoru ze Seatu, který se lepí mimo vnitřní zpětné zrcátko a nevyžaduje ani výměnu okna. Psal, že údajně tady někde na fóru toto řešení již je nafoceno, no ať jsem hledal sebevíc, nepodařilo se mi nic najít :(

Nemáte někdo náhodou fotografie/bližší info?

Předem díky! :kol-45:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před pár měsíci jsem realizoval to samé na OII (tedy bez výměny čelního skla a s původním nesamozatmívacím zrcátkem). Čerpal jsem z výše zmíněného příspěvku FII/Room a potom ještě z jiného webu. Zatím to nemám zakrytované (kryt už mám), ale funguje to úplně stejně jako senzor v zrcátku. http://img15.rajce.idnes.cz/d1502/5/5178/5178424_3ce274fdc4ad159013ea31a8bc01ba2e/images/2014-02-13-556.jpg

Editováno: , autor: Sharky487
Odkaz ke komentáři

To já právě nevím :)

Váša mi jen napsal, že toto není ten senzor a že prý tady někde je vyfocený - ale nemohu nic najít..

Nicméně pokud se už povedlo ten senzor napasovat i na OII, říkám si, že by snad nemusel být senzor Seat ani nutný.. Zeptal jsem se tedy Váši, zda by to vládl také, nebo ne..

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři

Myslíš ten origo, nebo ten Seat?

Ten Seaťácký je de facto nesehnatelný, origo seženu za pár šlupek kdekoli :)

Každopádně jsem se Váši už zeptal, zda není problém zapojit i ten origo. :kol-47: Pokud ne, vyškrábal bych si "okénko" v tom černém tečkování nad zpětným zrcátkem a senzor umístil tam, aby nebyl vidět.

Nicméně poněvadž je to dané téma očividně už mrtvé, zeptám se tady, zda tomu rozumím dobře:

1) Na sklo nanesu primer dle šablony (čili prostě do tvaru prázdného obdélníku) -> ten má vlastně jen estetickou funkci..

2) Následně držák senzoru 1K0-845-543 přilepím k onomu zaschlému primeru zevnitř

3) Po zaschnutí do držáku zacvaknu (nebo po stranách přilepím) samotný senzor

4) Následně už mohu dle uvážení senzor zakrytovat a samozřejmě zapojit a naprogramovat (Váša)

...a mělo by být vše funkční... Chápu to správně?

Odkaz ke komentáři

Denis: Obávám se že tam ti nepojede, je totiž nutný aby přes celou plochu senzoru stíraly stěrače, pokud to dáš někam kde nedosáhnou, tak ti pojedou furt naplno..

V místě kde ho mam já (viz fotka výše) to je akorád, stíraná oblast končí v polovině horní hrany toho černého rámečku. Nehledě na to, že ta originální černá vrstva není na skle zevnitř, ale je uvnitř skla (nebo aspoň byla na jednom originálnim skle s orig rámečkem, co sem měl možnost "rozebrat"). A lepit senzor na poškrábanej povrch taky neni to pravý, pro správnou funkci musí bejt na skle přicucnutej bez bublin či jiných mezer..

Ano, rozumíš tomu dobře, postupoval jsem úplně stejně a vše je funkční.

Odkaz ke komentáři

Odkaz ke komentáři

Aha, také mě to právě napadlo. To je škoda, faktem je, že esteticky toto žádná výhra není, no :( Tečkování by problém nebyl, já to mám v autě na povrchu zevnitř, ne uvnitř skla. Ani poškrábané by to snad nebylo, sklo je tvrdé, to bych odškrábal a přeleštil. Ale ten dosah stěračů je to podstatné, to není jak vyřešit, čili bych musel volit asi stejné umístění..

Dobře, toto je de facto detail. Co se týče toho "přicucnutí", jsem neznalý, ten senzor jsem v ruce nikdy neměl - on má an sobě nějakou lepící plochu, nebo jakým způsobem se vlastně lepí na sklo? Já z toho příspěvku z odkazu pochopil, že se senzor jen zacvakne do toho držáku bez dalšího nutného lepení - což tedy asi neplatí..?

Díky za trpělivé rady :kol-35:

Edit: Marek: na to téma jsem před chvílí právě také narazil :)

Odkaz ke komentáři

jako řeknu ti to tak. já to u předchozí chtěl taky dělat či vyměnit čelní sklo, ale je to k ničemu... světelnej senzor po nastavení už funguje normálně(dříve spínal i když sem zajel do stínu atd)¨, ale senzor deště.... je slunej den a on začne stírat, dělá to dost často, takže to stejně musíš vypnout a když začne pršet, tak zase zapnout...

Odkaz ke komentáři

samostatny sennzor dle meho nema zadne lepeni, jen se presne zacvakne do toho drzaku co je na skle a zrcatko ho pritlaci ... videl jsm ho jen okrajove ... mozna by to slo dodelat mimo zrcatko, ale jak v mem tematu, horni okraj senzoru k okraji skla je 11 cm ... 

se senzorem deste zatim zadny problem nemam, vcera jsem absolvoval cestu a stiral korektne dobre, a cesta Prostejov Ostrava cca 100 km pekny den mi ani jednou sam nestiral ... 

pokud mas prachy, jdi i do vymeny skla, nebo se poptej na pojisteni a pak ho rupni ... jinak cena za sungate (to co mam ja) + prace za 5 000 ... pak uz to je brnkacka ...

Odkaz ke komentáři

Já vím, senzor deště mi také nikdy nijak zvlášť nevyhovoval, mám to odzkoušeno v rodinném Mercedesu - když se rozhodne, stírá a to úplně zbytečně :(

Nicméně ten světelný senzor mě hodně láká, vč. funkce C&L Home, kterou bohužel už u FL nejde naprogramovat tak, jako jsem měl u před FL..

Proto do chci jít, no nové sklo si kvůli tomu platit nebudu..

Toto:

http://www.myturbodiesel.com/wiki/rain-light-sensor-retrofit-and-installation-vw-diy/

...je docela zajímavé, nicméně nevím, jak jednoduché je odstranit vnitřní zpětné zrcátko a udělat vše nanovo. Kdyžtak to samostatně umístěný senzor vedle jistí, ačkoli je toto opravdu esteticky čisté řešení, což se o tom senzoru vedle moc tvrdit nedá :kol-32:

Odkaz ke komentáři

no prave, to jsem chtel dodat, ze ty jakozto clovek, co chce mit vse na 150% a takovou prasarnu bys tam dal ? Ja jsem taky nad tim uvazoval, ale kdyz uz tak uz, navic prijdes o moznost samozatmavovaciho zrcatka ktere vubec neni spatne ...

C&L Home je super, ale stalo se mi, ze pri odemceni me auto "neprivitalo" a byla tma cca 22 hodin vecer ... davam to zavinu managmentu baterie, ktery mi uz neustale hlasi, ze je baterie vybita a ani cesta Prostejov Ostrava mi ji nedobila ... 

Odkaz ke komentáři

Já si všechno montoval i kódoval sám a žádnej problém nemam, světelnej senzor funguje jak má, stěrače taky. Na automatickou polohu stěračů jezdim pořád, vůbec neni nutný je vypínat, když vjedu do deště hned se zapnou, na suchu zas vypnou, za sucha se mi zatim nikdy nezapnuly. Jediný co sem slyšel je, že se nechytí, pokud startuješ v dešti, ale tam prej stačí jen vypnout a zapnout a chytnou se (nemam vyzkoušeno, parkuju v garáži takže vyjíždim ze sucha do deště a to se chytnou vždy). Zavírání při dešti taky funguje jak má.

Jako prasárna mi to teda nepřijde, pokud se to zakrytuje, vypadá to jak z výroby.

Z finančních důvodů jsem nechtěl měnit sklo, ale až se rozbije, tak už ho samozřejmě nechám vyměnit za to s držákem a dokoupim samozatmívací zrcátko, kabeláž už mam připravenou.

Senzor se na sklo jen přimáčkne, má takovou gelovou vrstvu, ale mně to zabralo dost času, dostat ho tam tak aby se neudělala bublinka, vždycky se mi přilepil na krajích a uprostřed zůstal vzduch. Nakonec jsem si ho nechal nandat přímo ve škodovce, když tam bylo auto na garančce, ale stejně tam malá bublinka je. Nevšim jsem si ale, že by něčemu vadila.

Odkaz ke komentáři

Sharky: děkuji za upřesnění, přesně to jsem potřeboval vědět :kol-47:

Marek: Souhlasím, originál je originál - čistý a hezký. Nicméně nepopírám, že je to dobrá funkce, zálusk si na to dělám aspoň půl roku. Problémem je, že když mi rupne sklo, ve firmě se se mnou nebude nikdo bavit o tom, jestli chci senzor, nebo ne - budu rád, pokud si obhájím aspoň tónované.. A platit minimálně 3-4 tisíce jen za sklo + senzor + zapojení (čili celkem asi 7 tisíc) do cizího auta, když sklo může opět kdykoli prasknout (a při následné výměně na pojistku bych zase dostal obyč sklo dle VINka), to fakt ne. Jsem blázen, ale toto je moc i na mě - další zbytečná, nikam nevedoucí investice do cizího auta, kterou si s sebou prostě nebudu nikdy moci vzít, neodkoupím-li si to auto jednou. Naopak pokud seženu levně senzor a Váša mi jej zapojí za 500,- Kč, jedná se o celkovou investici řekněme 1500,- Kč - to je pro mě únosné a jsem asi ochoten obětovat vzhled za funkčnost, když je to vlastně totéž ;)

Odkaz ke komentáři

sharky, mam to stejne, nestezuji si na chod steracu, ale je pravda, ze to mam zatim 2 dny :D ... nicmene, vcera jsem si vyzkousel to co pises ze pri desti a nastartovani se ti nezapne ... me se zapnul, ale trvalo mu to dobrych 20 vterin ... pri vstupu do auta jiz prselo, ja nastartoval a odjel jsem po ujeti cca 200 metru se mi sterace rozjeli bezproblemu ...

Odkaz ke komentáři

Mně to vyšlo celý v materiálu asi na 1200,-, a počítám do toho vše (senzor, chemie (primer, lepidlo), elektrika (kabely a konektory), kryty a spínač světel s polohou AUTO). Ale je fakt že nějaký věci mam neoriginální a nějaký sem sehnal zadarmo. No a montoval jsem si to sám, na to taky padlo pár sobotních odpolední.. :D

Maro: To jsem jen slyšel, sám jsem to zatím neměl možnost vyzkoušet. Já mám senzor tři měsíce a bez žádnýho vážnějšího problému, jen jsem párkrát upravoval citlivost světelnýho senzoru. Stěrače fungovaly bezchybně od prvního nakódování.

Odkaz ke komentáři

Sharky jezdis autem někdy? Asi moc nemáš velký najezd

Vyzkoušeno v cc,superb 2, oct 2 před fl i fl, tuareg, a3,a6

Když je sucho tak to obcas stira když startují při dešti tak musíš čekat než to začne stírat nebo znova aktivovat páčkou, systém nahovno

Nejsem ten co to ma a nekritizuje své auto

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...