chleidy Vloženo 22. Březen 2014 Sdílet Vloženo 22. Březen 2014 ...tak je tu jaro a čas pohnout se dál, dětí už nechcou jezdit na pronajatý chalupy a dostali nápad vozit si chalupu sebou, otázka tedy zní: dodělávali jste někdo tažný ? a druhá otázka: táhl někdo za Olll karavan ?...dík za reakce... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 22. Březen 2014 Sdílet Vloženo 22. Březen 2014 Otázka je co myslíš karavanem.... vzhledem k údajům v TP jde spíš o karavánek - bohužel Já jsem dodélával tažné, ale auto mělo přípravu z výroby.... mám ho na nosič kol... Karavan utáhne až OIII Scout a to díky přenosu síly na všechna kola a pořádnému motoru... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chleidy Vloženo 22. Březen 2014 Autor Sdílet Vloženo 22. Březen 2014 ...tak jasně, že nepůjdu přes čtyři metry...tak tedy karaváneček pro upřesnění... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 22. Březen 2014 Sdílet Vloženo 22. Březen 2014 No ono to není jen o velikosti, ale o hmotnosti, tedy vybaveni karavanu a i když je v Anglii O III vyhlášena jako nejlepší auto pro karavaning, u nás v centrální Evropě je to trochu jiné a jet pak po dálnici přes Rakousko 65 km/h není nic příjemného a hlavně ekonomického.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
memory2 Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 (editace) chleidy > Mám úplně stejný dotaz Chci taky dodělat tažný na OIII a přípravu taky nemám. Asi to bude pěkná pálka s tím je potřeba počítat. Normálně to stojí 5000,- (příprava v konfigurátoru) Problém je ,že se bude muset určitě nakódovat řídící jednotka. No takže to máme 5000,- + 12 000 ,- tažný , To jsou ceny v konfigurátoru takže počítám 8000,- ta příprava s prací za dodělání + 12 000 ,- materiál tažný + 2000 ,- další práce. Celkem tedy cca 22 000 ,- Jestli má někdo nějaký nápad jak to udělat za půlku budu vděčný. Jinak přívěs do 750kg OIII bez problému utáhne. Dokonce i kolem tuny by neměl být problém. Dřív se tahaly karavany se 120L a taky se to dalo ! tady jedna super stránka zadáte auto a karavan a vyhodí vám to jak jste na tom: http://www.whattowcar.com/ Editováno: 9. Duben 2014, autor: memory2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Weithfisto Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 Znamý si to nechával dodělávat v polsku za cca 8000,- . Tahá za tím všechnomožný a zatím drží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 Polsko? Hmmmm... zajímavá alternativa... nejspíš dle Baťova, levné koupené dvakrát koupené... Nicméně papídové může moje OIII tahat brržděný přívěs do 1 500 kg ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pelras Vloženo 10. Duben 2014 Sdílet Vloženo 10. Duben 2014 chleidy > Mám úplně stejný dotaz Chci taky dodělat tažný na OIII a přípravu taky nemám. Asi to bude pěkná pálka s tím je potřeba počítat. Normálně to stojí 5000,- (příprava v konfigurátoru) Problém je ,že se bude muset určitě nakódovat řídící jednotka. No takže to máme 5000,- + 12 000 ,- tažný , To jsou ceny v konfigurátoru takže počítám 8000,- ta příprava s prací za dodělání + 12 000 ,- materiál tažný + 2000 ,- další práce. Celkem tedy cca 22 000 ,- Jestli má někdo nějaký nápad jak to udělat za půlku budu vděčný. Jinak přívěs do 750kg OIII bez problému utáhne. Dokonce i kolem tuny by neměl být problém. Dřív se tahaly karavany se 120L a taky se to dalo ! tady jedna super stránka zadáte auto a karavan a vyhodí vám to jak jste na tom: http://www.whattowcar.com/ Daval som si dodatocne dorabat. Urcite je to lacnejsie, ako "origo". Hlavne je mat elektricke napojenie kompatibilne s O3 tzn, s kompenzatorom, aby jednotka nehlasila "vypalene ziarovky". Cele ma to vyslo na cca. 320€ (8770Czk) - bajonetove tazne + elektrika + montaz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sanek81 Vloženo 11. Duben 2014 Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 320€ je dobra cena Všechno polské není shit, tady ti tam dají beztak to stejné, jen za české ceny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
signoflife Vloženo 7. Květen 2014 Sdílet Vloženo 7. Květen 2014 to memory2: mám konkrétní nabídku na dodělání tažného bez přípravy z autorizáku z Benešova - tažné 4500,-, elektrika 4200,-, práce 4500,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 7. Květen 2014 Sdílet Vloženo 7. Květen 2014 myslím že dobrá cena... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Vloženo 8. Květen 2014 Sdílet Vloženo 8. Květen 2014 Na O2 bez pripravy mne vyslo tazne ktere nema vyndavaci ten pahyl s kouli za 6500,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 8. Květen 2014 Sdílet Vloženo 8. Květen 2014 O III není O II Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 9. Květen 2014 Sdílet Vloženo 9. Květen 2014 (editace) dělal jsem na G7 a pouze el. origo vyšla na cca 5500 je to ta samá elektrika Editováno: 9. Květen 2014, autor: Milhausek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 9. Květen 2014 Sdílet Vloženo 9. Květen 2014 já jsem nechal na O III dělat tažné (a to mělo auto přípravu) a vyšlo to po slevě co u prodejce mám na 11 565,70 Kč vč. DPH Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tažak Vloženo 11. Květen 2014 Sdílet Vloženo 11. Květen 2014 V Mostě se dá pořídit tažné O III od 7000,- komplet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 11. Květen 2014 Sdílet Vloženo 11. Květen 2014 Ale nejspíš né orig. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 12. Květen 2014 Sdílet Vloženo 12. Květen 2014 (editace) řídící jednotky pro tažné se zásuvkou bez montáže! - pro auta s přípravou zde a auta bez přípravy zde - obě 4 006,- Kč a tažné orig. škoda zde 5 714,- Kč (nelze pro variantu GreenLine, lze i pro verzi 4x4 (kromě SCOUT) Editováno: 12. Květen 2014, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 13. Květen 2014 Sdílet Vloženo 13. Květen 2014 Ak môžem poradiť , aj keď sám proti sebe , tak nič iné by som tam ako originál nedal . Celkové spracovanie ťažného , jeho umiestnenie , kvalita gule a celkove hovoria za origo . Keby už veľmi sockárim tak tam dám neorigo železo ale elektriku vzhľadom na to s čím všetkým to komunikuje by som dal originál . Kto videl tie zázračné neorigo canbusové skrinky napojené na rýchlospojky a kto to montuje vie svoje ... 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 13. Květen 2014 Sdílet Vloženo 13. Květen 2014 souhlas... a mimo to orig tažné umí toto, pochybuji, že ty neorig. na tom budou stejně... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plajik157 Vloženo 13. Květen 2014 Sdílet Vloženo 13. Květen 2014 Je originál tažné z výroby jen "kus oceli a natažené vodiče"? Já si vzpomínám že na F1 byl k originálu z výroby dodáván větrák chladiče většího průměru. Mám originál a dokonce mi hlásí vadnou žárovku na vozíku. Pokud to dodělá prodejce sám za stejnou cenu tak na tom vydělá asi jen on. Byla to celkem groteska když při predávání nového O III prodejce nasazoval cca čtvrt hodiny tažné a nějak to nešlo, Pomohlo až WD40 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 13. Květen 2014 Sdílet Vloženo 13. Květen 2014 popravdě také jsem s tím novým tažným zápasil, je to ale o cviku, proti O II zcela něco jiného.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 13. Květen 2014 Sdílet Vloženo 13. Květen 2014 je to trošku iný systém a kým sa to nevybehá ide to trošku horšie ... stabilizáciu určite nevie žiadna elektrika , len tie úplne najlepšie vedia odpojiť senzory a kontrolu žiaroviek , tam máš cenu okolo 70-100eur za sadu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 16. Červen 2014 Sdílet Vloženo 16. Červen 2014 a pak že v Tchibo mají jen kafe http://www.tchibo.cz/nosic-na-jizdni-kola-k-upevneni-na-tazne-zarizeni-p400052757.html?wbdcd=EV50wdmP5k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
signoflife Vloženo 6. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2014 Zaplatil jsem ve čtvrtek u Verolda v Benešově za tažné bez přípravy 4544 práce, 4485 tažné a 3144 elektrika, originál a vyjímatelné, pevné prý na OIII zatím není v nabídce. I když komunikace s nimi je taková záhadná. Když s vámi mluví přijímací technik, člověk nabyde pocit, jestli už nějaké auto opravovali..... Ale na autě není nic poznat, že ho museli od kufru až k volantu půlku rozebrat. Prý se elektrika vkládá podél prahu zevnitř. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.