ronnie81 Vloženo 31. Květen 2014 Sdílet Vloženo 31. Květen 2014 Zdravím, chci se zeptat. Manželka jela autem (fabia 1.4 16V 63 kw) 2008 a 3x jí pípla kontrolka oleje a zhasla... Dojela do škodovky...koupila olej a dolila 1 L oleje. (moje chyba, že jsem to nekontroloval :-( ). Ale od té doby: 1. Divný zvuk motoru, nemyslím klapání...v pozadí je nový zvuk...dunění nevím..nahrál jsem to... 2. Dnes jsem zjistil, že mi bublá voda chladiči...žadná kontrolka se nerozsvítila... 3. Objevila se mi olejové skrvny, viz. obrázek....... Takže už myslím na nejhorší.... 00008.mpg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ales-r Vloženo 31. Květen 2014 Sdílet Vloženo 31. Květen 2014 (editace) To vypadá na špatné těsnění pod hlavou, prolíná ti chladící směs a do chlazení ti jde tlak z válců. Ještě se podívej jestli nemáš ve vodě olejové skvrny popřípadě na uzávěru oleje bílej šlem. Edit: Hlavně aby to nebyla prasklá hlava. Ale nechci tě strašit třeba to tím nebude. Po kolikati kilometrech jsi dolíval ten olej 1l je dost. Editováno: 31. Květen 2014, autor: ales-r Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronnie81 Vloženo 31. Květen 2014 Autor Sdílet Vloženo 31. Květen 2014 Olej byl měněný v srpnu, od té doby jsem nalítal 10tkm. Olejové skrvny ve vodě nejsou, ani bílej šlem na víku. Tak nevím. V ponděli to radši dovezu do škoda-servisu v Liberci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ales-r Vloženo 1. Červen 2014 Sdílet Vloženo 1. Červen 2014 A chladící kapalina ti neubývá? Jinak voda v expanzní nádrži nemá co bublat, tam musí jít tlak z válců. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 1. Červen 2014 Sdílet Vloženo 1. Červen 2014 to bublanie myslí asi to že keď sa napľna znova nádržka to robí každému. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 1. Červen 2014 Sdílet Vloženo 1. Červen 2014 Zajeď někam,ať si to poslechnou,ten olej ti prolíná pod víkem ventilů.Jestli auto topí,nepřehřívá se,normálně startuje a není šedivý šlem na víčku oleje tak to snad nebude nic vážného.Ten šlem tam může být i v důsledku jízd na krátkou vzdálenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronnie81 Vloženo 1. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 1. Červen 2014 Jinak ten zvuk(uložil jsem ho tady) vždy zmizí po přidání plynu cca 900 až 1000 otáček již žádné dunění... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 1. Červen 2014 Sdílet Vloženo 1. Červen 2014 Ten odkaz ti nefunguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronnie81 Vloženo 1. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 1. Červen 2014 Mě funguje..jde to stáhnout.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 1. Červen 2014 Sdílet Vloženo 1. Červen 2014 Tak na tabletu mi to nejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronnie81 Vloženo 2. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 2. Červen 2014 (editace) Tak Editováno: 28. Červen 2014, autor: ronnie81 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 2. Červen 2014 Sdílet Vloženo 2. Červen 2014 No tak to som nečakal že to ide od rozvodov ešte od vodnej pumpy by som to možno skôr čakal že by bola už vybehaná ale aj to neviem či to taký zvuk robí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ales-r Vloženo 2. Červen 2014 Sdílet Vloženo 2. Červen 2014 A co ti řekli na ten prolínající olej a hlavně bublající chladící kapalinu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronnie81 Vloženo 28. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 28. Červen 2014 Zdravím, po delší odmlce se ozývám k mému problému. Auto po servisu a: Žádná netěsnost, chladič ok (asi jsem měl nějakou schízu :-) ). Co se týká zvuku, který jsem zde nahrál, tak mi bylo řečeno v servise škoda, že je to kompresor od klimi, že mi odchází..a hned mi nabídli výměnu za 8500,- Kč ach jo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 28. Červen 2014 Sdílet Vloženo 28. Červen 2014 zaujímavá názor škodovky tak ale keď máš klímu vypnutú tak kompresor nepracuje iba ide na prázdno či sa mýlim ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronnie81 Vloženo 28. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 28. Červen 2014 Když je klima vypnutá, zvuk slyším také :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 28. Červen 2014 Sdílet Vloženo 28. Červen 2014 zajtra to skúsim z klímou a aj bez klímy aký to má zvuk.....ja keď zapnem klímu tak sa mi hneď zapne vetrák takže to potom neni moc počúť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronnie81 Vloženo 30. Červen 2014 Autor Sdílet Vloženo 30. Červen 2014 Tak příběh pokračuje..autorizovaný servis škoda mi tvrdil, že to jde od klimy. Ok. Sundal jsem řemen od alternátoru a klimy....zvuk stále pokračuje. Když jsem toto sdělil technikovi ve škodovce. Řekl mi, že to kompresor od klimi nebude, že to budou asi zdvihátka....:-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tuttinko Vloženo 30. Červen 2014 Sdílet Vloženo 30. Červen 2014 (editace) pokial sú to hydroštely to je lacnejšia záležitosť ako klimakompresor nie? tak by si mal asi byť aj rád či? Editováno: 30. Červen 2014, autor: tuttinko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 30. Červen 2014 Sdílet Vloženo 30. Červen 2014 ja si myslím tiež že to budú zdvihatká čítal som už o niekom kto ich menil po 50tkm na tomto motore takže to môže byť, ja ich chcem vymeniť keď sa budú meniť rozvody keďže to bude raz rozobrané tak nech to spraví mechanik jedným rázom. Ten kompresor je ozaj drahá vec. Ale ani tie zdvihatka nie je lacná vec jeden ks stojí cca 6€ a máme ich tam 16ks takže 100€ plus vymena neviem čo sa musí ešte meniť. PS: je tu niekto kto už menil tie zdvihatka ?? čo sa menilo či aj olej musel isť von ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.