viewer Vloženo 11. Červen 2014 Sdílet Vloženo 11. Červen 2014 Hravec, ty si úplně nepochopil otázku, technický rozdíl na destičkách je vidět to je jasné ale Flag se ptal (to by mě taky zajímalo) : "...jaký je mezi ukazatelem a signalizací rozdíl?" Tím jistě myslel to, že v případě když se destičky dostanou pod nějakou tloušťku tak se rozsvítí kontrolka a signalizuje opotřebení, ale co ukazuje "ukazatel stavu brzdového obložení" to by nás zajímalo ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 11. Červen 2014 Sdílet Vloženo 11. Červen 2014 ale pochopil, nicméně netuším, kdybych tušil a věděl, rád odpovím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 11. Červen 2014 Sdílet Vloženo 11. Červen 2014 No převedeno do jiného prostředí. Když je to ukazatel, tak bych někde viděl výstup 100 - 0% a na to navázanou varovačku (3%) a poruchu (1%). Destička s kablíkem je jasna, spoji se na kostru a upozorní, že je nutná výměna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 11. Červen 2014 Sdílet Vloženo 11. Červen 2014 Nebo je to obojí stejné!!! Ukazatel = signalizace = rozsvítí se kontrolka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 11. Červen 2014 Sdílet Vloženo 11. Červen 2014 to nejspíš asi ne - v návodu k obsluze je uvedeno jen viz obrázek, tedy viděl bych to prostě ne jinou konstrukci brzd - jiného výrobce a s tím spojený systém jehož výsledek je toto: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 12. Červen 2014 Sdílet Vloženo 12. Červen 2014 Když je něco ukazatel stavu tak by to melo něco ukazovat, tak nějak jak píše oct, tak to ale není takže pravděpodobně obojí znamená jen kontrolku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 12. Červen 2014 Sdílet Vloženo 12. Červen 2014 Od destičky vede jen jeden kablík podle technika jako u OII takže jen signalizace opotřebení. Jo hold čeština je bohatý jazyk stačí napsat stejný výraz jinýmy slovy a hned to vypadá jako něco nadpozemského!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mandido Vloženo 24. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2015 Zdravím, mám Octavii MY2014 1.2TSI ve výbavě Elegance. To auto nemá na žádné nápravě senzory opotřebení brzdových destiček. Můj mechanik nadává, že to musí měřit ručně. Setkal se s tím někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sven01 Vloženo 24. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2015 Ten senzor je priamo v jednej dosticke, ktora ked sa opotrebuje tak sa vlastne cez kotuc ukostri a signalizuje. Nech sa pozrie este raz, alebo zmen mechanika. Vacsinou byva vnutorna na vodicovej strane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sven01 Vloženo 25. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2015 Este by som chcel vediet co tam chce merat. Kuknem a vidim. Merat moze akurat tak kotuce, tie mavaju min. hodnotu v mm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mandido Vloženo 25. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2015 Aha, aha. Děkuji za informace, zdá se, že honba za kvalitním servisem pokračuje. Kdyby nebylo té pětileté záruky, tak si to udržuji sám. Už vidím, jak přestanu sbírat razítka a vysype se motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 27. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2015 Ten senzor je priamo v jednej dosticke, ktora ked sa opotrebuje tak sa vlastne cez kotuc ukostri a signalizuje. to myslíš,že je to schované akože v obložení? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sven01 Vloženo 27. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2015 Nevravim ze na oktavke. Ta ma tusim 2vodicove cidlo, ale bezne rozumnejsie automobilky pouzivaju jednovodicove. Octavia ma tie 2 spojene v platnicke a po preruseni signalizuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 27. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2015 Neťahajme sen zasa druhé značky,lebo tá tvoja prvá odpoveď vyzerá zavádzajúco Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rodolfo Vloženo 8. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2015 Mám OIII 1,4 TSI Elegance, MR2013, predajný typ 5E34L5, dátum výroby: 20.5.2013 a nemám kontrolu brzdového obloženia. Žiaden kábel k obloženiu neide, iba k ABS. Z výpisu z ERVINa mám PR číslo 9U0, rodina BVK " Bez kontroly opotřebení brzdového obložení". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mandido Vloženo 18. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2015 (editace) Opět zdravím. Aktuálně máme v rodině další OIII, tentokráte 1.6 TDI Ambition, do provozu říjen 2015. Na přístrojovém štítu není symbol brzdového obložení, jen kontrolka ABS. U té mé 1.2 TSI MY2014 jsem sundal kolo u řidiče a je tam pouze kabel k senzoru ABS - též chybí kontrolka se symbolem brzdového obložení. Koukal jsem i do servisní příručky, podle ilustrace by měl být kabel k obložení snadno viditelný. Mimochodem píšou tam, že se obložení opravdu musí měřit. Než jsem to auto koupil v programu Roční vozy, tak v inzerátu ten senzor byl. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle ti idioti už přehání. Opravdu už neví, kde to ošidit. Dodatek: absence signalizace potvrzena praxí - sjel jsem obložení skoro až na kov a žádné upozornění se neobjevilo. Nové obložení kupované v autorizovaném servisu přišlo cca na tři tisíce, na krabičce je napsáno Audi A3... Editováno: 16. Březen 2016, autor: mandido Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuCasX Vloženo 12. Duben 2020 Sdílet Vloženo 12. Duben 2020 Tak za sebe můžu říct, že kontrolu obložení nemám. Před týdnem jsem si měnil destičky, snímač na destičce byl osazen, nicméně hned za ním byl kablík odstřižen. Konektor pro zapojení nikde. Co jsem se díval do dílenské, tak pro výměnu destiček (brzdy PC57) je uvedeno, vytáhněte konektor snímače tloušťky obložení :) Takže nový snímač leží v šuplíku a budu to muset kontrolovat při přehazování kol Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 12. Duben 2020 Sdílet Vloženo 12. Duben 2020 Většina OIII (i style výbava) nemají snímač zabudovaný. Moje předchozí OII ho měla, trojková už ne. Čekal jsem na signál a málem jsem byl na kovu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 12. Duben 2020 Sdílet Vloženo 12. Duben 2020 Vcera som menil brzdove oblozenie a kotuce a signalizaciu nemam, co ma trosku prekvapilo, ale nezarazilo. Oblozenie kontrolujem vacsinou pri prezuvani, takze v 90% pripadov som vymenil potrebne komponenty skor, nez som zbadal nejaku kontrolku na palubnej doske. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuCasX Vloženo 12. Duben 2020 Sdílet Vloženo 12. Duben 2020 Taky mě to už nepřekvapuje po tom, na čem všem se šetřilo. Ale proč o tom v dílenské píšou :D :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 12. Duben 2020 Sdílet Vloženo 12. Duben 2020 Ocividne ho niektore vybavy maju :) na alhambre som mal tusim na vsetkych kolesach a boli s tym problemy. Inak ten konektor sa da z dosticky vybrat, netreba nic strihat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuCasX Vloženo 12. Duben 2020 Sdílet Vloženo 12. Duben 2020 Však já tam ten nový ani nedával ;) Jen mi při pohledu na starou destičku s ustřiženým kabelem a nasazeným senzorem mi proběhlo hlavou - really?, WTF Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
F1DLA Vloženo 13. Duben 2020 Sdílet Vloženo 13. Duben 2020 před 19 hodinami, beuticek napsal: Většina OIII (i style výbava) nemají snímač zabudovaný. Moje předchozí OII ho měla, trojková už ne. Čekal jsem na signál a málem jsem byl na kovu ? Moje Belgická Style taky nemá :D viz PR z Erwinu 9U0 Bez kontroly opotřebení brzdového obložení jak píše @rodolfo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
-Martin- Vloženo 15. Duben 2020 Sdílet Vloženo 15. Duben 2020 Na RS se mi teď rozsvítila kontrolka brzdového obložení a na maxiku to hodilo hlášku ať to vyměním. Nicméně po dalším startu a jízdě cca 100km se to už nerozsvítilo. najeto mám 106t. a ještě se předek neměnil, takže by to odpovídalo. Servis mám za dva měsíce, předpokládám že nějaká rezerva tam je ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 15. Duben 2020 Sdílet Vloženo 15. Duben 2020 Jj, rezerva je tam celkem veliká. Podle stylu jízdy to vydrží klidně až dalších 10 tis. km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.