runner Vloženo 12. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2015 zas tak hrozne mi to neprijde... delaji to i jina auta, ve vnitr to moc slyest neni. U minuleho auta sice nebylo tak slyest zvenku, ale vevnitr teda mnohem vic nez v Rapidu. Takze je mi to celkem sumak a nijak me to neurazi. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camillio Vloženo 13. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2015 (editace) Zrovna jsem se šel podívat, jaké auto to v ulici hučí větrákem, že ho slyším i přes barák. A světe div se, nebyl to rapid, byl to yarísek. Už toho rapida nechte žít :-) Editováno: 13. Srpen 2015, autor: camillio 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka_CZE Vloženo 11. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2017 Chlapi, vím, že se tu už řešil hluk co vydává ventilátor na chladiči, ale nevím jak to dopadlo. Jestli to zkoušel někdo reklamovat. Teď v těch vedrech jede klima a tím pádem i ventilátor na maximum (to je jasné), ale to už není hluk, to je kravál, že se na mě každý dívá jak na exota "Co jako mám s tím autem". Uvnitř auta při zavřených oknech to téměř není slyšet, takže přímo mě to neotravuje, ale jen si říkám, že jiné auta při max otáčkách ventilátoru jen hučí a tohle je jak vrtulník při startu Vedra za chvíli pominou a tak ten problém bude minulostí, a tak nevím jestli to řešit s AS nebo ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 11. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2017 Myslím, že Miklis tu psal o tvaru lopatek ventilátoru, že je to nejspíš ono. Tedy vlastnost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 11. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2017 Dokonce je na to tady téma.... (které ale nic nevyřešilo) https://forum.skodahome.cz/topic/129079-hlučnost-ventilátoru-chladiče/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka_CZE Vloženo 12. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2017 @miklisek Díky za upozornění na téma. Jestli se rozhodnu to řešit, tak budu pokračovat v diskuzi tam. nebo rovnou ve tvém tématu: https://forum.skodahome.cz/topic/133272-hluk-větráku-na-maximum/ Ještě přikládám svoje video s hlukem. Hluk je shodný s Mikliskovým, takže asi ta "vlastnost" no https://youtu.be/Id1K143H7sU Mi teda přijde celkem malinkatý na to kolik tam je místa, klidně by tam vešel ještě jeden. Takže asi jako na skoro všem zase šetřili. Taky si myslím, že to bude tvarem těch lopatek a rychlostí otáček. Skoro jako by se na obvodu už rychlostí trhaly proudnice na koncích lopatek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 12. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2017 Přesuňte to tedy asi tam.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2017 Přesunuto a témata sloučena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 13. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2017 Jirka_CZE, mám přesně ten samý zvuk. To by bylo ale na řešení nějakého aerodynamika hlukaře. Třeba PC větráky Noctua mají jakési zářezy na lopatkách, aby kavitace na odtrhových hranách zmizela a snížil se hluk. Nebo jak píšeš, snížit limitní otáčky, možná stačí málo. Ale rejpej se v tom, aby pak byl problém s přehříváním nebo nefunkčností klimy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka_CZE Vloženo 13. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2017 (editace) jo jo, Dokud ŠA neudělá novou verzi s jiným tvarem lopatek nebo SW nesníží otáčky, tak to opravdu nemá cenu do toho jakkoliv hrabat. A navíc, když se to projevuje jen v opravdových vedrech, které jsou pár dní do roka. Editováno: 13. Srpen 2017, autor: Jirka_CZE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 15. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2017 Mám to taky na Rapidu SB 2016, ve vedrech klima hučí jak letadlo. Tak prostě ve vedrech jezdíme v našem druhém autě Focusu II, tak je to v pohodě i při hoodně teplém počasí :-) :-) To hučení větráku ještě beru, podobně hučela i moje Fábie II Elegance(název je zavádějící :-) ), ale občas něco začne pískat a to už posílám kletby na koncern, proč zase já :-) :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 24. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2017 Dneska byl zase hic a větrák jel a hučel o 106. Po dojetí domů jsem zkoumal, jestli něco není někde špatně, třeba načatá lopatka nebo tak něco. Zdá se mi, že ventilátor resp. celý plastový rám docela dost vibruje při nejvyšších otáčkách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.