Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Malto lepší opravy před dovolenkou,než po cestě,nebo v BG.Kdy vyrážíš?

• Autor

tak to rozhopádně :kol-47: ... za nějakých 28-30hodin :kol-28:

Dobře dojed.

Štastnou cestu a hlavně pěknou dovolenou ;)

• Autor

díky díky :kol-47:

tak dnes ráno jsem vyměnil baterku, jen tak mimochodem, říkal jsem si že vyjedu z garáže, ať na to lépe vidím, no nastartoval jsem silou vůle, už jsem myslel že po dvojím otočení nastane black out, už to tak skoro vypadalo, ale motor z posledních sil blafnul, tak jsem vyjel na světlo. No musím říci, že ač ve Fábii mám baterku total celou zakrytovanou, tak je výměna jednodušší než u rooma. Tam pochopit způsob uchycení toho plastového rámu ... teď už vím, že to bylo zbytečné, ale měl jsem i airbox venku :kol-46: . Ale to bylo víceméně kvůli tomu, že jsem oddělával jednu matku zbytečně a ona mi zapadla pod plastové dno, na kterém stojí baterka. Takže jsem nakonec musel odšroubovat i to, na druhou stranu jsem je aspoň pořádně vyčistil, bylo tam spoustu uschlé havěti a prachu. Celé opět znovu zkompletoval, malinko upravit oteplený obal baterky, neb tam byla menší 44Ah Varta a ta moje 55 je přece jen větší. Pak jsem doufoukával všechny kola (přece jenom větší náklad :kol-28: ). No stál jsem tak blízko fábuli zadním levým kolem rooma, že jsem musel kompresorek pro toto kolo napojit na zásuvku do kufru fábule anež jsem je dofoukal na 2,7 kompresorek jel d d d d d. No když jsem dofukoval protější zadní kolo, ale tentokrát ze zásuvky z kufru rooma, tak to bylo raz dva a kompresorek valil trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. No je vidět že baterka je napráskaná do plna :kol-47: .

No teď už máme naloženo, v noci jen ledničku, jídlo na cestu a konvici s kafem a můžeme frčet :kol-31::kol-135:

Tak šťastnou cestu, pozdravujte Zdravka. Klid na silnicích a dovču si užijte a snad taky jednou celý pobyt. Ne že za týden pojedeš domu :) jako poslední roky. čus a čekáme aktuální info od bulharského matadora. :) 

• Autor

jj díky budu pozdravovat :kol-47:  ... vypadá, že je doma všeobecná cestovní horečka ... takže asi vyrazíme už za dvě hoďky :kol-28:

Tak to s tou horečkou znám.Závidím lidem,co jsi jdou v klídku lehnout a vyrazí ráno na pohodu.

• Autor

přesně :kol-28: , spolupracovník, s kterým jezdím do práce, tak ten jak sedne do auta, tak usíná, prostě na povel ... to já neumím :kol-32:

Maltik, tak stastnu cestu, Izbaster nech poslucha, mamina nech si oddychne...... ozaj, kto nas bude terazky moderovat ???

chlapi sekajme dobrotu, plz. :kol-46:

Upraveno od colins

Já si tady udělám brigádu v moderování. :kol-28:  A že jsem postrach uživatelů. :kol-48:

spomen certa.... :kol-29::kol-46:

Upraveno od colins

• Autor

tož chlapi, jedním okem na vás mrknu ... občas ... jinak, dorazili jsme OK, podrobnosti z cesty budou :kol-28:

• Autor

No nic, slíbené poznatky z cesty:

Díky cestovní horečce jsme nakonec vyrazili v 22:15 … bývalo by se jelo i dříve, ale kvůli SK dálniční známce se čekalo, tak aby se nedorazilo na Kúty ještě před půlnocí. Já jsem to rozjel od baráku do Brna k Ikea, kde došlo ke střídání stráže, dále jela Evča do Blavy. Tankování nakonec neproběhlo v Malackách, ale u OMV na Lamači, neb jsem chtěl maximálně protáhnout dojezd v Srbsku, abych tam tankoval jen jednou. Takže v Blavě též zdražení oproti poslední informaci z natankuj.sk, kde bylo uvedeno 0,750 Euro, realita byla 0,790E. Nabral jsem po zátku, tedy díky sobotním výletům od Šumavy k Tatrám ala baterka apod., tak se tam nažduchalo přes 38 litrů. Taková perlička z Blavy, přijel jsem ke stojanu a tma, přede mnou nějaký Bulhar a akorát odjížděl. Přišla obsluha a jestli prý nemám baterku na svícení, že mu ten Bulhar vyhodil jistič na celé LPG. Tak říkám, pokud bude stačit svítilna na mobilu, takže mu posvítím. Takže jsme šli dozadu za stojan a já mu svítil do rozvaděče, celé to nahodil, pak ještě komusi volal co ještě musí zmáčknout a pak se šlo tankovat. Jak to uviděl Bulhar, tak se zase zařadil za mě. Myslím, že místo na zelené tlačítko pro přivolání obsluhy, zmáčkl na červené nouzové tlačítko a tím umrtvil celou LPG staišon. Blavu jsme tedy opouštěli v 0:35 a frčeli dál do Hungárie. Známka dopředu zakoupena, takže žádné zdržování, za volant jsem usedl opět já. Jak jsme najeli na dálnici v HU, tak nás začali silně znepokojovat plně obsazená parkoviště Turky a nemálo jich nás rovněž předjíždělo. Takže to nám na optimismu rozhodně nepřidalo. Budapešť obchvat úplně na pohodu. Když už jsme se blížili k Horgoši, je fakt že aut výrazně ubylo, takže sjem se začali dohadovat, zda risknout Horgoš, nebo raději Tompu. Bački Vinogady byly mimo mísu, neb bylo před pátou ranní. Než jsme se stihli dohodnout, minuli jsme sjezd na 173 km a už nebylo jiné cesty než Horgoš. K našemu překvapení tam jelo v 4:55 šest okének a u každého tak 4-5 aut max. Takže nakonec jsme Horgoš propluli komplet za 30 min. Jak psal Mirek, hned za hranicemi  bylo co se týká LPG levněji než blíže k Bělehradu, přesný opak předchozích let. Snažil jsem se to dotáhnout co nejdále, abych se vyhnul dalšímu tankování na území Srbska. Takže mi to vyšlo bez ztráty kytičky až 20km před Bělehrad do Bešky – OMV (ještě nikdy jsem nebral až tak daleko od Bratislavy), ale nažduchal jsem tam až po zátku 49,19 litrů ale za 90,90 srbDIN/l, takže už tam muselli být akorát výpary. Zaplatit, opláchnout se a zasekopnout do vrtule. Bělehrad jsem jel městem, ikdyž bylo půl osmé ráno, hustota provozu větší, tak od sjezdu z obchvatu u letiště po nájezd z obchvatu před mýtnicemi krásných 20min. Je to snad jediné hlavní město, kde při průjezdu napříč městem není jeden jediný semafor, takže zdržení nula nic.

Takže na mýtnici vzít lístek a vzhůru k dalším ukrojeným kilometrům (máme za sebou půlku). Dále cestou se nic mimořádného neudálo, jediné co nás znepokojovalo, jak to bude vypadat na Kalotině (SRB/BG přechod), protože jiná rozumná cesta nevede. Od Niše jsme to přes staveniště projeli relativně rychle, držel jsem se za jedním místním, který ty možné měřené úseky dobře znal, takže jsem věděl, že některé nesmyslné úseky se čtyřicítkou, netřeba díky němu brát vážně. Dorazili jsme na Kalotinu a k našemu překvapení, opět žádná tragédie, neb jsme jí zvládli za nádherných 15 min. Co mě ovšem nakrklo poté, bylo, když jsem si chtěl tradičně na Shellce koupit měsíční známku kartou a obsluha tvrdila pořád dokola pouze cash. Jelikož jsem žádné leváče z loňska neměl, ptal jsem na cenu v Euro … stála mě 13E. No co už, k buňkám na hranicích se mi fakt vracet nechtělo, navíc jsem tam stejně nikde neviděl logo master card apod., že by se dalo platit kartou.

Nalepili jsme a frčíme dál do Dragomana, kde jsem dobral plnou. Bohužel jsem maníkovi nevěnoval dostatečnou pozornost, takže si myslím, že měl strach tlačit více, takže mi tam dal jen 28 litrů. Šel jsem platit kartou. Vyťukal to na terminálu, vložil kartu a … transakce odmítnuta … ihned se mi promítlo v paměti, jak jsem musel s jiným maníkem jet Ladou Nivou do centra Dragomanu do bankomatu vybrat hotovost (bylo to totiž u stejné čerpačky jako tehdy), naštěstí tam měl ještě jiný terminál, na kterém transakce nakonec proběhla v pořádku. To už bylo 13 hodin odpoledne a cesta začala být únavnější, neboť jsem to od Blavy táhl pořád já, Evča byla po týdnu nočních, takže byla spánkově úplně rozhozená a neschopná řízení. Dělali se tedy častější přestávky, chodil jsem se na benzínku vždy pořádně opláchnout, abych se trochu zase nabudil pro další cestu. Už ani nevím kde to bylo, jestli ještě v Srbsku, nebo až v BG, ale přijel jsem na jedno parkoviště u benzínky, stihl vypnout klíček, stáhnout okýnka a ani nevím kolik bylo, za jak dlouho jsem se probral, prostě musel jsem dáchnout, páč se fakt dostavovala absence spánku v předchozím dnu. Jediné co si vybavuji, bylo jak mě srali ti černé kurvy turecké, co tam na tom volném placu před autem kopali s kopačákem.

No nic vraťme se zpět do BG, do Sofie jsme dorazili před třetí odpolední jejich času, jel jsem opět centrem, první půlka minimální provoz, na druhé díky pár omezeným úsekům kvůli opravám trochu hustěji, ale i tak za krássných 20min projetá Sofie. Možná bych mohl vzpomenout, že od Blavy jsme nepotkali jedno jediné české auto. První bylo až za Sofií, kdy jsem zastavil na benzínce, abych se zase trochu zmátožil, tak když vylezu ven z kšeftu, stají vedle nás stará Zafira ještě s Jihlavskou SPZetkou. Tak říkám nahlas, no nekcej, první češi po 1000km. Tak jsme chvíli hodili řeč, jeli do Istanbulu a nadávali na obchvat Sofie. Díky slabému dotankování v Dragomanu, mi bylo jasné, že nejpozději do Staré Zagory musím ještě dobrat doplna, neboť bych to až na pobřeží na plyn nedojel a na novém úseku Trakije nejsou benzínky. Takže jsem zastravil na 154km Trakije u Lukoilky a když jsem se vrátil od placení, seděla za volantem polovic, což jsem uvítal, neb jsem fakt mlel z posledního. Už se nikdy nenechám ukecat na cestovní horečku, sice nejsem bůhví jaký spáč, ale ta absence spánku je fakt znát. Takže polovic projela zbytek nové Trakije až asi 10km před Burgas, kde jsem kormidlo převzal opět já a dokočíroval to až do cíle. Těsně před cílem, nevím proč (asi nehoda) odklonili nás na Djuni a objížděli to po staré, tedy jak se kdysi jezdilo a vyplivlo nás to těsně před Arkutinem a Ropotamem. No tam to muselo být děsné v těch záplavách, páč jsme viděli kam až sahala voda nad silnici, bylo to krásně vidět na trávě a stromech, bylo to dobrého 1,5m nad silnicí.

Takže do |Primorska jsme dorazili v 19:30 našeho času, tedy po 21h a 15 min jízdy. Čas ne zrovna nej, ale vzhledem k okolnostem se i tak řadí k těm lepším. Co se týká cen, začíná to pomalu chodit z banky, tak sem pak písnu co a za kolik.

Jinak včera azúro, koupačka, dnes jen vyklusáváme, páč nás čeká oslava s Machačky (Mira ví, seděli vedle vás na srazu) a setkání s nimi v hospodě nevěstí po pár zkušenostech nic dobrého, myslím budeme dnes zborcení jak Hirošima. Dnes jinak trochu oblačno, ale i tak vedro, jinak u Zdravka se dnes opravvovalo ve velkém, měl tu řemeslníky a bouchání od devíti hodin. Teď před chvílí krátce sprchlo a trochu se vyčistil vzduch.

vylyhuj na pláži  kol11  a nie tu písať romány  :kol-46:  ...

...to napíšeš aj z domu :kol-28:

Jediné co si vybavuji, bylo jak mě srali ti černé kurvy turecké, ...

Sedí v baru dva Turci a slaví, že už v Německu žijí 4 miliony Turků.

Náhle jim zaklepe na rameno hodně starý muž a povídá:

"Byly doby, kdy tu žilo i 6 milionů Židů."

Malta na tej Beske tankujem aj ja a odtial az pri sofii ako je luk oil po ceste k burgasu bola este jedna OMV tam som tankoval ale teraz neviem presne na kolkom kilometry.  V banke v sofii som menil 1€ za 1,9499 leva tu na zlatych pieskoch je kurz 1€ 1,85leva . K tomu centru belehradu si to mal super ja som tam stravil 45min v kolone .

V Blavě též zdražení oproti poslední informaci z natankuj.sk, kde bylo uvedeno 0,750 Euro, realita byla 0,790E.

...................  a my jsme tu na mrtvicu z 18.30 za 1L LPG............ :kol-46:

Jinak, kdyz jsme u te ceny, v Brne u cerveneho mlyna u tesca v kr. Poli je 15.90 1l LPG.. :kol-31:

Malto, uzivej pocasi ..

Upraveno od JirkaBrno

• Autor

jj, Blava na naše 22,24 a Srbsko 21,98

no dnes ráno bouřka, ale upřímně mně to bylo jedno, měl jsem jiné starosti ... potřeboval jsem ze sebe dostat obsah svého žaludku, nejdříve včera (neúspěšně) a pak dnes až na druhý pokus a to až na radu své dcery a její kamarádky, že mám něco zobnout. A celý den jen ležím a teprve teď zavečer jsem něco zobl a udržel :-)

takže do okruhu pro mně zakázaného přidávám ještě Mastiku

Jirko zrovna vcera jsem se na tu cenu u mlyna v brne dival, ale moc neduveruju kvalite plynu. A navic tam ma borec moc silny cerpadlo nebo se mu castka mota jak chce, u nej jsem do druhyho auta natankovala vzdy za nejvic penez. Do supa u neho nee

Vypálený kotol ? To sú niekedy boje.

Jirko zrovna vcera jsem se na tu cenu u mlyna v brne dival, ale moc neduveruju kvalite plynu. A navic tam ma borec moc silny cerpadlo nebo se mu castka mota jak chce, u nej jsem do druhyho auta natankovala vzdy za nejvic penez. Do supa u neho nee

ja u nej tankoval min. tyden, byl jsem na suchu.. kvalita plynu pocitove OK a jelikoz jsme v cr tak je mi jasny, ze je to ta sama srajda jak v cele cr... natankoval jsem 38l coz odpovida nadrzi... cenu ma nizkou protoze je kousek od nej cadek a ten ma 15.90 pro sve montaze, takze tento drzi ceny taky dole.. a mimochodem cekal jsem 15 minut, predemnou 3 auta..

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.