cikinek Vloženo 8. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2014 Chci pouzivat a pouzivam automaticke deni sviceni, ale co bych chtel vypnout je kdyz prijdu k autu a odemku, tak se mi automaticky rozsviti xenony jeste nez nasednu, jde to nejak pres palubni pocitac vypnout, nebo proste musim zapinat a vypinat standardne svetla ovladacem vlevo od volantu....? Zkousel jsem nekolik moznosti v maxidotu, ale xenony se stale rozvici... diky za rady 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prassat Vloženo 8. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2014 Zkus si raději dát v maxidotu fajfku pryč u obou položek, tj u Coming Home i Leaving Home - to by neměly xenony rozsvítit při odemykání / zamykání auta. Pak ještě může nastat situace, kdy máš zapnutý automatický svícení v maxidotu a je tma (nebo šero) a spínač světel v poloze AUTO, pak se ti můžou rozsvítit xenony, ale až po zapnutí zapalování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Meken Vloženo 8. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2014 ještě je možnost nakódovat funkci Comming Home a Leaving Home přes mlhová světla, šetří to xenony, jinak jak říká "prassat", úplné vypnutí obou funkcí jde přes maxidot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cikinek Vloženo 9. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 Diky kluci, ty mlhovky by me vubec nevadili,ale kamarad me vystrasil, ze me ty automaticke xenony v zime vymlati baterii... :-) Zkusim vypnout "leaving home" a "coming home" a uvidime... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matelkoxxl Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 presne tak, lepsie je to prehodit na hmlovky, aj ja som to takto riesil. uplne som to vypnut nechcel, pretoze obcas sa tato funkcia moze zist. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cikinek Vloženo 9. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 presne tak, mlhovky jsou v pohode....predpokladam, ze ty se vsak jiz musi nejak naprogramovat pres RJ, tedy nejde to pres maxidot... Ja to musim jeste zkontrolovat, mozna to tak u mne funguje, auto mam moc kratce... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Weithfisto Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 přehození xenonu do mlhovek jde jenom přes VCDS kabel . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GeorgeFSI Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 A jde to jen do mlhovek nebo i do denního svícení? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matelkoxxl Vloženo 9. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2014 No pokial som dobre nasiel, tak to ide len do hmloviek, do denneho to neviem prehodit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sighart Vloženo 14. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2014 Já bych se nějakého vybití baterie nebál. Auto si určitě bude hlídat úroveň nabití a v případě krize by ty světla zhaslo/nerozsvítilo. Navíc si nedokážu představit, že se baterie vybije za těch max 30 vteřin svícení. Pokud ano, tak máš pak ale úplně jiné problémy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keymaker Vloženo 14. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2014 Já bych se nějakého vybití baterie nebál. Auto si určitě bude hlídat úroveň nabití a v případě krize by ty světla zhaslo/nerozsvítilo. Navíc si nedokážu představit, že se baterie vybije za těch max 30 vteřin svícení. Pokud ano, tak máš pak ale úplně jiné problémy. nevim, ale mně se teď stalo, že mi umírala baterka. Přijdu, coming home zafungovalo a startér to pak neotočilo... vzhledem k tomu, že jsme zrovna jeli na svatbu, tak jsem byl celkem vytočenej... :-) naštěstí mám doma nabíječku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cikinek Vloženo 14. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 14. Říjen 2014 Vypnul jsem to dle vašich rad a mam klid. Mlhovky jsou také vypnuty a sviceni zrcatek me staci... Baterku hlavně v zimě riskovat nechci... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sighart Vloženo 15. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2014 nevim, ale mně se teď stalo, že mi umírala baterka. Přijdu, coming home zafungovalo a startér to pak neotočilo... vzhledem k tomu, že jsme zrovna jeli na svatbu, tak jsem byl celkem vytočenej... :-) naštěstí mám doma nabíječku... To je škoda a docela zklamání, že si elektronika tohle nezvládne vyřešit. Ale tak třeba to nezvládne v takhle kritické situace. Skoro bych řekl, že si vývojaři auta řekli, že když se baterka nechá vybít za 30 vteřin tak je to stejně v prdeli... Chtělo by to vědět kolik toho sežerou Xenony a jestli by se ten startér roztočil i kdyby se nerozsvítili. Ale to se už nedozvíme. Ze začátku jsem CH/LH považoval za neužitečnou věc, ale často se vyskytuji v místech kde není veřejné osvětlení a začal jsem tu funkci mít rád. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keymaker Vloženo 15. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2014 Jj, funkce je to super, teď to chci vyřešti tak, že co jde, změnim na LEDky a pak stejně budu muset k Ferdovi26, tak to asi nechám přeprogramovat na mlhovky a měl by být úplně klid... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prassat Vloženo 15. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2014 Pokud je baterie vybitá nebo už na "koncáku" tak jí světla ( a je fuk jestli mlhovky, místo xenonů nebo naopak - stejně se rozsvítí půlka auta) před startováním asi moc nepomůžou, to souhlasím. Berte ale v potaz, že startováním jde z baterie v daném okamžiku několikanásobně vyšší proud, takže světla za těch 10 s (nebo kolik kdo má nastaveno) slabou baterii před problémy se startováním stejně nespasí. Takže pokud je baterka slabá tak ten start prostě nedá bez ohledu na to jestli máte nebo nemáte Leaving home / Coming home nastavený. Možná, pokud by bylo týden v kuse -20 st.C, tak bych ušetření každého zbytečného wattu navíc řešil, ale jinak fakt ne. Základem je mít v autě slušný startovací kabely Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keymaker Vloženo 15. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2014 To samozřejmě beru jako nedílnou součást výbavy :-) navíc tam z výroby byla 70Ah baterka a teď jsem tam nacpal 85Ah, tak doufám, že to taky pomůže :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lap Dog Vloženo 12. leden 2015 Sdílet Vloženo 12. leden 2015 Zdravím, chci se zeptat, nemám v autě senzor světla ani ovladač s fcí AUTO ale měl bych zájem o CH a LH, bylo by možné toto nakodovat? Potřebuji k tomu senzor světla nebo mi stačí jen ovladač, senzor stěračů a samozatmívací zrcátka mám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 12. leden 2015 Sdílet Vloženo 12. leden 2015 Neexistuje jen senzor stěračů bez senzoru světla...Pokud je tam zrcátko se senzorem přilepeným na předním skle tak lze bez problémů nakódovat, ale dle mého bude jen vypnuto v menu: NASTAVENÍ -> SVĚTLA A VIDĚNÍ -> CH nebo LH a v nich aktivovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Albion Vloženo 14. leden 2015 Sdílet Vloženo 14. leden 2015 To je škoda a docela zklamání, že si elektronika tohle nezvládne vyřešit. Ale tak třeba to nezvládne v takhle kritické situace. Skoro bych řekl, že si vývojaři auta řekli, že když se baterka nechá vybít za 30 vteřin tak je to stejně v prdeli... Chtělo by to vědět kolik toho sežerou Xenony a jestli by se ten startér roztočil i kdyby se nerozsvítili. Ale to se už nedozvíme. Ze začátku jsem CH/LH považoval za neužitečnou věc, ale často se vyskytuji v místech kde není veřejné osvětlení a začal jsem tu funkci mít rád. Kamarát, čo pracuje v servise Citroen mi povedal, že xenónová výbojka má spotrebu 35W.....menej jak halogénová žiarovka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 15. leden 2015 Sdílet Vloženo 15. leden 2015 Niektore 35W a niektore 55W... Ide tu hlavne o to, ze jedna vybojka stoji od 20 Eur vyssie a halogenova ziarovka od 3 Eur vyssie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Albion Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 Omyl...Ide tu o komfort videnia. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 (editace) Albion...ale tu sa neriesi svietenie pocas jazdy, ale zapinanie svetiel v tme pri odomykani a zamykani auta... Comming Home a Leaving Home funkcia Ak nastavis cez kabel tuto funkciu na hmlovky, tak usetris peniaze ak ti odide halogenka ako keby si tu funkciu nechal na xenonoch. Editováno: 16. leden 2015, autor: r_e_n_e Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Albion Vloženo 18. leden 2015 Sdílet Vloženo 18. leden 2015 (editace) r_e_n_e - To je v poriadku.Keď si pozornejšie pozrieš môj príspevok, tak som neriešil, čo je na čo vhodnejšie, ale odpisoval som na podčiarknutú otázku Sigharta.Ty si následne riešil cenu Výbojka versus halogénka v podkontexte: "o čo ide"... To ma trošku zmiatlo. Ja mám aj v hmlovkách Ledky, a tie HOMEsvietenia som deaktivoval....Zbitočnosť....pre mňa. Editováno: 18. leden 2015, autor: Albion Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Albion Vloženo 18. leden 2015 Sdílet Vloženo 18. leden 2015 (editace) ...už som našiel 55w xenony. Editováno: 18. leden 2015, autor: Albion Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GeorgeFSI Vloženo 20. leden 2015 Sdílet Vloženo 20. leden 2015 (editace) Jen taková otázka pro ty, co mají LEDky i v mlhovkách (podotýkám, že se mi také líbí a mám je všude mimo mlhovek) - jaký to má smysl? Vždyť v mlze to bílé světlo prakticky nefunguje.. To kvůli efektu radši přijdete o funkčnost? Editováno: 21. leden 2015, autor: GeorgeFSI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.