meiilax Vloženo 10. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2014 Ahojte, mám nově Škoda Octavia II (r.v. 2008) s originálními Škoda litými disky 16" 6,5J ET50 a pneu 205/55 R16 91V. V TP jsem však dnes objevil, že u tohoto typu disků/kol je uvedeno "nelze použít se sněhovými řetězy". Pokud bych chtěl používal stejný rozměr zimních pneu (R16), musel bych dle TP mít disky 6J ET50, u toho v TP žádná poznámka o sněhových řetězech není. Nechápu ale proč, v čem je problém, že to nejde u 6,5J, ale u 6J to jde.. Poradíte co s tím ? Řetězy v zimě používat potřebuju.. Díky moc. Milan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 10. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2014 Disk 6,5J je o pul palce sirsi nez disk 6J. Stejna pneumatika na sirsim disku zabira na sirku vice mista. Asi by se tam retezy uz nemusely vlezt. V tomto pripade bude rozdil pouhych 6,35 mm, takze by problem mozna byt nemusel, nicmene je to zakazane a muzou te proto potkat problemy s tim spojene... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
meiilax Vloženo 10. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 10. Říjen 2014 (editace) Já teda nevím, ale na sněhových řetězech vůbec není info na jaký disk je lze použít, pouze info o rozměru pneumatiky, kam půjdou. Navíc jsou dnešní sněhové řetězy dělané univerzálně a vždy jeden typ lze použít pro několik rozměrů pneu, tak 6 mm na disku nemůže hrát roli.. nechápu to, vůbec bych to neřešil, nekouknou do TP. Vůbec by mě nenapadlo, že i tohle se v TP řeší. Editováno: 10. Říjen 2014, autor: Pawouk Necituj předchozí příspěvek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 10. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2014 (editace) Ja to ovsem nemyslel tak, ze na disky nedas retezy, ale tak, ze se retezy muzou potkat s karoserii nebo jinou casti auta... Vzdyt to mas napsane v TP auta, ne u retezu. Retezy s tim problem nemaji, to je jasne... Editováno: 10. Říjen 2014, autor: LucasCZE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
meiilax Vloženo 10. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 10. Říjen 2014 Jo tak.. díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 10. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2014 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 10. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2014 Jo jo, nevejdou se mezi vnitřní bok pneumatiky a McPherson (tlumič). http://s1.blomedia.pl/autokult.pl/images/2011/01/mcpherson.jpg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laďan Vloženo 14. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2014 Na tohle jsem se ptal loni v autorizáku (v TP tenhle zápis nemám). Údajně to platí pro 12 mm a tlustší řetězy, 9 mm je OK. Mimochodem jeden nezávislý gumař mi doporučil dávat na kola 205/55R16 řetězy určené pro rozměr 195/65R15 - nestáhnou se tolik směrem ke středu kola, tím pádem jsou dál od tlumiče a zvenku neorvou liťák. Sám jsem to zatím nezkoušel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laďan Vloženo 30. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2014 Tak jsem to vyzkoušel. Disk 6,5Jx16, pneu 205/55 R16 (zimní) + řetězy Pewag Brenta 9 - je tam k tlumiči místo na prst (muj prst je +/- 15 mm tlustej). Vyzkoušel jsem si řetězy o velikosti 73 a 69. Zadní obruč je kupodivu stejná, na gumě sedí přibližně stejně (těžko říct). Hlavní rozdíl je v tom, že papírově správná vel. 73 přesahuje na disk, kdežto vel. 69 sedí pěkně na gumě. Vzal jsem si vel. 69 a doufam, že je nebudu nikdy potřebovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyssek Vloženo 30. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2014 Laďan: kde tě nechají řetezy jen tak vyzkoušet? docela bych zkoušku taky uvítal... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 30. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2014 Jde také o to, že řetěz si může sednou a tím pádem částečně uvolnit. Plandající konec by se neměl nikde chytit. Kdo jste někdy měli řetězy bez kladky, asi víte o čem mluvím. Jinak dávat řetězy na hiníkový kola je pěkná zhůvěřilost a je úplně vpořádku, že to TP zakazuje, protože, kdo se pak má na ty odrbaný disky koukat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laďan Vloženo 30. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2014 Laďan: kde tě nechají řetezy jen tak vyzkoušet? docela bych zkoušku taky uvítal... půjčil jsem si je od kolegů v práci, pak teprve koupil myslim, že když bys zajel do normálního pneuservisu, kde řetězy běžně prodávaj a mimo přezouvací šílenství, tak v relativně čistým prostředí dílny by je při troše dobrý vůle mohli nechat vyzkoušet Jde také o to, že řetěz si může sednou a tím pádem částečně uvolnit. Plandající konec by se neměl nikde chytit. Kdo jste někdy měli řetězy bez kladky, asi víte o čem mluvím. Jinak dávat řetězy na hiníkový kola je pěkná zhůvěřilost a je úplně vpořádku, že to TP zakazuje, protože, kdo se pak má na ty odrbaný disky koukat souhlasím, mě to sice TP nezakazuje, nicméně doufam, že je nikdy nebudu potřebovat si ani nedovedu představit, jak je cpu na to sněhem obalený kolo lepší na to nemyslet a jezdit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 2. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2014 Tak jsem to vyzkoušel. Disk 6,5Jx16, pneu 205/55 R16 (zimní) + řetězy Pewag Brenta 9 - je tam k tlumiči místo na prst (muj prst je +/- 15 mm tlustej). Vyzkoušel jsem si řetězy o velikosti 73 a 69. Zadní obruč je kupodivu stejná, na gumě sedí přibližně stejně (těžko říct). Hlavní rozdíl je v tom, že papírově správná vel. 73 přesahuje na disk, kdežto vel. 69 sedí pěkně na gumě. Vzal jsem si vel. 69 a doufam, že je nebudu nikdy potřebovat Ahoj, tech 15mm máš s 69 nebo 73? Já uvažuju nad snox pro, ale nevím jestli 530 nebo 540 (mělo by to odpovídat 69 a 73 u Brenty 9) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laďan Vloženo 3. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2014 69 ale u 73 to musí být stejný, tloušťka článků je stejná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 3. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2014 (editace) Ale tak ta Brenta je jen 9 mm, kdezto snox pro je 9,6 :-) Editováno: 3. Prosinec 2014, autor: LiveBomb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rocker Vloženo 9. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2015 (editace) Dobrý den, partnerka si koupila zánovní Octavia 2 Tour na plechových diskách s letními pneu 195/65 R15 91 H (asi Continental). Sada zimních pneu u auta nebyla. Uvažoval jsem, že bych stávající plechové disky použil na nové zimní pneumatiky stejného rozměru, které budu teď kupovat. A k letním pneu bych na jaře koupil nějaké Alu disky od Škody. Mám ale jednu otázku. Pokud bych to udělal tak, jak píšu výš, vešly by se u Octavia 2 Tour na zimní pneu 195/65 R15 do podběhu případně i sněhové řetězy? U Fabie 2 Combi je ve velkém TP u některých alternativních rozměrů pneu totiž uvedena poznámka "nelze se sněhovými řetězy". Ve velkém TP Octavie 2 Tour nic takového není uvedeno, takže by snad neměl být problém, ale raději se ptám pro jistotu. Kromě výchozího obutí (6J x 15 ET 47 ; 195/65 R15 91 H) jsou ve velkém TP Octavie 2 Tour uvedeny tyto alternativy: 1) 6,5J x 15 ET 50 ; 195/65 R15 91 H 2) 6,5J x 15 ET 50 ; 205/60 R15 91 H 3) 6J x 16 ET 50 ; 205/55 R16 91 H 4) 6,5J x 16 ET 50 ; 205/55 R16 91 H 5) 7J x 17 ET 54 ; 225/45 R17 91 W 6) 6J x 17 ET 45 ; 205/50 R17 93 H M+S Obouvat na tuto Octavii jako zimní pneu větší rozměr než mají stávající letní mi nepřijde jako dobrý nápad. Který z výše uvedených rozměrů byste mi doporučili pro zimní pneu a proč? Předem díky za radu. Editováno: 9. Říjen 2015, autor: Rocker Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan76 Vloženo 9. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2015 Na 195/65 R15 je dáš v pohodě. Odzkoušeno. U Octavie 1 jsem měl v knize že na 205/55 R 16 nelze řetězy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan76 Vloženo 9. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2015 Ve velkém TP to mam Já vypsane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 9. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2015 Možná má dovoz, tam to bouchaj podle počasí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rocker Vloženo 9. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2015 Motosman: Ne, není to dovoz. 1.registrace auta byla v ČR, partnerka je 2.majitelkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 10. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2015 vôjdu sa , ideálne reťaze sú origo CEP300002A , prípadne ich ekvivalent , v zime na to bývajú akcie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 13. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2015 Ano na rozměr 195/65 R15 jdou řetězy bez problému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek38 Vloženo 21. leden 2016 Sdílet Vloženo 21. leden 2016 (editace) Také jsem se rozhodl vám něco přidat. mám octavii II combi a rozměry 225/45/17 . Přemýšlel sem o sněhových návlecích,ale Rakousko je neuznává například. Pracuji v Alpách, mimo jiné na moje rozměry není moc alternativ ohledně místa v podběhu nebo mezi tlumičem a pneu. po konzultaci jsem koupil od firmy weissenfels-je to italská značka s napinací kladkou a snadno se montují a mista mam kolem pneu hodně. Mám je vyzkoušené,jsou super,jak montatáž i demontaž jednoduchá,jsou tiché a perfektní ovladatelnost, cenově kolem 1800-2000 kč. Doporučuji pro ty co mají problem co jsem měl já. tyto řetězy jsou navrženy tak,aby byly možné je použit na tak stísněný prostor mezi pneu a podběhem můžete si je objednat na www.autotechnik-franz.cz ta prodejna sídlí i v Praze10 ul Záběhlická 84 přeji hodně štěstí P.S. pokud má někdo na zimních pneu elektrony,vřele doporučuju,nepoškrábou se a nezničí od těch řetězů Editováno: 21. leden 2016, autor: Mirek38 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 21. leden 2016 Sdílet Vloženo 21. leden 2016 a na tyhle pneumatiky se smějí na OII dávat řetězy? Na to by mohli být v těch "Alpách" dost citliví. Se mi zdá, že v té inzerované prodejně pracují nějací vykukové, asi by bylo lepší se jí obloukem vyhnout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
k0j0t Vloženo 21. leden 2016 Sdílet Vloženo 21. leden 2016 (editace) Zaujaly mě ty řetězy na boty... Když si baby kupují boty dle kabelky, mohli bychom i my stylově nasadit v Alpách řetězy kromě aut i na boty. A teď vážně, nebudu-li řešit, jaký rozměr pneu lze do řetězů obout, nebyl by konkrétní odkaz na ten typ a zkušenost s nasazování a provozem? Editováno: 21. leden 2016, autor: k0j0t Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.