Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

skusali ste automaticke zatvaranie okien pri dazdi na Fabii 3 predFL? ja mam RLHS 5Q0955547A a zial nejde...

Closing windows during rain

[09] Central Electronics

Security Access – 16
31347
Coding – 07
Select from drop down menu – RLHS sensor
Long Coding Helper
Byte 0
Bit 1 – enable
Bit 2 – enable

original: 00185E - tuned: 06185E (06 HEX = 0110 BIN)
Do It!
Security Access – 16
31347
Adaptation – 10
Search: regen
Modify:
Access Control 2 - Regenschliessen_ein_aus (Rain Closing on / off) – set to Active
Access Control 2 - Regenschliessen_art (Rain closing Type) – set to Permanent
Access Control 2 – Menuesteuerung_Regenschliessen (Menu Control Rain close) – Set to Active
Do It!

[5F] Information Electr.

Security Access – 16
S12345
Adaptation – 10
Search: Windows
Modify:
Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_windows - set to Active
(pridanie polozky Windows operation)

[09] Central Electronics

Security Access – 16
31347
Adaptation – 10
Search: SAD
Modify:
Access control 2-SAD Richtung Komfortoeffnen - set to Open
Access control 2-SAD Komfort oeffnen - set to Active
Access control 2-SAD Komfort schliessen - set to Active

Podmienky:
- prepínač svetiel v polohe „Auto“,
- prepínač stieračov v prvej polohe (automatické stieranie pri daždi),
- stiahnuté okná,
- cez Infotainment Factory Reset: „Mirrors and wipers“ a „Opening and closing“,
- Window operation – All Windows  > Off > All Windows (pripadne v pripade Fabia III iba vodic)
- Window operation – Automatic closing in rain > Disable > Enable s checkboxom,
- RLHS 5Q0955547A nezatvara okna pri dazdi (!),
- RLFS 5Q0955547 bez "A" zatvara okna pri dazdi (!).

rain_close.thumb.png.a9ebce06816b5ce510e63d88beca6e6d.png

Vloženo

A ako to chces docielit, ked dojazd/doraz mas len na 1 okne?. Ostatne nema co zatvorit, nemaju ako ziskat signal. Obcas to chce pozriet aj schemu... Navyse ani na O3 to nie je mozne v urcitych rocnikoch

Vloženo

@wirer U těch oken, co mají dojezd, se nějak liší zapojení?  Myslel jsem, že se to liší pouze řídícími jednotkami.  I na Fabii I se dají stahovat/zavírat všechna okna přes centrální zamykání a kromě CAN-BUS tam žádný signál nevede, pokud vím.

Vloženo

Ak mas 4 okna v elektrike, vodicove je napojene cez LIN komunikacnu linku na BCM, ostatne nie. 

Ak mas len predok v elektrike, k BCM nie je nic - nie je teda mozne stahovanie na dialku ani po vypnuti zapalovania

Facelift ma uplne ine motory i zapojenie, uz som to pisal v teme. Kto chce, nech si to prerobi, schemu su dostupne. Ale jednoduche to nebude hlavne z dovodu vymeny BCM a jej ochrane... 

Vloženo

Mam automaticku, ale prekvapuje ma, ze este aj manualna sa zapne, ked dam vnutorny okruh?

Nejde to vypnut, lebo VCDS to nedokaze alebo RJ to nepodporuje?

Vloženo (editace)

ahoj. Mam F3 8/15 a pri nakodování stěračů aby dojeli do home pozice i po vypnutí klíčku mi nejdou dat do servisni polohy přes páčku. Nakódoval jsem si servisni polohu  v radiu, ale tam se mi ta možnost neobjevila.  Mohl by někdo poradit prosím. Díky 

Postup 

09 central ele

Adaptace 10

Windshieldwiper menuesteuerung frontwischer  na activ

A druhá věc.

Při nastavování  pohasnutí spz při otevření pátých dveří nemám položku Heckdeckeloffen ale geslosen dá se to nastavit nějak jinak. 

Díky

Editováno: , autor: Scorpias
Vloženo
před 4 hodinami, kvetosm napsal:

@Scorpias a jinak pokud nemas v menu radia polozku zrcatka a sterace  , tak zkus toto, zda mas aktivovane 1872006716_zrcatkaasteracevmenuradia.thumb.jpg.8682c2f38ab341d349100b54004cfbc7.jpg

to mám, jen se mi tam neobjevila ta možnost servisni polohy. Ale jak zminil Wirer asi to to moje neumí. Ale díky za tip.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...