Luďa Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 Netlakuje se ti palivo? Vypadá to na čerpadlo paliva. Je to standart. Některý auta to maj už při otevření dveří řidiče a jiný po otočení klíčku do polohy 1. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xx30 Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 To není čerpadlo, to je slyšet při otočení klíčku do první polohy. Zvuk který vychází od motoru u mě je slyšet až při startu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2015 Tak nech někoho ať ti otočí klíčkem a ty se ponoř pod kapotu a zkus vysledovat odkud to jde. Dnes to u moderních aut v motorovém prostoru různě píská, vrčí, bzučí atd. Cvičí tam škrtící klapka a kdoví co ještě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 17. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2015 Je to normální, dělá to všem. Už se to tady probíralo, mrkni sem, jsou tam i videa, tak můžeš porovnat: http://forum.skodahome.cz/topic/130529-hluk-p%C5%99i-studen%C3%A9m-startu/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xx30 Vloženo 18. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2015 Tak přesně tohle je ten zvuk. Díky. Myslím, že to nemá cenu řešit. Jen se divím, že to dříve nedělalo. Najeto 25 tis. Jinak vše v pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 18. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2015 Témata jsem sloučil. Příště napřed pořádně hledej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xx30 Vloženo 19. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2015 Díky za sloučení, omlouvám se. Jen se ještě zeptám jestli to někdo na OIII vyřešil nebo jste to nechali být? A nezhoršuje se to časem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek_proksa Vloženo 27. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2015 zdravím, mám takový dotaz...nevím kam přesně s ním, nechci zakládat nové vlákno tak to zkusím tady...mám 1.4 tsi, 5/2015, najeto asi 8000, ted msem si všiml že když svižněji akceleruji ze zatočenými koly, tak se zepředu ozve takový hrčivý zvuk, přirovnal bych to k přeskakování zubů nevím jak to posat blíže. Nevím jestli to můžou dělat nějaké asistenční systémy...nebo něco tak strašně zavrže...poprvé jsem si to všiml když jsem se svižněji rozjel z křižovatky a odbočoval doprava...zajímavé je, že když se auto zahřeje tak to přestane...prostě do dělá jenom chladné..Jsem z toho jelen..nevíte co by to mohlo být.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mandido Vloženo 7. leden 2016 Sdílet Vloženo 7. leden 2016 Možná už mě znáte kvůli mé kritice Octavie III. Mám 1.2 TSI a slýchávám zvuky, které tu popisujete. Ten jakoby kousnutý startér se mi projevuje bez ohledu na provozní teplotu motoru, já navíc nemám nad procesem startování žádnou moc, protože mám KESSY. Hrčivý zvuk do zatáčky se projevuje též, opět nepravidelně - měl jsem podezření na homokineťák, ale ten to není. Motor mi občas na volnoběh vydává zvuk, jako když někdo v dáli řeže flexou - vychází to z okolí alternátoru. Dále mi hlučí klimakompresor, přirovnal bych to k odcházejícímu ložisku - opět ne vždy. Dále mi cvakají/bouchají brzdy a občas zavrže jedna z náprav. A to se nebavíme o interiéru. Na to, že mám najeto 75 000 km, hlavně po kvalitní D8, tak je to vskutku výborné skóre pro věčně zapírající ansámbl Škoda. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alunakis Vloženo 14. leden 2016 Sdílet Vloženo 14. leden 2016 Hello, For those who are interested: "Technical product information Transaction No.: 2037299/3 Service info, engine: howling noises at engine start from front end/engine compartment after a stationary period Release date: 17-Sep-2015 Customer statement / workshop findings Customer statement: Howling noises at engine start from front end/engine compartment after stationary period. Workshop findings: The customer statement can be reproduced. Technical background Flowing noises in the engine oil pump. The flowing noises occur at the oil pressure is built up during the engine start. The flowing noises are particularly pronounced after a long stationary period of the vehicle. For the clear assignment of the noises use the attached audio file. https://youtu.be/aGW25kKc0Z0 The noises are construction-related and normal. There is no parts damage. Production change — Measure — Customer information The flowing noises occur at the oil pressure is built up during the engine start and are particularly pronounced after a long stationary period of the vehicle. The noises are construction-related and normal. There is no parts damage." So we have to live with the noise. Have a nice day. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 14. leden 2016 Sdílet Vloženo 14. leden 2016 (editace) I have the same problem with Superb III. Editováno: 15. leden 2016, autor: Martin Bednář Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alunakis Vloženo 14. leden 2016 Sdílet Vloženo 14. leden 2016 (editace) This noise is specific (variable oil pump) 1.4 TSI engine. Editováno: 14. leden 2016, autor: Alunakis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 14. leden 2016 Sdílet Vloženo 14. leden 2016 I hope, that it will be OK ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Korni Vloženo 15. leden 2016 Sdílet Vloženo 15. leden 2016 I have this same noise .... 1.8TSI 4x4 DSG. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 15. leden 2016 Sdílet Vloženo 15. leden 2016 A taky jenom pri prvnim studenem startu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alunakis Vloženo 15. leden 2016 Sdílet Vloženo 15. leden 2016 @korni You are the first that I know who have this noise, with 1.8 TSI engine. Maybe is another source of noise. Also, nobody with 1.2 TSI complain about this noise. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spirito Vloženo 15. leden 2016 Sdílet Vloženo 15. leden 2016 My 1.8 TSI makes the same noise at the engine start. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Korni Vloženo 18. leden 2016 Sdílet Vloženo 18. leden 2016 A taky jenom pri prvnim studenem startu? Ano vždy ráno, když v garáži startuju auto. Ze začátku mě to pěkně děsilo, ale když je to pumpa tak asi OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Hurta Vloženo 14. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2017 Zdravím a prosím o zkušenosti majitele O III s motorem 1,4 TSI 110 kW. Zatím mám Octavii II FL 2013 1,4 TSI 90 kW a chci ji obměnit. Byl bych rád za vaše zkušenosti z provozu O III - má motor po studeném startu někdy zvýšené otáčky a nepravidelný kuckavý chod po dobu cca 15 sekund? U O II FL to tak dělá - prý více paliva kvůli rychlejšímu zahřátí katalyzátoru. Přetrvává tento jev i u O III nebo ne??? Děkuji moc za vaše zkušenosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 14. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2017 Měl jsem O II FL 1.4 TSi 90 kW, teď mám OIII 1.4 TSi 103 kW a je to stejné. Stejný projev, spouštění za stejných podmínek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Hurta Vloženo 14. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2017 Dík za zkušenost. Mimochodem dost blbý... Měl jsem zato, ze je to už vychytaný. Dost mi to totiž vadí a odrazuje od koupě O III. Jestli fakt není lepsi koupit Toyotu nebo Mazdu s atmosférou a je klid.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadimX11 Vloženo 14. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2017 Bavíte se o verzi 1.4 TSI 103kW, ale otázkou je, zda to dělá i u novější verze 110kW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Hurta Vloženo 14. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2017 A dělá? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 15. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2017 před 12 hodinami, pava napsal: Měl jsem O II FL 1.4 TSi 90 kW, teď mám OIII 1.4 TSi 103 kW a je to stejné. Stejný projev, spouštění za stejných podmínek. Holt emise mají přednost před kulturou chodu motoru. Nehledejte v tom závadu - žádná není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 19. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2017 110kW žádný nepravidelný chod po startu nemá, jen někdy mírně zvýšené otáčky ale naprosto čisté bez nějakých zakopávání a max. do 1 minuty (spíš méně) běžný volnoběh... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.