LukášCBR Vloženo 4. Únor 2019 Sdílet Vloženo 4. Únor 2019 Samozřejmě, že to není vlastnost! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 4. Únor 2019 Sdílet Vloženo 4. Únor 2019 Vlastnost to není, jen škodovka si tak ošetřuje levnější výrobu. Mě se nikdy světla na žádném autě nezamlžila, naposledy mlhovky u F1 v rodině, ale ta je 16 let stará, může být sklíčko dávno poškozené, netěsné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 4. Únor 2019 Sdílet Vloženo 4. Únor 2019 @Jan R. A četl jsi manuál k Aurisu? Strana 527 https://myportalcontent.toyota-europe.com/Manuals/toyota/AURIS_OM_OM12K97CZ_view.pdf To je ale zlá Toyota že "si tak ošetřuje levnější výrobu". Netvrdím, že to považuji za normální, ale je velmi snadné házet špínu na jednu automobilku, ale bohužel oni to tak mají (téměř) všichni... (sám to nepovažuji za OK, ale co naděláme) 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 4. Únor 2019 Sdílet Vloženo 4. Únor 2019 @Jan R. jen bych to doplnil, že se zde bavíme o mlžení u O3 (O3FL), měl jsem také předtím desítky aut, naposledy O2FL s xenony, a tento problém jsem neznal. U mě konkrétně nyní s FullLED, kde z principu je méně tepla přímo v reflektoru (žárovky i HID výbojky velmi topí), u LED zdrojů jsou chladiče obvykle někde z druhé strany. Takže jsem to "...mlžení je vlastnost..." chvíli akceptoval jen právě u FullLED, dokud v tom už netekla voda, u žárovek a xenonů bych tomu opravdu nerozuměl, ačkoliv mám odpovídající vzdělání Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 4. Únor 2019 Sdílet Vloženo 4. Únor 2019 Já mám někde i foto O3 FL Active s halogeny komplet, nové auto a už také zamlžené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 4. Únor 2019 Sdílet Vloženo 4. Únor 2019 (editace) před 19 minutami, Jan R. napsal: Vlastnost to není, jen škodovka si tak ošetřuje levnější výrobu. Mě se nikdy světla na žádném autě nezamlžila, naposledy mlhovky u F1 v rodině, ale ta je 16 let stará, může být sklíčko dávno poškozené, netěsné. Toto mě připadá jako trochu mimo příspěvek, měl jsem za sebou O2FL, O2, O1, a NIKDY jsem nepozoroval jediný centimetr čtvereční nějakého mlžení (!). Můj problém byl (opakuji) s novými FullLED reflektory, to jistě ta 16 let stará F1 nepotkala ani ve snu... Editováno: 4. Únor 2019, autor: omicron Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 4. Únor 2019 Sdílet Vloženo 4. Únor 2019 před 4 minutami, Martab napsal: @Jan R. A četl jsi manuál k Aurisu? Strana 527 https://myportalcontent.toyota-europe.com/Manuals/toyota/AURIS_OM_OM12K97CZ_view.pdf To je ale zlá Toyota že "si tak ošetřuje levnější výrobu". Netvrdím, že to považuji za normální, ale je velmi snadné házet špínu na jednu automobilku, ale bohužel oni to tak mají (téměř) všichni... (sám to nepovažuji za OK, ale co naděláme) Četl, mají to tam také, ale na vlastní oči jsem ten jev ještě neviděl. Selectionů jezdí v Praze mraky. U BMW jsem to také neviděl, atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hurikan88 Vloženo 15. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2019 @omicron dáš nějakou radu jak jsi to vyreklamoval? Už to mám takto 24h, jedna kapku už stekla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 15. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2019 (editace) @Hurikan88No radu, vyfotil jsem to, natočil jsem to (mnohonásobné stékající kapky), a odjel do servisu. Viz příloha. Servis prohlásil i bez mé dokumentace, že přípustné je pouze lehké drobné mlžení uvnitř (i to by se mě nelíbilo, ale může to být konstrukční vlastnost), ale v žádném případě nesmí po skle uvnitř přímo stékat kondenzující nebo jinak pronikající voda. To je samozřejmě závada i z principu. Napsala se reklamace, objednali nový FullLED reflektor, a za dalšího 1/2 dne ho vyměnili. Dělá se přitom samozřejmě kompletní kalibrace, tak jsem je ještě požádal, aby si poznačili aktuální nastavení starého reflektoru (pokud to lze, nevím), protože jsem to měl pracně přenastavené, neboť z fabriky svítil tlumený LED hrozně blízko, viz příslušné vlákno. Vždy se mě to takto "zamlžilo - zavlažilo" např. při mytí auta - vždy mě auto myjí ručně. Editováno: 15. Červenec 2019, autor: omicron 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza_1987 Vloženo 14. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2019 Co říkáte na toto? O3FL mám od 06/2018, ale na mlžení jsem přišel až včera, záruka k vozu byla 2 roky nebo 60.000 km a já mám bohužel už 73.000 km, takže jsem již bez záruky. Řešil jsem to se servisem, který mi řekl, že po pár km se to vysuší, ujel jsem cca 200 km a ono stále nic. Mám změny po cca 12 hodinách co to dělá nafocené a v pátek to půjdu řešit osobně. Doufám, že se k tomu postaví jako k výrobní vadě bez ohledu na délku záruky. foto volně přístupné zde: https://drive.google.com/drive/folders/1-6yHtGOfHan1vxTEDvYapwNdH3JWUVDF?usp=sharing Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 14. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2019 (editace) Urcite je ta zaruka stanovena tak ako pises? https://europa.eu/youreurope/business/dealing-with-customers/consumer-contracts-guarantees/consumer-guarantees/index_en.htm Editováno: 14. Listopad 2019, autor: misor1994 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo91 Vloženo 10. leden 2020 Sdílet Vloženo 10. leden 2020 Uz jsem objednan na vymenu svetla ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadimX11 Vloženo 15. leden 2020 Sdílet Vloženo 15. leden 2020 Zítra do servisu s naprosto totožným problémem... A stejně jako ostatní se to i mě týká světlometu na straně u řidiče. Auto bylo vyrobené 5/2018. Mytí 95% ručně, 5% ruční myčka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo91 Vloženo 27. leden 2020 Sdílet Vloženo 27. leden 2020 V 10. 1. 2020 na 9:46, Jojo91 napsal: Uz jsem objednan na vymenu svetla ... Vymeneno na zaruku ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza_1987 Vloženo 31. leden 2020 Sdílet Vloženo 31. leden 2020 V 15. 1. 2020 na 19:33, RadimX11 napsal: Zítra do servisu s naprosto totožným problémem... A stejně jako ostatní se to i mě týká světlometu na straně u řidiče. Auto bylo vyrobené 5/2018. Mytí 95% ručně, 5% ruční myčka. moje auto vyrobeno 05/2018 taky... ve finále vyměněno v rámci záruky. Viděl jsem fotky světlometu a byl prasknutý, ale jsem si 100% jistý, že já jsem do ničeho autem nenarazil. Držím palce, ať to dobře dopadne! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadimX11 Vloženo 3. Únor 2020 Sdílet Vloženo 3. Únor 2020 (editace) Tak u mě po detailním zkoumání zjištěn škráblý nebo prasklý nárazník - na první pohled není videt ani při bližším pohledu. Přesně bude řečeno po rozebrání. Světlo je viditelně prasklé shora u horního uchycení šroubu, čímž se do něj zřejmě dostala vlhkost. A vzhledem k promáčklé SPZ to vypadá, že to vzniklo nacouváním do vozu, neboť já jsem do ničeho nenarazil. Promáčknutí znatelné je a světlomet je dokonce mírně pohnutý oproti druhému - při pohledu ze shora pod kapotou. Takže neuznáno na záruku. Řešeno bude havarijním pojištěním, příští týden jdu na výměnu.Aktualizace 18.2.2020: Po 7 denním čekání vyměněn prasklý nárazník, zamlžené levé přední světlo, nějaké části s tím související, výplň za mřížkou rovněž prasklá. Auto jako nové, tak snad bude bez problémů :) Editováno: 18. Únor 2020, autor: RadimX11 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek_6000 Vloženo 3. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2020 (editace) Zahmlievanie takmer celého svetla a stekanie vody začalo po 1. servisnej prehliadke 09/2020 a po väčších lejakoch. Počas leta sa mi objavil tmavý stekanec vidno ho na poslednej foto bol zvnutra svetlometu. Umývané len na bezkontaktnej myčke. výrobené 11/2018 2.11. 7:00 privezené na reklamáciu - uznané, svetlo objednané 3.11 11:00 vymenené v rámci reklamácie - odchádzam Editováno: 3. Listopad 2020, autor: Marek_6000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yodiak Vloženo 14. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2020 Dobrý den pánové Mám dotaz ohledně světel .Mám Octavii RS 162kw combi rok 2015/16 jde mi o světla ma to nalítáno 77t a když zapnu světla jsou tam vidět miniaturní prasklinky ted se zeptám jde vyměnit ten přední plast světlometu nebo se musí koupit cele nové světlo dekuji za odpověd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 14. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2020 @Yodiak Myslím, že to bude na kompletní výměnu. Nicméně, pokud máš auto od novoty, jakou kapalinu do ostřikovačů jsi tam dával? Některé kapaliny jsou agresivní a způsobují tyto mikropraskliny. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 14. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2020 Zkus se zeptat https://www.facebook.com/svitlip dělají renovace a prodávají i kryty na některé modely. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yodiak Vloženo 15. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2020 před 18 hodinami, LukášCBR napsal: @Yodiak Myslím, že to bude na kompletní výměnu. Nicméně, pokud máš auto od novoty, jakou kapalinu do ostřikovačů jsi tam dával? Některé kapaliny jsou agresivní a způsobují tyto mikropraskliny. ono to je zevnitř světla pravě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yodiak Vloženo 15. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2020 před 13 hodinami, Martab napsal: Zkus se zeptat https://www.facebook.com/svitlip dělají renovace a prodávají i kryty na některé modely. koukal jsem na to a pecka ted kolik to bude stat napíšu jim a uvidím jinak děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OCTAVIAIII Vloženo 15. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2020 Ahoj, led světla se mi začala mlžit s tím jak přišlo chladné a deštivé počasí. Když je auto studené, tak se nic neobjeví, ale jakmile se zahřeje, tak i při kratší jízdě se objeví zamlžení (jen u jednoho světla), vypadá to jako by to světlo nevetralo. Chci se zeptat je možné nějak pročistit větrací otvory (pokud to světlo někde má, popřípadě kde) nebo mělo by cenu ho zezadu někde navrtat aby tam proudil trochu vzduch? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 15. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2020 (editace) Uplne u nove s halogeny taky mlzelo, zalezi jak dlouho jedu, nebo venkovni teplota ci vlhkost, neni to furt a zacina to tema rohama spodnima a vice u dalk.svetel. Vetsinou tak max tretina svetla vic ne a spis jen zamlzeni, kapicky me to nikdy nedelalo, jak rikam, mam halogeny a pekne topi, ale ani se neodvazim tam dat jine zarovky, aby me to neponicilo pruhled plastu. Editováno: 15. Listopad 2020, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ericky Vloženo 28. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2020 (editace) U mňa to vyzera takto. Už je vlhko a toto sa mi ukazuje často. Auto mimo záruku. :( Editováno: 28. Listopad 2020, autor: ericky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.