Přejít na obsah

Výplne dverí na zadných dverách


tasum

Doporučené příspěvky

http://autobild.cas.sk/galeria/16380/sedeli-sme-v-novej-skode-fabia?foto=43

verzus

http://autobild.cas.sk/galeria/17947/test-skoda-fabia-1-4-tdi-polo-po-cesky?foto=31

 

To čo toto? Sedel som v nej a sú dosť zle :kol-44: (tie druhé). Neviem čim to je ale pochybujem, že keď budu zadné okná v elektrike tak budu tie prvé.

Editováno: , autor: tasum
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

kks aby som mal na cisto novom aute v roku 2015 svihadla tak sa radsej zastrelim ... ktory normalny clovek ma v roku 2015 v novom aute svihadla... no len uplny debil, naco to vobec vyrabaju ? ved rozdiel je 100 eur kua ale pri hodnote auta 13-15 tisic je tych 100 eur zanedbatelne za vybavu 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokiaľ niekto jazdí sám, alebo vo dvoch, tak zadné "švihadlá" naozaj nijako prekážať nebudú, malé deti zase hra so "švihadlami" až tak nebaví ako s ovládačmi okien v elektrike. Pri teple a pustenej klíme okná normálny človek neotvára, tak je vo finále úplne jedno, či sú zadné okná v "elektrike", vo švihadlách či "na pevno". Základ sú predné okná v elektrike s automatickými dojazdmi , čo vodič ocení hlavne pri parkovacích automatoch. Zadné švihadlá majú dokonca aj jednu výhodu, ak niekoho totiž zamknete na "safelock", tak si môže cez okno na švihadlo pustiť čerstvý vzduch, či sa dostať von, v elektrike sa buďto v lete uvarí, alebo je nútený rozbiť okno......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já myslím, že "debil" si švihadla nekoupí, protože to nebude umět používat. Ten dá určitě přednost čudlíkům...

 

Je pravda, že elektrická okna jsou dnes jakýmsi standardem, smysluplné využití ale vidím jen v kombinaci se malými dětmi. Kličky nemůžeš vypnout. A ani na dálku nemůžeš okna zavřít. Je zvláštní, že otevřít to ty děti uměj hned, ale zavírat se to musí složitě učit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Skúšali ste niekto tie výplne dverí stlačiť? Pri dotyku v strede dverí, ale aj na okraji pri okne sa tie plasty celé prehnú a stlačia. Neplatí to len o zadných, ale aj predných (nechcel som zakladať novú temu). Neviem, či to ma nejaký vplyv na bezpečnosť, či je to len šetrenie, ale minimálne to pôsobí dosť lacno. Akoby to nič nevydržalo. Rapid na tom nie je oveľa lepšie. Skúsil som potom svoju OI a jej plasty som nedokázal rukou vôbec deformovať. Ide teda o šetrenie, alebo to má súvis s bezpečnosťou? Ako to na vás pôsobí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepusobi to na me nijak. Nechapu, jakej to ma mit negativni dopad.

Mel jsem Rapida pul roku a kdybych si o tom, ze se da vypln promacknout, neprecetl na foru, nikdy bych na to neprisel.

Proc? Protoze vypln dveri nemackam, jakej je pro to sakra duvod?

To se rovnou oprete loktem uprostred strechy a budte si jisti, ze tam udelate dulek! Je to setreni? Ne, strecha takovemu zachazeni proste nema odolavat. A stejne je to s funkci vyplni dveri.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maverick: Bežné to rozhodne nie je, to len tak mimochodom. Každý sme asi iný a ja si všimnem aj takéto detaily. Pri používaní si to ľahko všimneš, ak tie plasty raz rozvŕzgaš, alebo možno praskneš (netuším, ale je to pre mňa niečo nové). Ja som si to všimol hneď ako som si oprel lakeť o dvere. No a keď človek má bežne žiť so svojim autom 5 a viac rokov, tak ho takéto veci zaujímať môžu. (Prirovnanie k streche je trošku mimo, keďže bežne nezvyknem sedieť na streche)
Nie každý môže meniť autá takým spôsob ako ty. Nič v zlom, to je len na margo, že prečo to môže niekomu vadiť a že prečo si všíma viac detailov na svojom aute. Keď za posledných 5 rokov máš už 11te auto, tak ťa detaily trápiť nemusia, pretože než ti niečo na aute odíde, tak sa dávno zaoberáš už objednávkou iného. 

A vôbec, ak si dobre čítal, tak nehovorím, že má isť nutne len o šetrenie, ale zamýšľam sa nad tým, či nejde o bezpečnosť z toho titulu, že keď sa telo pri náraze stretne s plastom, ktorý mu "uhne", tak ho tak nezraní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A co je bezne? Festovni vypln dveri, ktera pri tlaku na stred neuhne ani o píď? A kdo ustanovil tenhle standard?

V kolika modelech kterych vyrobcu jsi to zkousel, ze vis, co je bezne?

Zaskoc si do vlakna o Rapidech a zeptej se majitelu, kolik z nich ma po letech popraskane vyplne dveri :-)

Tam se to uz pred delsi dobou resilo taky.

Muzes si byt jistej, ze me detaily hodne zajimaji a ze je resim u kazdeho sveho auta, zabyvam se ale jen podstatnymi vecmi.

Tohle je zase mlaceni prazdne slamy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maverick: nechcel som sa ťa dotknúť :)
riešim len autá koncernu VW a sedel som vo veľa modeloch, inde neviem ako to je a ani ma iné značky toľko nezaujímajú a v žiadnom aute z VW som sa s tým zatiaľ nestretol.
Pre teba je podstatné niečo iné, pre iného zas niečo iné. Ja som detailista a žiaľ odkláňa sa to od mnou odpozorovaného štandardu v koncerne. Neviem, čo je na tom nepochopiteľné. Ja som sa tiež nezačal navážať do tvojich veľkých kolies. Zistil som, že pre teba je tento parameter u auta podstatný a akceptujem to. Ďakujem ti aj za rady, ktoré si mi dal pri výbere môjho auta, ale nechápem prečo označuješ moje pripomienky za mlátenie prázdnej slamy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chodte s tymi vyplnami dveri do kelu ... v novych skodach je to proste o nicom ... vw maju vyplne lepsie ... a kopec konkurencie tiez...ceresnickou na torte su vyplne zadnych dveri fabie 3 vzadu vo vybave so svihadlami ... ked som to videl nazivo len som cumel .... a detaily dotvaraju hodnotu celku ... takze reci o tom ze vnimat treba len podstatne veci ja neberiem ;(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se při jízdě držím volantu, spolujezdci mají maximálně ruku na opěrce, takže případnou měkkost tapecu nikdo nepozoruje ani nezkoumá. Jediná chyba takto ošizeného tapecu je, že neskutečně drnčí na kostkách. Pocit z interiéru (nejen z tapeců) je věc subjektivního posouzení daného člověka. U RAP a FIII mě provedení nevadí, u OIII ale už na mě působí až moc ošizeně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Armyk: rozhodne ses me nedotknul, nejsem zas tak citlivej typ :)

Jde spis o to, ze se tady na foru zacinaji zase resit veci, ktere nejenze ze uz se dalekosahle resily predevsim v sekci Rapid, ale hlavne se nedoresily. Duvod je ten, ze to zadne reseni nema.

Poddajnost vyplne dveri je proste vlastnost, ktera nema sebemensi vliv na funkci dilu jako takoveho. Jestli je to jedina pricina pripadneho drnceni neumi/nemuze nikdo z urcitosti rict.

Nejvic me bavi, ze nejvetsimi kritiky jsou ti, kdo auto s temito vyplnemi jeste nemeli. Ja ano. A ve vetsim mnozstvi. Promacknout tapec se da totiz i u OIII, byť s pouzitim (subjektivne hodnoceno) vetsi sily.

A protoze tu zkusenost z minula mam, snazim se podobně nesmyslnym debatam nevedoucim nikam zabranit.

Naopak, pripadne tve pripominkovani volby kol/podvozku v me konfiguraci je konstruktivni, protoze zde se jedna o svobodnou volbu priplatkove vybavy. Pak je na miste oproti pripominkam svou volbu obhajovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, o debate pri rapidoch som nevedel.
V podstate nekritizujem, len som nadhodil úvahu. Tiež mi je jedno, či tá výplň bude taková, nebo maková, ak to nebude mať vplyv na funkčnosť. Dlhodobo mnou používané autá mali proste tvrdú výplň a tá problémy nerobila. (OI nevŕzga ani po 13 rokoch, fabia I vŕzga po položení ruky na dverovú opierku, inak sú interiéry bez pazvukov) Zas s tebou nemôžem úplne súhlasiť, pretože poddajnosť materiálu sa môže prejaviť až o niekoľko rokov, čo v podstate ty, hoci s bohatými skúsenosťami z produkcie škody, proste zhodnotiť nevieš.
Súhlasím s tým, že debata nikam nevedie, keďže toto asi ovplyvniť nevieme (aj keď neraz tlak zo strany zákazníkov už zmenil v minulosti modely škody) a určite to nie je dôvod, prečo by som si fabiu nekúpil. Rozčuľuje ma viacero detailov, ale zas ma tešia iné detaily a zároveň podstatné veci, kvôli ktorým sa auto kupuje. Takmer dokonalý celok by mal inú cenovku.

Editováno: , autor: Armyk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Použití měkčího/tenčího plastu nemusí být nutně na vrub šetření, ale třeba i snížení hmotnosti a nemusí to nutně znamenat, že je náchylnější k prasknutí (může to být i naopak - měkký plast místo aby prasknul se jenom prohne). Neříkám, že to tak je, ale je to jedna z možností...

 

Doplnil bych Mavericka v tom, že nejvíc kritizují nejen ti, co v tom autě neseděli, ale především ti, kteří neseděli v autě vyšší třídy (řekněme s pěti až desetinásobnou cennou Fabie). I tam se najdou naprosté příšernosti, které má Fabia naprosto OK (krásně tvrdý plast prasklý na stejném místě na obou dveřích a nebo kliky dveří, které působí mnohem plastověji než ve Fabii, protože shora mají ostrou neopracovanou hranu...).

 

A aby mě tu zas někdo neobviňoval z přehnaného obhajování tak ano, výplně dveří by určitě mohly být hezčí, za ty co jsou ve FI bych se nezlobil. Jenže FI zase má tvrdé plasty v opěrkách rukou...

Editováno: , autor: happymaster23
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl celkově z těch tří předváděcích jízd pocit, že za své peníze dostanu výbornou protihodnotu. Ano, jsem detailista, ale spíše v ohledu ergonomie ovladacich prvků, než abych olizoval plasty a promačkával přístrojovku. A v tomhle všem FIII je téměř dotažená k dokonalosti.

Opět ale platí, že na fabii je potřeba pohlížet prismatem třídy, ve které se nachází. Takže ten, kdo přesedne z golfu 5,6,7 či nedejbože z něčeho ještě dražšího, bude asi zklamaný. Na druhou stranu, pokud by se moje pětkové BMW kazilo a bylo zpracovaný tak, jak popisuje majitel v linku, který jsem dával výše, byl bych naštvaný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 let později...

Dam to asi sem.

 

https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/6v0839222a2zz-klucka-vnutorna-prava-39511.html

 

Menili ste uz niekto tento diel? Mam zlomenú tu klucku a nikde som nenasiel postup, ako to vymenit.

 

Je to tam len zacvaknute?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...