vit ruzicka Vloženo 28. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2014 (editace) baterka je Ok nabíjel jsem ji, borec ze servisu ji proměřil pak v autě a říkal, že je dobrá. Editováno: 28. Prosinec 2014, autor: vit ruzicka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Combi2002 Vloženo 28. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2014 (editace) A pořád to samé nenastartuje? Pojistky OK? Protočí se startér? Editováno: 28. Prosinec 2014, autor: Combi2002 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vit ruzicka Vloženo 28. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2014 nechám to zítra prověřit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 28. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2014 Jestli jak psal pohasínají při startování světla i kontrolky tak to je podle mne špatnou baterií. Jinak vůbec netuším čím by tohle mohlo být. Ale zase píše že baterie je OK. Přesto bych zkusil dát z jiného auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vit ruzicka Vloženo 28. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2014 ok vyzkouším, borec ze servisu říkal, že je to dobrá a zbytečně silná. Mám baterii od Varty: Varta Blue Dynamic 12V 60Ah 540A, 560 409 054 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 28. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2014 A víš, jak je stará? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vit ruzicka Vloženo 28. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2014 (editace) ted je to 5 let přesně, dal jsme jí na nabíječku nabít, byla vybitá.Až byla 100% nabitá dal jsme jí do auta, a pak to ten kámoš kontroloval, a říkal , že je baterie Ok Editováno: 28. Prosinec 2014, autor: vit ruzicka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Combi2002 Vloženo 28. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2014 (editace) A nezkoušel jsi nastartovat přes startovací kabely? Měřil ti ji zátěžákem ten servisák? Může se tvářit že je dobrá, ale nedostaneš z ní start. Pak je KO. Editováno: 28. Prosinec 2014, autor: Combi2002 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vit ruzicka Vloženo 28. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2014 to jsem nezkoušel.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vit ruzicka Vloženo 28. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2014 (editace) už jsem to měl řešit dříve, v létě se mi stalo, že při otočení klíčku při startu něco rachotilo, joko když rachotí nějaká vrtulka. A když motor naskočil, tak vše ok. Přestalo to rachotit. Tohle mi dělalo při startu tak 2 dny. Editováno: 28. Prosinec 2014, autor: vit ruzicka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Combi2002 Vloženo 28. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2014 Mechanický hluk kov kov? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vit ruzicka Vloženo 28. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2014 néééé spíše jakoby nějaká plastová vrtulka,šustilo to . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fosgen Vloženo 28. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2014 Baterka bez zátěže se může tvářit jako dobrá.Přesně tohle se mi stalo včera ráno.Sednu do auta,chci nastartovat a nic.Kontrolky všechny zhasly a auto neškrtlo.Baterku mám novou,ale jezdím krátké trasy,tak dostává zahul.Dvě hodiny na nabíječce a už zase startuju.Ještě k té baterce.Musíš měřit ampéry,volty nejsou důležité. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vit ruzicka Vloženo 28. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2014 dobře.zítra se ukáže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerry0 Vloženo 29. Březen 2016 Sdílet Vloženo 29. Březen 2016 Já mám benzin,ale myslím že by to mělo být stejné.Někdy sem taky nemohl nastartovat.Auto chytlo až na poněkolikáté.Vytáhl jsem čidlo chladící kapaliny a proměřil ho.Tady jsou hodnoty co by měly asi být : Hodnota odporu představuje : 300 ohm je asi 90 C 2k ohm je asi 0 C Po změření měřákem jsem zjistil,že mám úplně jiné hodnoty.Čidlo jsem vyměnil za jiné a auto teď chytá na jedno otočení klíčem. Já mám se startováním ( 1.4/55kW) podobný problém, studené to chytne na druhý, třetí pokus. Jak se to tvoje vadné čidlo chovalo v provozu? Ukazoval teploměr na palubce správně? Mě to za provozu ukazuje cca 90C, při rozjetí, kdy přepne LPG ( to by mělo být 30C) se ručka akorát odlepí od levého okraje.Což je asi správně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fosgen Vloženo 29. Březen 2016 Sdílet Vloženo 29. Březen 2016 Teploměr ukazoval dobře.Vylezl k 90°C a držel.Jen ty starty stály za prd.Po výměně vše OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerry0 Vloženo 29. Březen 2016 Sdílet Vloženo 29. Březen 2016 Teploměr ukazoval dobře.Vylezl k 90°C a držel.Jen ty starty stály za prd.Po výměně vše OK. Musí se při výměně toho čidla odpouštět chladící kapalina? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Terenius Vloženo 30. Březen 2016 Sdílet Vloženo 30. Březen 2016 tak dá se vyměnit bez úplného vypuštění když budeš postupovat rychle ale stejně něco málo vyteče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerry0 Vloženo 15. Červen 2016 Sdílet Vloženo 15. Červen 2016 Tak já mám záhadu se startováním vyřešenu- původně , od doby co jsem to auto koupil, to chytalo za studena na druhý pokus, ale od letošího jara se to postupně rychle zhoršovalo, start tak na desátý pokus. Vždy to na sekundu chytlo a pak chcíplo. Imobilizér závadu na palubce neindikoval. Na VAGu žádná chyba. Na čidlo teploty vody to taky nevypadalo- v live datech, blok 004 , ukazoval VAG za studena stejnou teplotu vody i vzduchu a odpovídala venkovní teplotě indikované palubním počítačem.Za tepla čidlo taky ukazovalo správně cca 88-90C. Zajímavé bylo, že po vyndání baterky k nabití to pak zas chytlo na druhý pokus. Poté pomáhalo na chvíli odpojit baterku, stačilo na minutu. Nakonec mechanik tipoval podle zvuku palivového čerpadla, že asi dává malý tlak.( neměřili jsme ho, nebylo čím) Jinak čerpadlo po odpojení černé trubičky k filtru a nasazení 8mm hadičky tlačilo benzín normálně, vyčerpal jsem tak celou nádrž do kanystru. I po rozpojení černé trubičky od vstřikovací lišty v motorovém prostoru to benzín normálně tlačilo, takže filtr za to taky nemohl.Po zapnutí klíčku, když čerpadflo přestalo vrnět, netekl z odvzdušňovacího ventilku na liště benzín, při běhu čerpadla ano. Po výměně palivového čerpadla to chytá na první pokus, zatepla i zastudena ( Cena nového, originál VDO, i s těsněním cca 2700Kč) Výměna není složitá, ale ten starý gumový kroužek, co tam byl 10 let, ztvrdl, a rozpadal se, zejména ve spodní části, kde působily benzínové páry.a ty černé drobečky napadaly při vytahování starého čerpadla do nádrže a hrozně to špinilo, hůř jak saze. Takže důkladně nádrž vytřít. Proto je důležité před výměnou vycucnout nádrž úplně do dna. Čerpadlo i nádrž byly čisté, žádný šlem nebo úsady. Nyní s novým čerpadlem jsem si všiml, že auto táhne okamžitě po studeném nastartování, dřív mělo tendenci se dusit a před vyjetím jsem musel tak 1-2 minuty nechat motor zahřát. Zatepla motor na benzín táhl normálně ( srovnatelně s LPG). Při nižším tlaku bych očekával delší dobu otevření vstřiků , ale v bloku 002 to ukazovalo cca 3ms ( dle manuálu má být 2-4ms). Až budu mít čas a náladu, tak to staré čerpadlo rozeberu a kouknu, co to mohlo způsobovat. Tak kdyby to někomu s podobným problémem pomohlo.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.