Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Škodovka doporučuje Shell a na olejovém víčku je emblém Castrolu. Nebude lepší používat Castrol SLX Professional Powerflow LL III 5W-30? Ten Castrol bude možná lépe sladěny s motorem. Tohle píšou u tohoto oleje:

" Castrol SLX Professional Powerflow LongLife III 5W-30 byl vyvinut ve spolupráci s firmou Volkswagen pro generaci nejmodernějších motorů. Je vhodný jak pro vznětové, tak zážehové motory, včetně motorů s filtry pevných částic. Jeho technologie Clean Performance Technology™ prodlužuje životnost současných komplexních emisních systémů a napomáhá snižovat škodlivé emise do životního prostředí.

Splňuje specifikace: ACEA A3/B3/B4, VW 504 00, 507 00"

Ale asi to bude jedno. Osobně to budu taky dělat jako většina tady, longlife olej s výměnou 15 tkm, nebo rok.

post-25-024933100 1282580365_thumb.jpg

Vloženo

S výměnou oleje jsem se nakonec rozhodl tak, že první náplň LongLife nechám 30tis. Potom tam dám nějakou levnější syntetiku (vyhovující specifikaci Škoda) a budu měnit po 15tis.

Dávat na 15tis. LongLife je zbytečné.

Vloženo

Tak Castrol nebrat ? Zrejme preto ho ma Volkswagen ako prvu napln z linky (Castrol SLX, VW web) ;) . Tu je k tomu viac.

Tym, ze VW 504 00 obsahuje v sebe aj 502 00 tak sa hodi aj na pevny interval (samozrejme len pre motory, ktore maju na vyber medzi premenlivym a pevnym intervalom). Naposledy bol rozdiel v cene na 5l oleja 10 €.

Vloženo

Taky si myslím, že ten Castrol bude pro TSI motory to úplně nejlepší. Na netu se dá koupit už za 230,-Kč litr, což si myslím, že je super cena a není důvod na oleji šetřit a co 15 tkm, nebo rok ho vyměnit. Motoru to jen prospěje.

• o 5 měsíců později...
  • o 1 rok později...
Vloženo (editace)

Pánové, chtěl bych se s Vámi poradit ohledně své 1.4 TSI 2009. Mám domluvený servis v autorizovaném servisu. Najeto 47tkm, poslední servis v 30tkm (dvou letý interval vyprší za tři měsíce). Chtěl bych přejít na GQ2 (standardní interval výměny oleje 15 tkm/1 rok). V servisu nemají problém s mojí přítomností a s přivezením vlastního oleje. Jaký si mám koupit olej? Podle technika by měl splňovat specifikaci WV 502 00. Bude dobrý např. Shell Helix ULTRA 5W-40? Nebo jaký olej by jste mi doporučili? Není lepší tam dát i na krátký interval olej long life, cenový rozdíl mi nepřijde tak velký. No a poslední dotaz, kolik ho bude potřeba? Stačí 5l? Díky.

Editováno: , autor: JayFader
Vloženo

Specifikace souhlasí, mimochodem je to i v manuálu na str. 232, kde se uvádí i olejová náplň o objemu 3.6 l. Mně tam servis nalil Shell Helix HX7 AV 10W-40, snad vědí co činí. :kol-28: Myslím, že když se budeš držet výše uvedené specifikace VW a značkového výrobce oleje, tak neuděláš chybu.

Vloženo (editace)

Pánové,

vybral jsem následující oleje pro výměnu ve své zážehové 1.4 TSI 90kW v O2F 2009

Shell Helix ULTRA EXTRA 5W-30 197 Kč/1l

Shell Helix Ultra AV-L 5W-30 216 Kč/1l

Castrol EDGE FST 5W-30 221 Kč/1l

Castrol Edge Professional LongLife III 5W-30 210 Kč/1l

Castrol SLX Professional Powerflow LL III 5W-30 253 Kč/1l

Ceny jsou z jednoho nejmenovaného e-shopu a slouží jen pro vzájemné srovnání. Všechny splňují specifikaci WV 504 00. Lze řící, že je nějaký z nich nejkvalitnější? Používáte někdo nějaký z nich? Nechám GQ1, ale budu měnit po 15-20tkm LL olej.

Editováno: , autor: JayFader
Vloženo

já tam mám furt jen ty kastróly ale důvod je jediný - Michl nic jiného nedává. Kdybych chtěl, tak by asi dal...ale jelikož je mi to fuk, tak od roku 2004 na všech autech to valím jen s tím kastrólem a problém jsem s tím nikdy neměl...bohužel auto je LP a mám LL. Ale na erese, která je MŽ nemám LL ale kastról je to furt. Takže druhá eresa, růmstr,teď ta 1,4 tsi a furt to jedno ale já na výběru nemám vůbec žádný podíl, jak už jsem psal.....

Vloženo

Já jsem to taky teď řešil, dal olej Castrol Edge 5w/30. A budu ho měnit po 15 tis./1 rok. 5W/30 maže lépe za studena, což je na ty moje popojížďky je ideální.

Vloženo (editace)

Nevím jaký kastról tam mám. Je tam nálepka, ale auto stojí v Praze na letišti a já jsem v Seoulu. Až se vrátím, tak se podívám, ale to už nebude nic platné....asi...Michl je v Kuřimi u Brna. Škoda servis a prodej a pravděpodobně taky agent s kastrólem a dunlopem.Doufám, že to není spam.

Editováno: , autor: radim1234
Vloženo

Ale jdi ty, a jak to poznáš, jak to maže? :kol-32:

Já to vycítím :-). Ne, jasně, že nic nepoznám...

Zkoušel jsem zjistit, jaký olej tam je aktuálně, ale v servisce nic není, na tom štítku na palubce taky ne. Jenom na chladiči je samolepka Shell Helix doporučuje Škoda, ale to tam zřejmě mají všichni z výroby.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...