radim1234 Vloženo 6. Červen 2012 Sdílet Vloženo 6. Červen 2012 no nevím....v mém oboru plní normu vše a přesto i špičkoví výrobci teplotních a tlakových čidel mají za neuvěřitelné peníze ještě třídy A-F a rozptyl je leckdy více než 20%. A to jde o zdraví. U olejů za neuvěřitelné peníze bych se ani nedivil, že splňují normu. Pro fritování. Ne, to přeháním,ale jak jsem psal o řetězu-prohlášení o shodě je leckdy modlou, přes kterou nejede vlak a "quality control" v dnešním pojetí je pouze kontrola "papírů" -nic víc.Jak jinak by škodovka mohla napsat, že výrobce řetězů "požíval opotřebovaný nástroj", že..... A to, že některé "nezávislé" časopisy podrobují oleje testům....redaktoři musí taky být z něčeho živi a když může někdo zaměnit víno za šustivé papírky, tak může být kvalitním olejem i vodka :-) Ale ne, vypadá to, že to maže.....jen já jsem asi "programový pesimista" :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 6. Červen 2012 Sdílet Vloženo 6. Červen 2012 To nemá smysl řešit. NIKDO, kromě VÝROBCE neví, co vlastně v tom oleji je a jaké má skutečné vlastnosti. Proto nějak nechápu sáhodlouhé diskuse, jestli je lepší lastura, či kastról. Držet se určené specifikace výrobce motoru pro případ reklamace, případně si vybrat viskozitní třídu a když už, tak tedy nějakého známějšího výrobce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubinoPv Vloženo 6. Červen 2012 Sdílet Vloženo 6. Červen 2012 V těch normách "stačí" i oleje z Pardubic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayFader Vloženo 24. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2012 Pánové, s jakým olejem pro tenhle náš geniální motor máte dobré zkušenosti?? Nějaký se kterým je motor krásně klidný a tichý. Měl jsem tam takový olej, když jsem auto koupil, pak jsem měnil za olej z internetu a to byla chyba. Můj servis nabízí od Castrolu originál Magnatec 5W-40 a nebo EDGE 5W-30. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubinoPv Vloženo 24. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2012 Dávám bod pro Castrol 5/40 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayFader Vloženo 24. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2012 Dávám bod pro Castrol 5/40 EDGE nebo Magnatec? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubinoPv Vloženo 24. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2012 Magnatec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 24. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2012 Při první výměně tam servis dal Shell Helix Ultra 5W-30, při druhé Shell Helix HX7 10W-40. Co tam bylo z fabriky nevím, jediná jistota je, že to byl LL. Hlučnost se u mě nijak z výměnou oleje nemění.Dnes ráno jsem se odhodlal při startu otevřít dveře a kapotu. Výsledek - motor se nijak nadměrně neklepe. Jedině co snad zaujalo, je ten "řinčivý plechový" zvuk výfuku, který se v garáži docela rozléhá. Po asi 20 vteřinách pád otáček na zhruba 800 a s tím související utišení motoru i výfuku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Vloženo 25. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2012 (editace) Já dávám také předepsaný Castrol,měním ho ale podle sebe-stanovi jsem závazný interval. U nového auta po 3 tisících,potom 9tisíc,18tisíc sám v garážníka a 28,500 v autorizovaném servisu s razítkem. Sice u mne auto málokdy vydží déle než 30 tisíc,ale mám pocit,že předejdu následným problémům. Investice 1000KČ za olej a filtr mi nepřijde tak hrozná. Jinak mám se současnou 1,4TSI najeto 14 tisíc,bez jediné výtky. Editováno: 25. Červenec 2012, autor: hopa26 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayFader Vloženo 25. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2012 můžeš napsat jaký konkrétně castrol máš v motoru? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Vloženo 25. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2012 Dávám tam vždy to,co tam je od výrobce.Takže Castrol Long Life III ,vím že bych asi mohl dát nějaký jiný,ale mám svého vyzkoušeného prodejce už dlouhé roky a doporučuje mi tenhle-je si jistý kvalitou,čerstvostí, a popravdě je u něj i akceptovatelná cena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rostama Vloženo 8. Květen 2016 Sdílet Vloženo 8. Květen 2016 Já měním co rok popr. 15000km jedna vymena doma v garazi co 30000km popr 2 roky vzdy v servise s razitkem. Ted uvazuju ze dam Shell Helix Ultra 0w40 specifikace API SL/CF,ACEA A3/B4, MB 229.5/ 226.5, VW 502 00/ 505 00, Porsche Samozrejme zase na 1 rok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
datel.1 Vloženo 14. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2017 (editace) No, je celkem velké množství oleje, co se dá doporučit a člověk vlastně neví, který je ten nejlepší. Já dával před půl rokem Castrol EDGE 5W30 LL (VW 504 00) a absolutně bez problému. Jinak pravidelná výměna bude následovat opět po jednom roce i když 15 000 nenajedu. Jistota je jistota... Editováno: 19. Říjen 2017, autor: datel.1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romerros Vloženo 2. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2017 Zdravim, má někdo tušení, jestli se dá použít tento filtr oleje : https://www.olejacek.cz/olejovy-filtr-mann-filter-w-712-94-775185.html#technical, který je pro MR 2010 a výše do Octy 1,4 TSI MR 2009 ? Parametry mají totožné... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.