Publikováno Leden 11, 201510 r Ahoj mam problém se svou Octou . Nastartoval jsem a ve chvíly kdy motor naskočil se z motoru ozvala rána, zakouřilo se a od té doby jde motor čistě jen na volnoběh a při višších otáčkách (cca od 1500) jde houpavě(to houpání je dost pravidelné, NÉ jako rozhašenej traktor) , je bez výkonu a občas si lehce střelí do sání..Při plném sešlápnutí se dusí.Mám v autě i lpg a na to jede UPLNĚ normálně.Diagnostika nic nehlásí, svíčky nové, škrtící klapka vyčištěná.Nikde není vidět nic poškozeného.Nějak si nevim dál rady kde je zakopanej pes.Máte někdo podobnou zkušenost?díky za rady
Leden 11, 201510 r Ahoj, rozvodový řemen ti nepřeskočil nahodou? divne je že na lpg jede normálně. Nejspíš teda bude problém v palivovém okruhu. Co máš za motor? 55kw nebo 74kw
Leden 11, 201510 r Autor Další věc je že mi padaj pomalu otáčky po sešlápmutí plynu jak na benzín tak už i na lpg
Leden 11, 201510 r Ta rána byla z výfuku? Vzduchový filtr si měnil? může být i katalyzátor rozsypaný a přicpaný.
Leden 11, 201510 r Autor ne ne ta rána šla z motoru a kolem haubny se vyvalil bílý kouř, který po chvilce zmizel. vzduchový filtr je nový.
Leden 12, 201510 r A to si startoval po nějaké delší odstávce? Jestli se ti voda na pist nedostala a při startu ti nestřelilo těsnění pod hlavou.
Leden 12, 201510 r Zkontroluj vše kolem sání, podle mě jak to střelilo zpět, tak máš teď někde netěsnost v sání a to houpáni otáček a snížený výkon na benzín s občasným střelením do sání to by spíš svědčilo na nízký tlak paliva Upraveno Leden 12, 201510 r od Passta
Leden 12, 201510 r Autor Takže hotovo VYŘEŠENO.nakonec pomohlo vyčištěnou klapku znovu (2x) zresetovat a nastavit .Jinak se to stalo normálně s teplým motorem jen jsem si šel koupit sváču a pak bum a hotovo.Jediná škoda na sání kterou jsem našel je utrženej jeden ze dvou šroubků co drží kryt vzduchového filtru.Díky za rady a Váš čas Ahoj
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.