Březen 12, 20196 r To Greenscore snad ani nelze dosáhnout. Jak se to podařilo? Já jezdím z kopce i za míň ale celkové skóre tak max. do 80, spíše mnohem méně. To mi připadá jako jízda 90 vteřin z kopce se zařazenou rychlostí a spotřebou 0.
Březen 12, 20196 r Podívej se na stránku 44 této sekce myslím že 6-tý příspěvek od zadu. Mám tam greenscore 91. A mohu říct, že se pod greenscore 80 téměř nedostanu, samozřejmě pokud nejedím pouze Ostravou na nákupy. Mnoho lidí tady tvrdí, že na greescore nezáleží ? Ale chce to plynulou jízdu s předvídáním. Výhodou je asi DSG, já auto rozjedu na cca 30 kmúh a stisknu přednastavený tempomat. Automat ví co chci a ryche splní požadovaný limit. Mám vyzkoušeno, že rozjed auta je rychlejší a s nižší spotřebou. Jó tempomat a DSG udělá svou práci dobře. I když lidi co DSG nemají, tak ví, že s DSG je motor podtáčen. Upraveno Březen 12, 20196 r od ralff
Březen 12, 20196 r Tak v podstatě DSG dělá vše pro to aby dodržela pro mnohé to nesmyslné kecání co mám mít zrovna zařazeno ? Proto bych to s manuálem nemotal.
Březen 15, 20196 r Pokud byl dotaz na greenscore na mne odpověď je jednoducha. 1. Trasu znám takže vím kde plachtit a kde sundat nohu s plynu. 2. Brzdit motorem kde to jde. 3. Koukat před sebe a nebýt nervák. 4. Jezdit dle predpisu.
Březen 15, 20196 r Dnes jsem chvili zkoušel ten lístek sledovat kdy roste a kdy ubývá. No a od člověka co celý fórum plevelí tím jak auto vydrží 4 roky a šmitec bych nečekal že bude vědomě trápit motor. Pokud máš trasu z půlky jen z kopce a pak spíš roviny tak i tak se musí motor trochu potrápit aby se řádně zazelenal a výsledek byl za 96. A potom jsem už raději začal dodržovat bod 4. tím, že jsem přestal sledovat co to po mě chce abych se více věnoval řízení, začal jsem pohybovat autem abych nikoho neomezoval a zbytečně tak nezpůsoboval nebezpečné situace díky předjíždění ostatních. No a po příjezdu domů krásných 64 ? Ale z práce to mám stále do kopce.
Červen 19, 20196 r Dá se i za míň :D pokud to člověk nehoní jak blázen, 100-105 okreska a 120 dálnice. Jinak dlouhodobě jsem na tom kolem 5,2 jezdím hodně ve městě. Kdyz si člověk chce užít na dálnici a trosku tomu šlápne na krk, tak je tam za 5,8 max, což je výborná hodnota. Tankuji verva 100 + vifina F3 1,2 tsi 81 kw necekal jsem, ze mě tohle auto takhle překvapí.
Červen 19, 20196 r Definuj, čo si predstavuješ pod pojmom šliapnuť na krk na diaľnici? Že ideš 125 miesto bežných 120? https://forum.skodahome.cz/topic/131458-spot%C5%99eba-paliva-12-tsi-66-81kw/?do=findComment&comment=2373091
Červen 19, 20196 r před 1 hodinou, brrrrm napsal: Definuj, čo si predstavuješ pod pojmom šliapnuť na krk na diaľnici? Že ideš 125 miesto bežných 120? https://forum.skodahome.cz/topic/131458-spot%C5%99eba-paliva-12-tsi-66-81kw/?do=findComment&comment=2373091 160-170 km/h
Červen 19, 20196 r před 23 minutami, Pawouk napsal: 160-170 km/h za 5,8? No to určitě. Pokud to chcete vidět není problém, až příště pojedu přidám fotku, když pořad nedržíte plyn jak blázen, tak to jde. Je jasné, že záleží na terénu dálnice, můj úsek je z Veselí nad Lužnicí do Tábora.
Červen 19, 20196 r Aby bylo jasno - je to úsek cca 25 km, pokud pojedeš uvedenou rychlostí dle tachometru, tak za tu dobu a ujetou trasu tedy musíš mít průměrnou rychlost přes 150 km/h. Tak to chci vidět.
Červen 19, 20196 r před 13 minutami, Pawouk napsal: Aby bylo jasno - je to úsek cca 25 km, pokud pojedeš uvedenou rychlostí dle tachometru, tak za tu dobu a ujetou trasu tedy musíš mít průměrnou rychlost přes 150 km/h. Tak to chci vidět. Jezdím z Jindřichova Hradce, což je dalších 25 km, bavili jsme se o jízdě na dálnici, tak jsem to směřoval k dálnici. Ovšem není problém Vám fotku poslat. Kdyz nedrzite plyn stále na podlaze, a do kopce lehce upustíte a zkopce rychlost naberete. Ovsem Vám fotku pošlu. Nevím proč píšete tak agresivně.
Červen 19, 20196 r 1. Bezprostředně předcházející příspěvek se necituje - viz pravidla fora. 2. Píšu normálně, na podobné nesmysly o spotřebách jsem za ty roky poněkud alergický a už začínáš kličkovat - mě nezajímá, že jedeš z J.Hradce (tam žádná dálnice nevede), sám jsi výše tvrdil, že když tomu trošku (?) šlápneš za krk na dálnici rychlostí 160-170 km/h, máš spotřebu 5,8 litru. Tak to buď zkoriguj, anebo prokaž.
Červen 19, 20196 r Tak to prostě bylo, pokud jste na to alergický, tak to mě mrzí, až příště pojedu pošlu Vám fotku, je to tak.
Červen 19, 20196 r Průměrná rychlost byla kolem 120. Jak jsem již říkal moje cesta vede z JH (25km) a pak dálnice do Tábora (25km) a jak se říká, je potřeba vypálit saze z motoru, tak jsem to vypálil. Proto to sem píšu, protože mě spotřeba opravdu velmi překvapila. Nemám důvod lhát.
Červen 20, 20196 r Viden-Praha "jihem" pres Horn, Trebon, D3 a D1. V jednom cloveku a rychlostech 100-120 v AT, 90-110 u nas a 140 na dalnici tempomat. Ono i tak prumer nic moc, kvuli tem vesnickam s 30-50 a ruznym 70-80 zpomalenim po ceste... Urcite by se tu nasli ekoborci, co by to dali za 5.2l... :-) Upraveno Červen 20, 20196 r od epo
Červen 20, 20196 r Moje šetření paliva vždy skončí jen v hlavě, protože noha si jede svou ? Začátek letní sezony vždy navnadí klesající tendencí oproti zimě, bohužel s každou uzavírkou a každodenníma kolonama vždy přijde studená sprcha. Já mám dost výškově členitou trasu a max dlouhodobý průměr kam se dokážu dostat je 5,8. Momentálně 6,3.
Červen 20, 20196 r Jsem se ted jen tak ze srandy podival na statistiky Spritmonitoru: 290 fuelings Fuel costs: 151.710 km and 280.012 CZK To vypada, ze jsem uz projezdil jednoho Trumfa...
Červen 24, 20196 r Zapomněl jsem vyfotit, ale aspoň si to pamatuji. Týdenní dovolená u Balatonu, celkem 898 km a průměrná spotřeba 5,2 l/100km, kousek od domu se mi ozvala rezerva. Tankováno na Benzině za 30,90 Kč, takže mě benzín vyšel na nějakých 1443 Kč = 1,6 Kč na kilometr.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.