Alma Vloženo 1. Červenec 2015 Vloženo 1. Červenec 2015 Notak hlavně že se to řeší. Ale platí to co jsem psal výše. Netvrdím, že tě ošulil přímo vedoucí , ten to snad nemá zapotřebí, ale ten přístup je fakt hnus. Omlouvám, se že to píšu sem, ale dnes jsem byl v jednom okresním městě v as. z více jak třicetiletou působností. Chtěl jsem se zeptat jak je to s předčasnou výměnou oleje a vlastním olejem. Výsledek Neexistuje svůj olej (i kdyby byl 100x lepší) jinak padá záruka. Cena 3500,- Citovat
flacek Vloženo 1. Červenec 2015 Autor Vloženo 1. Červenec 2015 (editace) No to měření jsem si vyžádal já protože mi bylo jasné jak to dopadne. To že ze mne dělají debila je možné ve výsledku jsem ale dosáhl toho že oni uznali chybu. Proto jsem vedoucímu jasně řekl že chci ofic.písemné vyjádření abych jim to případně mohl omlátit o hlavu. To ovšem nemění nic na tom jak se chovají k jiným zakazníkům, které dané věci nerozumí a faktůru nebudou řádně studovat. Tak jako tak je to pro mne ponaučení, další servis udělám u nich (mám to předplaceno že) s podmínkou že budu u auta. Dále mne tam už nikdo neuvidí a půjdu jinam. Za svojí 15letou řidičskou kariéru s ojetinama si nepamatuju, že bych musel studovat DP k vozu při výměně oleje a hádat se servisem. A to jsem vždy servisoval u garážníků. Resumé: Přerost a Švorc - Veleslavín - BLACKLIST EDIT: Opět telefon od vedoucího servisu jestli vlastně řešili ty věci o které jsem je žádal a jestli se mi k tomu servis.poradce vyjádřil a neodflákl to. No evidetně tam mají chlapci pěkný bordel a někdo bude mít dnes dost kyselý ksicht:D. Editováno: 1. Červenec 2015, autor: flacek Citovat
Petrrr Vloženo 1. Červenec 2015 Vloženo 1. Červenec 2015 lacku: přesně děláš dobře. Nejsme ovce a u tebe zrovna narazili. Almo: přesně, přečti si pozorně co sem dal Kokta TPI a je to pravda, já se svým autem jezdím do AS a beru si svůj a není v tom žádný problém, o5 někdo z někoho dělá debila. Tedy si vytiskni a jdi jim to omlátit o hlavu a o5 stížnost na AS. Jinak to tady v tom státě nepůjde a nikdy to tu nebude jako třeba v Německu, kde by je toto ani nenapadlo. I když svině se najdouvšude že. Citovat
mkaba Vloženo 1. Červenec 2015 Vloženo 1. Červenec 2015 Notak hlavně že se to řeší. Ale platí to co jsem psal výše. Netvrdím, že tě ošulil přímo vedoucí , ten to snad nemá zapotřebí, ale ten přístup je fakt hnus. Omlouvám, se že to píšu sem, ale dnes jsem byl v jednom okresním městě v as. z více jak třicetiletou působností. Chtěl jsem se zeptat jak je to s předčasnou výměnou oleje a vlastním olejem. Výsledek Neexistuje svůj olej (i kdyby byl 100x lepší) jinak padá záruka. Cena 3500,- Přitom u mě v servisu s tím problém nebyl, dodal jsem vlastní olej dle normy, do servisní knížky to napsali a když jsem řešil reklamaci (a že jich s tsi bylo) tak nebyl problém. Citovat
Voice Vloženo 1. Červenec 2015 Vloženo 1. Červenec 2015 Flacku, na ten litr oleje co máš u nich se vyprdni, ať navalí 820 kč, tobě je ten olej k ničemu. 1 Citovat
flacek Vloženo 1. Červenec 2015 Autor Vloženo 1. Červenec 2015 Jak jsem psal výše, měním olej dříve než píše PC takže nejdéle za rok a cca 10tkm. Díky práce zdarma tam pojedu ale budu u auta a tím pádem litr oleje využiju. Dále pak už budu jezdit jinam. Citovat
Voice Vloženo 1. Červenec 2015 Vloženo 1. Červenec 2015 Proč kdesi rok skladovat a vozit jim tam zpátky litr oleje....(kdoví do čeho ti to dají, většinou to mají v sudech). To že budeš mít práci zadarmo je v pořádku, vem peníze a neser se s nima. Citovat
flacek Vloženo 1. Červenec 2015 Autor Vloženo 1. Červenec 2015 Nene špatně si mne pochopil. Ja si litr oleje nevzal jen ho mám jakoby předplacený. Proto čekám na ofico vyjádření od servisu kde bude napsáné díky chybě xxyy nebude učtován litr oleje + práce apod.. Citovat
Voice Vloženo 1. Červenec 2015 Vloženo 1. Červenec 2015 jo ták já už se lekl že si fakt odvezeš litr oleje ona vlastně že nebude učtována práce je skoro jedno, když člověk tam za ten materiál nechá takovou dardu..... Citovat
Peky1 Vloženo 1. Červenec 2015 Vloženo 1. Červenec 2015 (editace) Tak na to bych se jim vykašlal. Spatně naúčtováno, tak ať to koukaj vyúčtovat dodatečně mínusem a vrátí peníze. Alespoň ta chyba bude podložená. A práci zdarma ať si nechaj. To je mi servis. Koukám, že budu muset bejt v pozoru taky. Editováno: 1. Červenec 2015, autor: Peky1 Citovat
flacek Vloženo 1. Červenec 2015 Autor Vloženo 1. Červenec 2015 (editace) To máš pravdu, kor cena oleje je fakt mazec. No tento boj jsme vyhráli ale celková válka po dobu záruky nás ještě čeká Jinak já se na další výměnu u nich docela těším, hned při příchodu jim řeknu toto "tak co kolik tam toho dnes dáme, 6 litrů? " Editováno: 1. Červenec 2015, autor: flacek 2 Citovat
mkaba Vloženo 1. Červenec 2015 Vloženo 1. Červenec 2015 no radši bych to nepokoušel, ono do takového chladícího systému, odstřikovačů a klimatizace se toho narve dost Citovat
slapnahrabe Vloženo 1. Červenec 2015 Vloženo 1. Červenec 2015 Trochu mě děsí představa, že pokud někomu stojí za to v podstatě ukrást jeden litr oleje, jak tam pak asi fungují další věci. I když pravda, litřík navíc tadyhle a nevyměněný filtr támhle, za měsíc, rok, dva to už něco hodí. Byla to chyba nebo nebyla, to divadlo co potom hráli kvůli blbého litru oleje mi osobně pro názor stačí. Kdyby to byl omyl v papírování (to se prostě stane), tak vedoucí servisu snad bude vědět, kolik tam toho oleje patří, případně má odpovídající materiály, a rovnou se omluví. Stejně tak pokud by chtěl "ututlat" selhání jednotlivce. Ne takové bláboly o středu rysky a přibližném množství, kdy je (zase) třeba, aby si zákazník získal rozhřešení u ŠA. Což samozřejmě následně vede k úplnému obratu ve tvrzení servisu. Hnus. Citovat
flacek Vloženo 1. Červenec 2015 Autor Vloženo 1. Červenec 2015 Tak zde přikládám vyjádření. Pro tuto chvíli to máme teda vyřešné, pokračování do roka a do dne:D Citovat
Alma Vloženo 1. Červenec 2015 Vloženo 1. Červenec 2015 (editace) Tak sláva, "vlk se nažral a koza zůstala celá" Není to myšleno ve zlém. Jen si dovolím takovou poznámku. Vzhledem k rozruchu který jsi tam udělal si tě budou sakra dobře pamatovat. A právě proto bych tam jezdil i v budoucnu, protože budou mít lufty ať zas něco nepotentí a tudíž se budou nadstandartně snažit. Si tedy myslím já. Jo a nějak jsem to nepobral. Kde je tedy fyzicky ten litr oleje který borec nafasoval? Editováno: 1. Červenec 2015, autor: Alma Citovat
slapnahrabe Vloženo 1. Červenec 2015 Vloženo 1. Červenec 2015 Nebo se Ti vy.... do nádrže :-) Citovat
kokta7 Vloženo 1. Červenec 2015 Vloženo 1. Červenec 2015 (editace) takže pří příští servisní prohlídce(třeba za 500 000km) budeš mt vše zdarma vymění ti vše Editováno: 1. Červenec 2015, autor: kokta7 Citovat
flacek Vloženo 1. Červenec 2015 Autor Vloženo 1. Červenec 2015 No já už si dělám doma srandu že až tam pojedu příště, tak si vezmu s sebou tablet s DP a budu sledovat jak to pán mekánik dělá. Komický pohled jenže v důsledku to bude snad čistá realita. Kdo jiný než autorizák by měl být top servis pro danou značku. Já jsem povahou flegmatik, sporům se vyhýbám jen co to jde ovšem díky tomu že doma mně nejdříve nadzvedla drahá polovička a pak ta faktůra, tak to schytal mobil (polovička naštěstí ne) a P-Š Je mi jasné že si mne tam budou pamatovat a proto u další výmeny chci být osobně, aby náhodou nedošlo k nějakému "omylu". To jsem napsal i p.Jarýmu, že bych nerad rešil podobnou záležitost znova. Jinak kde je fyzicky litr nevím ale tipoval bych ve skříňce mekánika:D Ne nadarmo i technik řikal že LL olej je drahý Citovat
slapnahrabe Vloženo 1. Červenec 2015 Vloženo 1. Červenec 2015 Pokud to bylo selhání jednotlivce, tak stejně nechápu, proč by se Ti vedoucí pak snažil kvůli blbému litru navyprávět takové pohádky o rysce a doporučeném množství a kecy v kleci. A ten nažehlený předávací technik, servisní poradce nebo jak tomu říkají, v zakázce viděl, co tam je za motor a kolik fakturuje oleje. Ne že mechanik nafasoval a servisnímu poradci neřekl. Žvásty. Citovat
flacek Vloženo 1. Červenec 2015 Autor Vloženo 1. Červenec 2015 Od servisního poradce to mám písemě, od vedoucího po telefonu. Oba dva tvrdili to samé. Až dnes když jsem žádal o přeměření s tím že mám vyjádření od ŠA se začalo něco dít. Osobně si myslím že vedoucí provozu vůbec neřešil co a jak a řekl mi to samé (taková univerzální odpověd) a až dnes když jsem to chtěl přeměřit si konečně otevřel DP a zjistil že to prostě není možné což sám přiznal že cca 1,2l min <-> max je fakt nemožné. Vše je o lidech a je pravda že když toto udělají u x lidí za rok tak buď si někdo mění olej zdarma nebo mají peníze na prémie. Bohužel to by si člověk musel vše označkovat a hlídat to. Je pravda že když jsem jezdil do garáží tak jsem vždy vyžadoval použité díly nechat a vrátit, pokud to nebylo možné poděkoval jsem a jel pryč. Bohužel za celou svou motoristickou éru jsem vystřídal dost servisů a dnes auto vozím 130km ke známemu co mi opravy dělá na ulici. Je to vždy práce na 100% a díly si vozím svoje, nemluvě o ceně která je fakt za hubičku. Bohužel toto se dá řešit u plánované opravy, nikoliv při akutní opravě. Proto všem doporučuju doklady hlídat a ptát se, pokud si člověk není jistý tak zde se dá dohledat DP a ještě napsat ŠA o vyjádření. Pokud člověk má papír v ruce tak je to vždy lepší než říct "já si myslím" Citovat
Pawouk Vloženo 1. Červenec 2015 Vloženo 1. Červenec 2015 Notak hlavně že se to řeší. Ale platí to co jsem psal výše. Netvrdím, že tě ošulil přímo vedoucí , ten to snad nemá zapotřebí, ale ten přístup je fakt hnus. Omlouvám, se že to píšu sem, ale dnes jsem byl v jednom okresním městě v as. z více jak třicetiletou působností. Chtěl jsem se zeptat jak je to s předčasnou výměnou oleje a vlastním olejem. Výsledek Neexistuje svůj olej (i kdyby byl 100x lepší) jinak padá záruka. Cena 3500,- @almo nesmysl... Aby nedošlo k omylu - toto TPI řeší pouze situaci a postup, kdy si zákazník přinese vlastní olej a ten dotyčný servis je ochoten tento přinesený olej vyměnit. Ale nikde tam není nic o tom, že je servis povinen přistoupit na tuto variantu! Prostě když řeknou, že oni olej od zákazníků neberou, tak přes to nejede vlak. Servis škodovek je skoro na každém rohu, tak holt musíš někam jinam, kde mají prozákaznické jednání a ten tvůj olej ti vemou, 2 Citovat
Pandora Vloženo 5. Červenec 2015 Vloženo 5. Červenec 2015 Presne tak, psal jsem na zakaznickou linku SA, jestli si mohu prinest vlastni olej do AS a odepsali ve smyslu, ze zadny predpis AS nezakazuje akceptovat vlastni olej, ale zaroven ty AS nemaji povinnost akceptovat. Pry v takovem pripade AS dava prednost sve ziskovosti pred spokojenosti zakaznika. Citovat
Alma Vloženo 5. Červenec 2015 Vloženo 5. Červenec 2015 (editace) Tento týden po té události zde s množstvím oleje jsem se optal na místech nejpovolanějších. Takže si vyber. Já už se smiřuji s tím, že těch 3,5 Tkč prostě oběuji, než se potom dohadovat, že to nebo ono. Holt je to daň za nové auto, akorát ,že já na to nejsem zvyklý platit takové částky za takovou blbost jako je výměna oleje. Zatím mne nikdy výměna u mých aut nepřekročila 500Kč, práci pochopitelně si dělám sám, zde je to přesně: Vážený pane XXXXXpokud majitel vozidla požaduje, aby byl pro výměnu maziva motoru použit olej z jeho vlastních zdrojů, nelze proti tomutopožadavku nic namítat, neboť se jedná o jeho vlastnictví. Autorizovaná opravna Škoda je ale povinna provést o tom v Servisníknížce záznam.Pokud ale, například v souvislosti s kvalitou takto dodaného maziva, dojde k poškození motoru, nenese výrobní závod za totopoškození odpovědnost.Podáváme Vám tuto informaci, s pozdravem,Mgr. Bohuslav Brojer | PAT/2 – Péče o zákazníkaŠKODA AUTO a.s. | V. Klementa 869 | 293 60 Mladá Boleslav | Czech RepublicDobrý den,Dovoluji si Vás požádat o stanovisko k této situaci.Stal jsem se majitelem nového vozu Roomster s motorem 1,4 16V (benzín) kodmotoru CGGB, VIN: TMBNC25J4F................Vůz má proměnlivý servisní interval 2 roky/30000km a prodlouženou záruku 5let/100 000 km. Vzhledem k záběhu nového motoru chci na vlastní žádostprovést mimořádnou výměnu oleje bez resetu servisních intervalů. Olej chcipoužít vlastní, vše ostatní proběhne v autorizovaném servisu.Je možno pro tuto výměnu použít svůj motorový olej v tomto případě prointerval QI6 musí plnit normu VW 504 00, který splní tuto specifikaci a budev originálním a neporušeném obalu?Při konzultaci v as jsem byl odmítnut, že pokud se použije můj olej nebudeuznána případná reklamace vozu v budoucnu.Prosím Vás tedy o vyjádření jak se vlastně věc má. (připomínám, že olej budeplnit požadovanou specifikaci a vše ostatní-práce,filtr..) proběhne vautorizovaném servise dle výběru. Editováno: 5. Červenec 2015, autor: Alma Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.