Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím :-)

Mám takový problém s mojí Octavií: při rozjezdu rovně je vše OK, ale při rozjezdu se zatočenými koly se zepředu ozývá docela dost hlasitě vrzání/cvakání. Tlumiče, péra to asi nejsou, na nerovnostech nic neregistruju a při zatáčení na místě je to také zticha. Nevíte někdo?

Díky moc za rady

Koukni se na manžetu homokinetického kloubu... jestli není prasklá a kloub nejede na sucho.

Nemůže to být třeba čep řízení. Na minulém autě mě to taky dělalo něco podobného, ale i když jsem stál a točil volantem.

Cvakání při rozjezdu v rejdu vypadá na homokineťák. Pak kosti, čepy i horní uložení tlumičů. Ale to je vrzání bez cvakání.

Ono tohle se myslím dost blbě popisuje a ještě hůř dokumentuje :)

Ale jestli do dělá zvuk v plém rejdu při rozjíždění a zvuk je takový huo huo huo, tak bych to viděl na ten kloub, já ho mám taky načatý

• Autor

Tak to vypadá na ten kloub :-( Doufám, že to není nic, co by ohrožovalo chod vozu... Asi půjde do nemocnice... Díky moc za reakce...

• 1 měsíc později...
  • Autor

Byl to himokinetak...ale zajímavé, ze mi tam pry někdo kdysi dal poloosu z automatu (mám 2.0tdi 6ti kvalt) :-(

• 2 týdny později...

U mě to při otáčení volantem (na obě strany za jízdy) taky praská (OII, 2.0 TDI, 166.000 km). Myslel jsem si, že to je jasný uložení tlumičů, tak jsem je nechal vyměnit. Uložení bylo skoro jako nový :-( Praská to dál. Je to velmi jemné praskání. Vychází jakoby z přístrojovky od řízení. V rejdu to nehučí. Dokonce za deště/vysoké vlhkosti to taky nepraská. Čepy a stabilizátory včetně lůžek jsou nové také (vše origo). Někde tady na fóru jsem se dočetl, že pomůže pouze výměna celého řízení (cca 10500 Kč). Toho bych se rád vyvaroval. Určitě půjde vyměnit jen nějaký kloubek či podobně.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.