agent007 Vloženo 11. Březen 2015 Sdílet Vloženo 11. Březen 2015 No laicky řečeno: hodnota B3 udává za kolik hodin se posere 3% žárovek. Tedy: Ze 100 žárovek se 3 žárovky poserou u NB+ za 150 hodin. Pokud budu jezdit 2 hodiny denně a svítit hlavními světlomety, tak za 75 dní jdou 3 ze 100 k šípku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 11. Březen 2015 Sdílet Vloženo 11. Březen 2015 Je to podobná hodnota, jako "stoletá povodeň". Ta může klidně přijít dva roky po sobě. Stejně tak Ti může odejít 5 žárovek po 100 hodinách. Jo statistika... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 12. Březen 2015 Sdílet Vloženo 12. Březen 2015 Jaká je pravděpodobnost poškození světlometu od NB+? Víc se asi zahřívá...tím bude víc zahřívat i světlomet...je tak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 12. Březen 2015 Sdílet Vloženo 12. Březen 2015 Stejná, jako když tam vložíš jakoukoliv jinou žárovku. NB+ nebo Ultimate mají normovaný příkon kolem 58W a jsou schváleny pro světlomety. Je třeba se vyhnout žárovkám, které mají příkon 100W a více. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 12. Březen 2015 Sdílet Vloženo 12. Březen 2015 A má význam k těm H7 dát předřadný odpor? Prý je to ofiko výrobek Škodovky a mělo by to ochránit H7 před nestabilitou elektriky a tím prodloužit její životnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 12. Březen 2015 Sdílet Vloženo 12. Březen 2015 Pokud by ti hodne casto praskaly je treba najit chybu nekde jinde nez u zarovky. V dnesni dobe denniho sviceni zarovky tak casto praskat nebudou pokud nesvitis ve dne potkavackama. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 12. Březen 2015 Sdílet Vloženo 12. Březen 2015 Svítím potkavakama. Nemám denní svícení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepav Vloženo 12. Březen 2015 Sdílet Vloženo 12. Březen 2015 Supersvítivé žárovky jsou dobrá věc. Musí se však jednat o špičku, konkrétně ty Bosche, Philips nebo Osram NB či Night Racer. Do jiných bych nešel. U H4 jsem dlouho užíval (kupoval) Tungsram. Ty však vydržely jen 10-15 tisíc a prasklo potkávací vlákno. Proto nedoporučuji. Všechny bych chtěl zde důrazně varovat před nákupem jakkékoli jiné supersvítivé žarovky než je uvedeno v prvním řádku. Uděláte si tím spoustu škody. Jedna taková žárovka z OBI mi roztavila konektor a to asi po měsíci svícení... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 16. Březen 2015 Sdílet Vloženo 16. Březen 2015 Svítím potkavakama. Nemám denní svícení. Tak pokud jezdíš častější trasy ve dne, tak bych volil nějaký kompromis mezi životností a svítivostí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andris Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 Zdravíčko chci poradit od někoho z vlastních zkušeností. Přemýšlím jaký koupit žárovky do potkavaček bud Osram night breaker plus nebo Philips crystal vision. Do dálkových jsem koupil Philips extreme vision. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 28. Červen 2015 Sdílet Vloženo 28. Červen 2015 Osram Night breaker unlimited jsou osvědčená klasika. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 29. Červen 2015 Sdílet Vloženo 29. Červen 2015 (editace) Tiez som za Ostam Nightbreaker Unlimited (mam H4 na F2) -- Z mobilu Editováno: 29. Červen 2015, autor: wirer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 30. Červen 2015 Sdílet Vloženo 30. Červen 2015 A pokud se týče "předřadnýho odporu", tak lepší je elektronickej "soft-start" - stačí tohle zadat do vyhledávání tady na fóru, je to tady minimálně na 3 místech, vždycky v souvislosti s H7 ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 8. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2015 Tak pokus o výměnu žárovek skončil naprostým nezdarem. Začal jsem pravou dálkovkou, protože mi přišla nejlépe přístupná (tedy nejlehčí výměna). Vyndáno bez problémů, ale zpátky se mi jí už dostat nepodařilo. Takže jsem prázdnou patici strčil zpátky volně do světla a v pondělí potupně dojedu do servisu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 8. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2015 Na žárovce je "zoubek" nebo jak to mám nazvat, který musí zapadnout do vybrání v parabole. Zkoušel si žárovku otočit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 8. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2015 Nasazenou jí mám správně - horní zoubek do výřezu, boční plíšky patice ve výřezech u šroubů, ale prostě nedokážu zacvaknout ty plíšky patice za ty šrouby. Doufám, že se tomu světlu při cestě nic nestane - zítra mají servisy zavřeno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 9. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2015 Škoda že jseš tak zdaleka - mrknul bych se ti na to ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 9. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2015 No jo, škoda. Nemůže se světlu při jízdě nic stát, když tam bude ten konektor volně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 9. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2015 Nemělo by. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 9. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2015 Ráno moudřejší večera platí i v tomto případě - podařilo se mi do světlometu vrátit žárovku. Takže na cestu do Plzně do servisu můžu být klidný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 9. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2015 Nasazenou jí mám správně - horní zoubek do výřezu, boční plíšky patice ve výřezech u šroubů, ale prostě nedokážu zacvaknout ty plíšky patice za ty šrouby. Doufám, že se tomu světlu při cestě nic nestane - zítra mají servisy zavřeno. Chlape, bojuj!!! Hledej na netu, na youtube, když selže vše, použij návod, googluj. Já vím, je to gynekologie, když tam strčíš ruku, tak tam nevidíš, když tam vidíš, tak tam nestrčíš ruku. Já jsem si to jednou fotil telefonem, abych viděl, jak to vůbec vypadá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 9. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2015 Já už na to kašlu - se zrcátkem jsem to nakonec zvládnul, ale je to hrůza. Za těch pár korun, co si za to v servisu řeknou mi to opravdu nestojí. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 12. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2015 Tak kauza výměna žárovek pokračuje - dnes byl neúspěšný i servis - chtěl jsem to nechat vyměnit na počkání. Technik (ruce jako lopaty) mi po 3/4 hodině auto vrátil s tím, že mě musí zklamat, a že by konstruktéry nejraději nechal ty žárovky vyměnit. Takže zítra tam nechávám auto od rána, aby měli víc času se na to mrknout. Na jedné straně budou určitě vyndavat baterku a nad druhou ještě budou přemýšlet. Strašil mě i sundaváním nárazníku a vyndaváním světel. To jsem si zase vymyslel věc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel M Vloženo 12. Srpen 2015 Autor Sdílet Vloženo 12. Srpen 2015 Hele jde to i bez rozebírání půlky auta, ale taky jsem u toho nadával. Dálkový jsem obě měnil zevnitř od motoru, pravou potkávačku taky zevnitř a levou potkávačku jsem měnil jednu ruku skrz otvor v podběhu a druhou zevnitř za baterkou. Dálkový jdou hůř otočit-zajistit než potkávačky, ale i tak jsem všechny utahoval pomocí zahnutých kombinaček - jednou rukou usadit do patice a podržet a druhou rukou s kombinačkama otočit a zajistit . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 13. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2015 Tak žárovky vyměněny (cena 482 Kč s DPH). Auto bylo v servisu od 7:00 a v 10:30 bylo hotovo. Dnes večer zjistím, jak to svítí (a jestli v potkávačkách nenechali obyčejné a NB nezdulili - ale věřím jim ). Vyřešili to klasicky po Česku - vyndali patici ze zbořené FIII a vzali to do Škoda Transportation, kde jim z mosazi vysoustružili podle toho kusu "fajfku". Pak už to prý šlo pěkně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.