kokta7 Vloženo 29. Duben 2015 Sdílet Vloženo 29. Duben 2015 Je první model, který je vybaven elektrickou parkovací brzdou. Tato nová technologie nejenže nechává více prostoru mezi předními sedadly, ale také přispívá k bezpečnosti a komfortu. Díky funkci Auto Hold (konečně, to trvalo) brzda vozidlu zabraňuje v tom, aby při rozjezdu sklouzlo dozadu, aniž by se přitom řidič musel dotknout brzdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 1. Květen 2015 Sdílet Vloženo 1. Květen 2015 Když to někdo zatáhne za jízdy, tak je to docela brutální brzdění. Brzdí i předek a před zastavením dobrzdí pouze zadek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 8. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2015 Kdyz to ma elektrickou parkovaci brzdu a Auto Hold, proc je jeste za priplatek 2.100,- asistent rozjezdu do kopce? To by mel umet resit ten Auto Hold, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 8. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2015 Asistent rozjezdu do kopce je, ze kdyz stojis v kopci a slapnes na brzdu tak ti jeste 2s pred rozjetim auto drzi brzdu. Zatimco Auto Hold znamena ze na tu rucku musis sahnout => dat ruce z volantu nahmatat docela malou packu brzdy a zmacknout ci zatahnout, ale jinak je to to same Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 9. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2015 Mozna ten figl spociva v te vete "Pokud by se vozidlo pri rozjezdu do kopce zacalo samovolne pohybovat smerem z kopce...." Mozna ten priplatek resi tuto stuaci. Ono mezi nami to stejne bude jenom v naprogramovani nejake ridici jednotky - funkce XY zapnout ANO x NE :-) Ale proc to zakaznikovi neprodat zvlast ;o) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 9. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2015 Ale prave to co je v tom manualu jsem ja popsal. Automaticka parkovaci brzda se zaktivuje sama pri urcitych podminkach(vypnuti motoru, samovolne sjizdeni vozidla z kopce, pri otevreni ridicovych dveri, atd.). Pricemz rozjezd do kopce je jen ze zmacknes brzdu a auto drzi, nesviti zadna kontrolka, proste 2s drzi pak povoli. Jak rikam velice podobne systemy, ale pokazde jine podminky pro jejich aktivaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 9. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2015 (editace) Bladik: trochu to motáš. Funguje to následovně: Zastavíš a automaticky se zapne AutoHold. Tj. nemusíš mít nohu na brzdě, ani nemusíš "zatahovat" elektronickou ruční brzdu. AutoHold tě drží, dokud se nerozjedeš. Systém je schopný zajišťovat vozidlo asi 10 min, pak převezme zajištění vozidla automaticky parkovací brzda. To samé kdybys vystoupil, vypnul motor, atp. Zjišťoval jsem detaily a má se to tak, že Asistent rozjezdu do kopce je možný kombinovat pouze s manuální převodovkou. DSG to již obsahuje. Takže v manuálu v kopci zastavíš a auto bude držet AutoHold - např. 5 minut. A někdo kdo moc neumí se spojkou se začne rozjíždět, AutoHold pustí a než mu pořádně sepne spojka, tak by mohlo vozidlo couvat zpátky, od toho tam je ten asistent.... Editováno: 9. Červenec 2015, autor: Martin Bednář 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 9. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2015 Myslim, ze to motas ty. AutoHold ti zaktivuje az teprve pokud se ti auto samovolne po zastaveni zacne hybat, popr. v pripadech jakych jsem popsal. DSG ma rozjezd do kopce ve standardu uz i v predchozi generaci(mam takovy dojem). 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 9. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2015 Bladik: Autohold u SIII se aktivuje okamžitě, jakmile auto zastaví, na nějaké hýbaní vůbec nečeká. Měl jsem teď nového Superba týden půjčeného, tak myslím vím, jak to fungovalo :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 9. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2015 Tak pak to funguje na kazdem Supu jinak, ja jsem ho take mel pujceneho a autohold zafungoval az pote kdy se auto po zastaveni zacalo hybat a bylo jedno jakym smerem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 9. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2015 Tak to nevim. Me se to chovalo uplne stejne, jako je uvedeno v navodu - viz. příspěvek od Alese_BX. Cos mel za motorizaci a s jakou prevodovkou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 9. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2015 (editace) 2.0TDi s AP L&K. Testoval jsem jedno z prvnich cca pred mesicem. Mozna to v seriovych je jinak, nevim. Editováno: 9. Červenec 2015, autor: Bladik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 9. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2015 Jinak Škoda doslovně uvádí: Elektronická parkovací brzda vozu Superb je vybavena funkcí Auto Hold, která zabraňuje samovolnému pohybu vozu a řidiči tak poskytuje větší komfort jízdy při rozjíždění a vyšší bezpečnost. Pokud se vůz zcela zastaví, zabrzdí ho dva elektromotory na zadních kolech na místě. Řidič pak může bez obav uvolnit nohu z brzdového pedálu. Jakmile znovu přidá plyn nebo u manuální převodovky začne zabírat spojka, funkce Auto Hold se automaticky vypne. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 10. leden 2020 Sdílet Vloženo 10. leden 2020 (editace) Edit ??? Editováno: 10. leden 2020, autor: LEdit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pvagi Vloženo 10. leden 2020 Sdílet Vloženo 10. leden 2020 Take mel ten prodejce pravdu. Octavia 3 mela jen manualni rucku, nikoliv elektrickou, tedy mela max. asistent rozjezdu do kopce, nikoliv autohold. Ten ma opravdu az 4ta generace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host JiříCz Vloženo 27. Březen 2020 Sdílet Vloženo 27. Březen 2020 Zkoušel někdo tahat na sněhu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host JiříCz Vloženo 14. Duben 2020 Sdílet Vloženo 14. Duben 2020 Šlo by to udělat přes diagnostiku aby zabrzdila po zatáhnutí jen zadní náprava ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delphin Vloženo 17. Duben 2020 Sdílet Vloženo 17. Duben 2020 V 27. 3. 2020 na 8:07, JiříCz napsal: Zkoušel někdo tahat na sněhu ? Já ano, auto se tím roztočit nedalo. Chová se to jako normální šlápnutí na brzdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vendysis Vloženo 14. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2020 Ahoj, moc prosím o radu. U S3 mám autohold (manuální převodovka) a začal problém s tím, že při rozjezdu mě nechce pustit. Auto drží a musím skoro pálit spojku, než překonám ten odpor. Hrůza. Raději to už nezapínám. Nevíte co se stalo? Dříve fungoval správně, hezky povolil při mírném rozjezdu. Děkuju moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 15. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2020 (editace) Tam je snad nejaky cidlo u spojky. Co diagnostiha neukazuje nejakou chybu ? Editováno: 15. Říjen 2020, autor: ČudlR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kemo Vloženo 9. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2020 Všimnul jsem si stejného problému, kdy pár krát se mi stalo, že AutoHold (Zelená (P)) ale i Parkovací (Červená (P)) nepustila a musel jsem manuálně odbrzdit přes sešlápnutý brzdový pedál a (P) směrem dolů. V manuálu se o takovémto chování nepíše. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 10. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2020 Mne sa to normalne stava ked nemam zatvorene dvere a chcem sa pohnut. Vtedy musim odbrzdit manualne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kagis Vloženo 17. leden 2021 Sdílet Vloženo 17. leden 2021 Prosím o radu jak postupovat s auto hold a parkovací el. brzdou pokud vjedu na myčku kde musím vypnout vše aby auto mohlo být taženo přes myčku. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 17. leden 2021 Sdílet Vloženo 17. leden 2021 Deaktivovat autohold, "nezatiahnut" rucku, vypnut motor, prevodovku nechat v neutrale. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuldam1600 Vloženo 19. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2021 Zdravím mi bylo doporučeno nepoužívat auto hold jak od mechanika tak jsem se na to ptal ve škodovce že se "ničí brzdové desky a kotouče" myšleno opotřebovávají daleko dříve..tak nevím jaký máte na to vy názor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.