Publikováno Květen 14, 201510 r Zdravím obracím se s dotazem. Zhruba před půl rokem mi lehl startér byl poslán na repas a pak byl na delší dobu klid. Asi měsíc zpět jsem chtěl nastartovat a startér nesepl. Po druhém pokusu auto normálně nastartovalo a až do včerejška vše ok. Včera byl to cca 3 start ten den opět nešlo nastartovat. Tentokrát pomohlo až roztlaceni. Netuším čím by to mohlo být. Auto je 1.9 TDI a po repasi startéru najeto zhruba 10ts. Díky za rady
Květen 14, 201510 r Pokud ve startéru cvakne ale neroztočí se tak je nejspíš vadná vysunovací cívka, je v ní spínač hlavního proudu do startéru, kontakty se rády opalují
Květen 15, 201510 r Autor Díky, ale proč 100 krát nastartuje a pak jednou ne, případně jednou neotoci a na další pokus jo. Je mi to divný
Červen 21, 201510 r Starter nieje az tak zlozity drzia ho dve dlhe skrutky, pred mesiacom sme rozobrali ten nas bol tam pekny bordel z uhlikov a bol suchy bez maziva cize pekne chrapotal a cievka nevysuvala valcek, ako bonus ten mosadzny vodic bol tak zaoxidovany doslova odhnil tak som splietol dva vodice z velkych uhlikov ktore sme doma nasli a pekne naletoval na velkej sticnej ploche koli prudu
Červen 21, 201510 r Na tom není nic divnýho, jen se prostě jednou ten spínač spojí a podruhé ne. Pájení rozhodně nedoporučuji, cín se na zátěžové spoje používat nemá protože při větších proudech se rád vyhřeje. Používá se buď mechanické spojení nebo se boduje.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.