Přejít na obsah

Výměna dálniční známky při koupi nového auta!

honzerek

Doporučené příspěvky

Zdravím,

mám/budu mít problém ohledně dálničních známek čr/svk. Mám koupené roční známky, budu do 14 dní prodávat auto a kupovat nové. Při koupi nového vozu, bych rád tyto známky ze starého odlepil a nalepil do nového, ale bohužel mám vypsané SPZ z auta, které prodávám. 

Četl jsem na netu i forech, že to v tomto případě nejde vyměnit a musí se koupit nové známky, což mi přijde úplně na ho*no! 3000 Kč vyhodím z okna (česká i slovenská). Ale taky jsem četl, že když se napíše chybně SPZ, tak že to pošta vymění, tak to nejde nějak ošmelit a říct jim nějakou pohádku na poště s tím, že jsem napsal SPZ z jiného auta (třeba firemního) a dají mi novou?

Nemáte s tím někdo zkušenosti?

Děkuji za rady. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musel si psát před ní stejnou RZ? To není dobré :D ale nikde se nepíše, že to musíš napsat perem nebo lihovkou, to nepíšu tužkou a doma vymažu, nebo? Co se týče výměny skla, to jsem velkou náhodou zrovna měnil asi 2 měsíce zpátky :D to by teda nějak šlo udělat, kdyby to natrhl, šel to vyměnit, speciálním vymazavacím perem to tam napsal a pak doma už si udělal svoje? 

To Luda: a ty si musel taky před nima psát RZ? A kdy si to prováděl? A taky si to dělal, při koupi nového auta, nebo jiná situace?

Díky za rady. 

Odkaz ke komentáři

podle toho dokumentu v odkaze, by tu poznávací značku měl vyplnit zaměstnanec pošty. Na to, že se to odehraje jinak asi nelze úplně spoléhat.

A není jednodušší se s novým majitelem dohodnout, ať ti na ty známky přispěje? Přijde mi to férovější, než dělat nějaké podvody. Ta známka se prostě váže na auto a ne na majitele.

Odkaz ke komentáři

No jasně, to bude první věc co zkusím, domluvím se s novým majitel, ale ne každý je ochotný a přistupuje k věci s nadhledem. Všichni jdou jen po levnější ceně a nikdo nebude chtít přispívat na dálniční známky.. Ale uvidíme, možná budu mile překvapen! 

Odkaz ke komentáři

Mě paní na poště řekla, že pokud jim to MF ČR vrátí, že to bylo neoprávněně vyměněné, platí hodnotu známky pracovnice pošty, která to realizovala (na naší poště se to prý už stalo). Proto mají ten metodický pokyn s přesným popisem jak postupovat. A proto jsou sakra opatrné, kdo z nás by v takovém případě nebyl.

Odkaz ke komentáři

Dával sem na sklo emisní plaketu ( http://forum.skodahome.cz/uploads/post-5139-0-57503400-1339751852.jpg  ) a chtěl sem ju dole, ať není "uprostřed" skla kdybych pak nekupoval dálniční známku. Bylo to cca v červnu 2012.

známku sem strhnul, nalepil na průhlednou folii co je na papíry do šanonů a napsal papír, že žádám o výměnu a bylo. SPZ-RZ sem si psal sám, ať to není nškrábaný. Žádnej doklad vo výměně skla servisem nechtěla. To prej jen když to de přes pojistku, ale kvůli 50 kč....

Odkaz ke komentáři

A kolik si vlastně představuješ, že za tu známku dostaneš? Prodáváš auto jako celek, ne? Prostě stanov si cenu a zohledni si v tom ty známky a třeba nový gumy, či čerstvý olej, a nebo naopak potrhaný potahy. Do áček ale nechoď, tam ti dají sotva polovinu tebou požadované sumy, byl by jsi zbytečně nasraný :-)

Odkaz ke komentáři

Jako slyšel jsem o Áčkách samé lepší, ale zatím nemám žádného soukromého zájemce a do 7-14 dnů bych chtěl mít auto prodané (na internetu 3 den). Zatím se mi ozvali jen 3 bazary (esa, aaa a nějaká pražská). Můžeš mi doporučit, kde jednají solidně? I o ESA jsem četl celkem blbé názory, ale nebylo to tak hrozné jakv áčkách.  

Odkaz ke komentáři

těžko radit, je to na tobě, jak rychle chceš prodat. Je logické, že autobazary se snaží cenu srazit, co nejníž - jedině tak mohou vydělat.Trochu jiné je to u dealerů, kteří ti vezmou auto na protiúčet. A pak je taky otázka, čím se tvé auto liší od toho, čeho jsou plné autobazary. V každém případě ty známky mohou být jakýmisi body navíc.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...