mp390 Vloženo 25. Červen 2015 Sdílet Vloženo 25. Červen 2015 Je v pořádku tato situace? Při jízdě ukazuje maxidot venkovní teplotu 22, pak chvíli stojím na slunci (třeba půl hodiny) a po nastartování je teplota třeba 30 stupňů a při jízdě zase klesá zpět na konečných 22? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubikSK Vloženo 25. Červen 2015 Sdílet Vloženo 25. Červen 2015 Je to v poriadku, inak to nejde, jedine že by bolo auto v tieni a vanul popod neho vánok. Pri jazde meria skutočnú teplotu vzduchu, ktorý prúdi okolo snímača, pri státí viac menej slnkom prehriaty vzduch za predným nárazníkom. Po rozjazde sa prúdením vzduchu zasa ochladí na jeho teplotu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Armyk Vloženo 25. Červen 2015 Sdílet Vloženo 25. Červen 2015 Nemal som to inak ani na inom aute. Ani teplomer na slnku neukazuje reálne hodnoty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 26. Červen 2015 Autor Sdílet Vloženo 26. Červen 2015 Díky kluci. Je to logické, ale trochu mě to znepokojilo. Všiml jsem si toho právě proto, že ta teplota na maxidotu svítí pořád - u minulého auta byla v menu palubního počítače (neměl jsem maxidot), takže nebyla pořád na očích. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 26. Červen 2015 Sdílet Vloženo 26. Červen 2015 a ani za jízdy to neukazuje úplně přesně. Vlastně to měří teplotu mikroklimatu silnice, který je závislý na akumulační schopnosti použitého asfaltu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 30. Červen 2015 Sdílet Vloženo 30. Červen 2015 Proto je to čidlo taky nízko u silnice - má za úkol ani ne tak ukazovat jak teplo je venku, jako varovat před hrozícíma podmínkama pro vznik náledí, kdy prochlazenej povrch snadno namrzá... Funkce indikace vnější teploty "do plusovejch hodnot" je tak spíš orientační než nějak praktická... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 26. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2015 V DL se mi nepodařilo dohledat k čemu to je, dle diskuze čidlo venkovní teploty. Proto to ukazuje ty bludy. F2 ho měla schované za mlhovkou, aby na něj nefoukalo, třeba ten G7 ho má ve zpětném zrcátku. To ušetřili 20 cm drátu, než kdyby ho dali kam patří . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 26. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2015 Ukazuje pocitovou teplotu, no... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 26. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2015 To ušetřili 20 cm drátu, než kdyby ho dali kam patří . 20cm máš len na jednom aute ...vynásob to počtom vyrobených áut a prídeš k závratnému číslu ..holt úspory sú všade,však sa s tým stretávame denne 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 26. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2015 JJ, je mi to jasný, když ještě se přidá ten měkčený vršek jako F2, dojezdy oken, venkovní fabka tak jsou to miliony . Zas máme v základu Front, ESP a další p... Je tam jen zacvaklé, zkusím ho přesunout jinam, kam budou stačit kabely . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 třeba to s tím "nahřívání" počítá a dělá to nějakou korekci :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 V DL se mi nepodařilo dohledat k čemu to je, dle diskuze čidlo venkovní teploty. Proto to ukazuje ty bludy. F2 ho měla schované za mlhovkou, aby na něj nefoukalo, třeba ten G7 ho má ve zpětném zrcátku. To ušetřili 20 cm drátu, než kdyby ho dali kam patří . Co to je za blbost, že termočidlo je u FII schovaný? Dyť je prostrčený dirou v tý plastový záslepce VEDLE mlhovky a když opomeneme aerodynamickej stín, tak normálně trčí ven a je ofukovaný nabíhajícím vzduchem! Pokud ho má někdo schovaný dovnitř, tak má nějakou divnou montáž, protože sériově je to čidlo umístěný k levý mlhovce přesně zrcadlově proti zděři s vnitřním LEVÝM závitem u pravý mlhovky, do který se šroubuje vlečný oko pro případnej odtah na laně ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 Co to je za blbost, že termočidlo je u FII schovaný? Dyť je prostrčený dirou v tý plastový záslepce VEDLE mlhovky a když opomeneme aerodynamickej stín, tak normálně trčí ven a je ofukovaný nabíhajícím vzduchem! Pokud ho má někdo schovaný dovnitř, tak má nějakou divnou montáž, protože sériově je to čidlo umístěný k levý mlhovce přesně zrcadlově proti zděři s vnitřním LEVÝM závitem u pravý mlhovky, do který se šroubuje vlečný oko pro případnej odtah na laně ... Blbost? V tom otvoru. Stále lepší než toto, než úplně ve volném prostoru, na dálnici na měřičích se teplota vždy shodovala, do toho otvoru tolik vzduchu nepronikne a i daleko od chladiče. Prostě bylo to funkčnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mav07 Vloženo 15. Únor 2017 Sdílet Vloženo 15. Únor 2017 dnes mi vyskočilo upozornění na maxidotu s teplotou 4,5 stupně a vločka. myslel jsem, že toto se objevuje jen pod 4 stupně včetně. stejně tak svítila u teploty na maxidotu vločka i při plus 5 stupních. je to normální? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 16. Únor 2017 Sdílet Vloženo 16. Únor 2017 @Mav07 Nevyskočilo ti upozornění při 4,5°C, ale při 4,0°C, jen se stihla během té chvilky zobrazit teplota 4,5°C. Teplota se celkem rychle obnovuje, taky se mi stalo, že mi to zazvonilo a teplota po zmizení hlášky "Pozor nebezpečí náledí" byla na 5,0°C. Jinač pokud teplota klesá, tak vločka svítí při 4,0°C a pokud stoupá tak svítí do 5,0°C, říká se tomu hystereze, aby ti pořád nevyskakovala hláška v případě, že teplota bude kolísat mezi 4,0°C a 4,5°C. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mav07 Vloženo 16. Únor 2017 Sdílet Vloženo 16. Únor 2017 Právě mě překvapilo, že ta teplota 4,5°C byla vidět i na tom velkém upozornění, které po chvíli zmizí. Asi se opravdu stihla před tím, než se zobrazilo, teplota zvednout o ten půl stupeň. Díky za vysvětlení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.