bouchání od podvozku - Stránka 3 - Podvozek - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

bouchání od podvozku

czab

Doporučené příspěvky

Bouchaní od podvozku se projevuje i u naší Fabie.Je to takové klepnutí.Auto bylo v servisu (2dny [emoji20] ).Prý promazali uložení převodovky,ale bohužel se to nezlepšilo.
Budu ho tam muset dát znovu,ať se víc snaží.

Odesláno z mého LG-D605 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...

Ahoj, píši jen poznatek ohledně bouchání (klepání) od podvozku, viz výše vše již mnohokrát popisované. Nebojte se a nedejte se odbýt a jeďte do servisu. V tomto týdnu jsem tak také udělal, vyzbrojen i oním TPI na napatlání vazelínou. Toto napatlání se prý vztahovalo jen na některé vozy (silentbloky) v určitém období výroby a od nějaké doby jsou prý již ony silentbloky (oficiálně "držák uložení převodovky") inovované a v pořádku. Já že bych prý již měl mít silentblok inovovaný, ten že se prý už "mazat" ani nemá a že tedy prozkoumají, co by ono bouchání mohlo dělat (naštěstí mě přijímací technik sdělil, že mě to skutečně dělá a že to slyší, asi nebyl naštěstí hluchý, jak někteří také píší). Zkoumali tyčky stabilizátorů, jejich lůžka, dále prý nakonec rozmontovali celou levou nápravu a že je všechno v pořádku a nikde není žádná vada. Že tedy nakonec skutečně raději vymění a dají nový (prý nějak inovovaný) celý ten silentblok (tzv. "držák uložení převodovky"), což udělali a veškeré bouchání a klepání (hlavně to samozřejmě dělalo na příčných nerovnostech nebo vůbec špatné silnici, přesně tak jak vy též "postižení" píšete) je zázračně pryč a nic neklepe a nebouchá! Jsem tímto tedy skoro přesvědčen, že i u ostatních bude pravděpodobně skutečně nakonec problém v tom silentbloku uložení převodovky. Mějte se a hodně štěstí s případnou opravou (vše bylo samozřejmě provedeno kompletně zdarma v rámci záruky a reklamace).

Odkaz ke komentáři

Ahojte, vsetci tu popisujete "klepave zvuky",dokonca aj TPI skodovky. Na videach moze byt ten zvuk trochu skresleny. U mna sa na priecnych nerovnostiach a retarderoch prejavuje iny zvuk, nie klepanie, ale nieco ako "zblnkanie" z motorovej casti. Pocut to pri kazdej rychlosti v meste, cize tak do 60km/hod, potom uz motor prehlusuje "zblnknutie". Mate to tiez niekto tak? Dakujem

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

tak jen update - prvni reklamace neprosla ze nic neslysi, v jinem servisu jim to trvalo hodinu jezdeni po meste nez uznali ze to tam fakt mlati, tedy vysledek a doporuceni:

- pred navstevou servisu si nekde pobliz najdete misto kde se zvuky jasne projevuji a vytahnete tam rovnou servisaka, i kdyz se mu nebude chtit,

- idealne z toho poridte i video z ktrereho bude jasne jaky VIN ma auto a k jakemu datu to je

- v privni fazi (pry) vyrobce trva jen na napatlani silentbloku tim sajrajtem, a teprve pokud by se toto casem projevilo jako nedostatecne tak jej vymeni za jiny typ

- ano, i po problemech v Rapidovi dava vyrobce i do Fabii vytrvale opet ten puvodni problematicky typ silentbloku, proc nikdo nevi, holt skladove zasoby je potreba resit bez ohledu na to ze je dil prokazatelne problematicky, nakopat nekam....

- udajne o teto zavade prozatim nevedi a je potreba jim rovnou poslat i tu technickou zpravu co s tim maji delat, diky za ni

Jinak napatlani pomohlo, aktualne jsou zvuky pryc a je to uplne jiny auto, uvidime za jak dlouho se to ovsem znovu vymacka, fyziku neokecame....

Odkaz ke komentáři

V 25. 8. 2016 na 21:32, tomasdu napsal:
Ahojte, vsetci tu popisujete "klepave zvuky",dokonca aj TPI skodovky. Na videach moze byt ten zvuk trochu skresleny. U mna sa na priecnych nerovnostiach a retarderoch prejavuje iny zvuk, nie klepanie, ale nieco ako "zblnkanie" z motorovej casti. Pocut to pri kazdej rychlosti v meste, cize tak do 60km/hod, potom uz motor prehlusuje "zblnknutie". Mate to tiez niekto tak? Dakujem

Nazdar pisal som ti SP. Tiez mam skorej pocit ze to je u mna tento zvuk.
Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Ahoj. Setkal jsem se s jiným řešením servisu (Jarov). Při opravě po ťukanci jsem jim to tam rovnou nechal i s tím, že v malých rychlostech na příčných nerovnostech se ozývá bouchaní/klepání. Ozývalo se to pravidelně a dlouhodobě, takže jsem to tam dával s čistým svědomím. Po 10 dnech, když jsem si auto vyzvedával, mi technik řekl, že se závada neprojevila. Chvíli jsem držkoval, ale pak jsem odjel s tím, že to natočím na video a ještě se uvidíme, nicméně (asi zázrakem) se o té doby zvuk neozval, takže se zřejmě Škoda vydala směrem oprav "na tajňačku". 

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

zdravim, pred par dny jsem byl na prvni garančce a rovnou jsem jim take popsal ten bouchajici zvuk pri nerovnostech od nekud jakoby od ulozeni prevodovky..delal jsem tam chytreho a rikal jsem, ze to pry promazavaji nejakym tukem :-) Pan mi rekl,ze to technik musi projet atd...  no a kdyz jsem si pro auto prisel, tak rikal, ze to klepani bylo od vyfuku. ze tam je nejak kryt vyfuku blizko vyfuku a je to nekde u mototru, tak proto ty zvuky vychazeli odtamtud. Nicmene pry nejak vytvarovali a poradne pripevnili ten kryt vyfuku pry :-) je pravda, ze od te doby to neslysim :-)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...