Matvej15 Vloženo 14. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2017 (editace) V 11. 11. 2015 na 19:39, Reesha napsal: Výměna je v pohodě. Jen boční lampičky se blbě vytahujou. Jinak žárovky mám tyto: Vše z číny: Boční lampičky: 2x http://www.dx.com/cs/p/festoon-36mm-4-5w-450lm-9-x-smd-5630-led-white-car-reading-light-roof-lamp-12v-2-pcs-314413#.VkOKj3qPWK1 Přední lampa: 1x http://www.dx.com/cs/p/festoon-41mm-4-5w-450lm-9-x-smd-5630-led-white-car-reading-light-roof-lamp-2-pcs-12v-314407#.VkOKsHqPWK1 2x http://www.dx.com/cs/p/t10-4-5w-450lm-9-smd-5630-led-white-light-car-steering-lamp-12v-2-pcs-166790#.VkOLQXqPWK0 Kastlík a kufr: 2x http://www.dx.com/cs/p/f106-1-25w-125-lumen-6x5050-smd-led-car-white-light-bulb-dc-12v-45481#.VkOKKHqPWK0 Mal som v interiéri tieto LEDky. Predné stropné a zadné stropné odišli asi po pol roku, resp. začali preblikávať keď boli svetla v polohe "on pri otvorených dverách" a dvere boli zavreté. Tak som ich vybral a v aute som mal len predné čítacie LEDky. Fungovali bez problémov skoro 2 roky. Dnes som nahodil tieto https://www.aliexpress.com/item/YUMSEEN-1pcs-Car-Interior-Led-C5W-C10W-Canbus-36-39-41mm-Dome-Festoon-Light-Decorative-License/32712758761.html . Svietia parádne, ale nerozumejú si z prednými čítacími LEDkami. Začali prebikávat ale len pri naštartovanom aute. Chcel som si teda objednať tieto https://www.aliexpress.com/item/Car-Styling-2016-Newest-Error-Free-LED-Lamp-1SMD-4014-T10-W5W-Canbus-Light-No-Error/32715298013.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.a5pXxQ , no už sa nepredávajú. Poznáte nejakú spolahlivú náhradu? EDIT: našiel som nahradu https://www.aliexpress.com/item/2016-Newest-Car-Styling-2pcs-LED-Lamp-For-Instrument-Light-1SMD-4014-T10-W5W-White-Cree/32697054941.html . Snáď budú OK Editováno: 15. Říjen 2017, autor: Matvej15 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 15. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2017 budú OK, len od iného predajcu. tiež som párkrát menil predajcu s tým istým tovarom a v pohode Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 5. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2017 Pokial ledky po zatvoreni dveri preblikavaju...pomoze,resp. je mozne prekodovnie interieroveho osvetlenia na LED? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 5. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2017 interiér nenakóduješ, dokonca nemajú ani kontrolu vypálenej žiarovky. treba kvalitnejšie LED Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 5. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2017 Vyvalil som za znackove Philipsy do interieru cez 50 eur...co kvalitnejsie uz tam mozem dat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 5. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2017 tak to netuším. mám obyčajné z číny (odkazy tu niekde kolujú) a podľa mňa si už objednávali viacerí. mne akurát stihla jedna T10 na vodičovej strane preblikávať, vymenil som za novú a mám kľud. ostatné sú bez problémov či už u mňa, mojej bývalej F2 v kolegových rukách alebo na ocovom Roomstri skôr by som skúsil tú vadnú reklamovať. ak si to bral z normálneho obchodu, 2 roky záruka je bežná Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 5. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2017 Oni ani vlastne nepreblikavaju,oni uplne slabulinko svietia..cez den neviditelne,iba vecer.Zaujimave,ze to robia iba sulfidky,klasika t10 od rovnakeho vyrobcu nie.Po uzamknuti auta zhasnu uplne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 5. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2017 skúsiť pridať predradný rezistor. ale tým tá LED (z dôvodu úspory energie) stráca zmysel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 5. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2017 Nechcel som setrit..chcel som pekne bielo svietit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zby Vloženo 19. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2017 Před nějakým časem jsem psal, že jsem objednal zadní čtecí lampičky přímo s integrovanými LED (https://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Rear-Interior-Dome-Light-Lamp-Inside-Ceiling-Reading-Light-For-VW-Golf-Passat-Beetle/32798749355.html). Teď jsem se dostal k instalaci. Pár poznatků: Odstín plastu lampiček, které mi přišly, je mírně odlišný (ale po nainstalování to není žádný problém a mírně odlišná barva vůbec neruší, jak jsem se bál po prvotním vybalení). Kovový háček je trochu jinak tvarovaný. Na jedné straně mi lampička držela dobře, na druhé moc ne. Tak jsem se pokusil háček trochu lépe vytvarovat, ale.... stalo se to, co mnohým ostatním - zlomil jsem ho :-D Každopádně náhrada, kterou jsem si udělal z háčku na obrázky (z nejbližšího hobbymarketu), přesně jako si udělali někteří ostatní, funguje lépe, než původní háček ;-) S výsledkem jsem spokojený - krásná bílá barva - ladí s barvou LED, které do předních lampiček dříve v tomto tématu doporučoval @wirer, a světla je nyní vzadu o hodně, hodně, více. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bullets Vloženo 24. leden 2018 Sdílet Vloženo 24. leden 2018 Já mám komplet introš v ledkách od Osramu a jsem spokojený s kvalitou. Svítivost ideální a barva skvělá! V kufru mám ale kvůli intenzitě toto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaikyX Vloženo 17. Duben 2019 Sdílet Vloženo 17. Duben 2019 Ahoj všem, sháním radu, kam můžu zapojit LED pásek v interiéru Fabie. Jde mi o to, aby to spínalo při odemknutí auta, nebo při otočení klíčkem. Zkoušel jsem osvětlení schránky spolujezdce, ale nevyšlo to. ☹️ Ještě mě napadla stahovačka oken. Ale nevím, kudy vede kabel. Fabii mám ve výbavě Trumf. Děkuji za rady. Ps: Prosím pouze o konstruktivní odpovědi a ne hodnocení proč tento úkon dělám. ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 17. Duben 2019 Sdílet Vloženo 17. Duben 2019 Však si konstruktivně pročti fórum kde se řeší elektrika a třeba něco konstruktivního najdeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaikyX Vloženo 17. Duben 2019 Sdílet Vloženo 17. Duben 2019 Právě že jsem bohužel nic nenašel. Nejsem zdaleka tak zběhlý jako Vy tady na fóru. Auto mám lehce přes dva měsíce. Nechtěl jsem působit popudlivě. Omlouvám se, jestli to na Vás tak působí. Spíše jsem chtěl zamezit tlachání. ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 17. Duben 2019 Sdílet Vloženo 17. Duben 2019 Dovod? Vyuzitie? Umiestnenie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaikyX Vloženo 17. Duben 2019 Sdílet Vloženo 17. Duben 2019 Chtěl bych to mít jako "Ambientní osvětlení". Pásky už mám umístěné (4ks) na svých místech. Propojené do ovládací krabičky a teď potřebuji připojit dva vodiče na 12V. Ale aby to nesvítilo, když v autě nejsem. Imfotainment nemám ani podobné vychytávky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 17. Duben 2019 Sdílet Vloženo 17. Duben 2019 Nepotrebujes. Napoj sa na spinanu poistku. Ak nemas na to piny, pouzi "zlodejku" ci rozbocovac na poistku. Pozri si temu o ciernej skrinke a tam najdes moznosti napojenia. Ak pouzijes rozdvojku, napoj sa napr n azadny stierac. Ten je spinany az po pretoceni kluca. Alternativa moze byt napojenie sa na osvetlenie interieru, ale to by som asi nerobil. Je to sedy kabel napr. na tlacidlach SS, tam je to pekne dostupne. Aj v dverach to mas... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 17. Duben 2019 Sdílet Vloženo 17. Duben 2019 @MaikyXwirer má plno různých úprav popsaných v tématu o své F3 v sekci “vaše Fabia 3”. Je aji dobré problém více popsat, o jaký led pásek se jedná, kde ho máš nalepený, nejlépe i fotku a tak ? Nemáš náhodou @wirer návod na ambientní pásek u sebe na webu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 18. Duben 2019 Sdílet Vloženo 18. Duben 2019 před 23 hodinami, MaikyX napsal: Ps: Prosím pouze o konstruktivní odpovědi a ne hodnocení proč tento úkon dělám. ? Konstruktivně: Porušení pravidel fora článek č. 2, odst. 2 o zakládání nových témat - nesprávná sekce a navíc duplicitní téma. Témata sloučena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 18. Duben 2019 Sdílet Vloženo 18. Duben 2019 Na ambientnu listu asi zatial nemam nic. Ale tu na fore v mojej teme urcite nieco najdes. Mal som to cez rozdvojovaciu poistku, zaplo sa hned po zapnuti zapalovania Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaikyX Vloženo 20. Duben 2019 Sdílet Vloženo 20. Duben 2019 V 17. 4. 2019 na 22:53, MilanHos napsal: @MaikyXwirer má plno různých úprav popsaných v tématu o své F3 v sekci “vaše Fabia 3”. Je aji dobré problém více popsat, o jaký led pásek se jedná, kde ho máš nalepený, nejlépe i fotku a tak ? Nemáš náhodou @wirer návod na ambientní pásek u sebe na webu? Přikládám fotky jak to vypadá. Náhled umístění jednotlivých pásků a pak fotky pár míst, kde je přichycen pásek. Kabeláž zadních se mi podařilo schovat pod plasty tunelu. Přední pásky jsou pod palubovkou a propojené jsou pod panelem s USB, AUX a 12V. Mám je zapojené do řidící krabičky, ze které vedou už jen dva vodiče (+ a -), plus chci zapojit na pojistku přes rozdvojku s odbočkou, jak mi radil @wirer (pojistka zadního stěrače) ale minus ještě nevím. Poradíte kam? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 20. Duben 2019 Sdílet Vloženo 20. Duben 2019 spodná časť A-stĺpika (za tým plastom), stĺpik riadenia (ak dáš dole horný kryt nad volantom pod budíkmi), bočná časť palubnej dosky (za plastom palubky) a podobne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 20. Duben 2019 Sdílet Vloženo 20. Duben 2019 Pokud dobře vidím, tak jsou to pásky zalité v silikonu. Když jsou to navíc pásky z ebaye a podobně tak ty se rády přehřívají. Bylo by lepší je schovat ještě do hliníkobého profilu popřípadě podlepit nějakým kovovým páskem pro odvod tepla. Zkoušel jsem jednou tento pásek v silikonu dát do hliníkového profilu jako osvětlení v akváriu a tím že se pod krytem drží teplo tak se pásek přepálil. Jak je to zalitý silikonem tak tam neprobíhá přirozený odvod tepla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaikyX Vloženo 21. Duben 2019 Sdílet Vloženo 21. Duben 2019 Paráda, díky za radu. Budu to hlídat a uvidím. Z Ebaye pásky nejsou. Na obalu je původ Německo. Stejně si na to dám pozor. K tomu zapojení. Nevím co dělám špatně. Krabička už je zapojená dobře k napájení. Jako + jsem zvolil pojistku č. 27 zadní stěrač. Jako - jsem použil bod u páky na otevírání kapoty. Po testu s jedním článkem led pásku, který jsem zapojil do krabičky fungovalo vše jak má. Když jsem ale do krabičky připojil všechny vodiče z pásků, tak mi to vystřelilo pojistku (20A jsem tam dal). Co teď? Použil jsem vodiče určené na RGBW pásky co mám. Konektor originální opět k RGBW páskům. Spoje jsou řešené WAGO svorkami (20A) Tak proč jeden článek Led pásku svítí a 4 články už ne? ☹️ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 21. Duben 2019 Sdílet Vloženo 21. Duben 2019 Mě se odpálila pojistka, když jsem do rozbočovače dal pojistky naopak. Ale to byla 5A do kamery. Nejspíš je to přetížený, nic jiného mě nenapadá. Kolik má A ta original na stěrače? Pokud potřebuješ na ty pásky 20A tak to dej na pozici která má více jak 20A původní pojistku. Nikdy na pozici s menší pojistkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.