Zdeněk Pelikan Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 Ahoj, dneska jsem s hrůzou zjistil že mam ve spodní části obou světel,vždy na straně u blinkru vysráženou vodu na skle :-( co mam dělat? reklamace asi jasná že? jak to probíhá? potřebuji auto a nemůžu bez něj jezdit do práce, je schopen v tomto případě servis poskytnout náhradní vozidlo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ekr Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 Mně řekli že náhradní auto dostanu při řešení na záruku jen kdyby bylo to moje nepojízdné, ( sem jim řekl že je nepojízdné když sním nemůžu jezdit bo stojí u nich ) jedině pak za ůplatu, to ti nejede do práce autobus nebo vlak, nějak se tam přece dostat mužeš, nějaký kolega tě přibere i za příspěvek na palivo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdeněk Pelikan Vloženo 27. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 No tak když se nad tím zamýšlím tak v podstatě je nepojízdné...je to závada která znemožňuje provoz vozidla z bezpečnostních důvodů, nebo se mílím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ekr Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 Provoz vozidla to neomezuje, to určitě víš sám , taky se ti může stát že ti řeknou že se to odpaří svícením jak se parabola prohřeje od žárovky, taky sem to zkoušel na předešlém autě reklamovat a po výměně světla se zarosilo za čas druhé. no tak sem na to kašlal a vždy se to nějak stratilo a pak už sem to přestal pozorovat, to teplo od žárovek to částečně odpaří při delším svícení světlo má odvětrávání kterým ta vlhkost dostane pryč, teda doufej. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdeněk Pelikan Vloženo 27. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 tak to me přijde jako absurdní, zaplatil jsem nemale penize za auto ktere evidentne má poškozená světla takže budu trvat na jejich výměně, měl jsem spoustu starých aut a u žádného se toto nedělo takže tak....mě to prostě vadí a nehodlám ignorovat obě zamlžená světla...ignorovat se dá skřípání v interieru ale ne toto... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ekr Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 Jasně to je pravda peněz to stálo plno tak ať to funguje, držím palce,zkus nejdříve s tímto obvolat pár škoda servisů v okolí co ti na to řeknou nemusíš to řešit jenom tam kdesauto koupil, pak máš větší šanci uspět s rychlou nápravou dané věci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel M Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 No reklamaci zkusit můžeš, ale vzhledem k tomu ze v navodu je přímo věta, že světlomet se může zevnitř orosit, tak bych ti moc velkou naději na úspěch nedával... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 U škodovky (a nejen u ní) nic nového, viz například ZDE a ZDE... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LubošC Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 (editace) Chlapi vy nečtete manuál, v servise tě s tím vyhodí: str. 59■ Světlomety se mohou na přechodnou dobu zevnitř orosit. Pokud pojedete se zapnutými světly, orosení se postupně ztratí, případně zůstane jen na okrajích světlometů. Orosení světlometů nemá vliv na jejich životnost. ■ Pokud svítí obrysová, potkávací nebo dálková světla, svítí také osvětlení přístrojů Editováno: 27. Listopad 2015, autor: LubošC Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 JJ, to samé se řeší v sekci Superb III, reklamaci těžko uznají. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ekr Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 Taky bych nebral manuál jako nějakou modlu, není to bible.Nemám ho teď u sebe ( tak mně prosim vás nezežerte když to nebude naprosto přesně) ale četl sem si manuály u všech aut které sem měl a byla tam třeba formulace dovolená spotřeba oleje v motoru je + - litr oleje na tisíc kilometrů, ať dou do hajzlu s takovým alibismem, jen aby si člověk pořád na něco nestěžval, třeba na akvárko ve světle tak napíšou takové bludy.Takže uživateli prosimtě radši nic neřeš a hlavně prosímtě užívej, nepruď a jezdi. V jiných autech kde sou ledkové světla se používají venttilátory na chlazení elekt., sklo je políváno antifogem proti právě tomu rosení a na utěsnění se používá gore_memgrána která zabrání vniknutí vlhkosti do světla, které je takto kompetně utěsněné. Pamatujete tu plastovou fajfku na odvod vlhkosti třeba na felicii, dneska je takové řešení pravěk. Kdysi bylo opravdu přední sklo na světlometu, ne ten zasraný plast který je dneska a za chvíli zežloutne a plno lidí se tím živíí tím že to přeleští ale skoro nikoho nenapadne to už zalakovat a proč však ten hejl příjde za rok zase znovu na to přebroušení zvětralé vrstvy.Kdysi na fáčku nebyl problém přední sklo koupit za 120 korun a vyměnit si ho sám stačilo trochu silikonů, myslím že fordy měli skla chycené plechovými klipy atd atd. Teď sem si to po sobě přečetl a až se divím co se tak rozčiluju nad tím manuálem když mi už několikrát pomohl vyřešit nějaké věci které sem nevěděl 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Menty91 Vloženo 2. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2015 Mne to dela taky ze se to zamlzi ale pak to zase hned zmizi ve skodovce mi rekli ze je to normalni a kdyby to delalo nejako vice at se stavim je to jen na kousicku dole u blinkru jinde ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 3. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2015 (editace) Jak to nakonec dopadlo? Editováno: 3. Prosinec 2015, autor: epo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elkanera Vloženo 3. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2015 Když cestou do auta míjím světla, která díky leaving home svítí, taky mi připadají nějak zvláštní. Vždycky jsem si říkal, že je to jenom špína zvenku. Teď vidím, že to může být i jinak. Vyřešil jsem to tak, že jsem se na to raději zblízka nedíval a ani v budoucnu nehodlám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 5. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2015 Panove, to je fyzika. Za urcitych okolnosti se to muze objevit ve svetlometu kterehokoliv auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hkubes Vloženo 5. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2015 elkanera - přesně tak. I já se na světlomety nedívám když jdu k autu. Ale je pravda že jsem si toho všiml po ránu i u jiných aut a jsou to podstatně dražší vozy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cubais Vloženo 8. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2015 Po umytí jsou pravidelně zamlžené, i mlhovky Opravdu bych to neřešil, dokud nejsou na skle kapky... Servis ti náhradní auto nedá, budeš pár dní nepojízdný, za to to nestojí, světla i přes mírné zamlžení svítí stále stejně. Chápu že je mlha na skle otravná, ale s tímto nikdo z nás nic nenadělá, dokud si nesložíme vlastní auto, ve kterém se nám světla mlžit nebudou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdeněk Pelikan Vloženo 10. Prosinec 2015 Autor Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2015 diky moc za všechny rady nakonec jsem to přestal řešit, světla se odmlžila a zatim se to od te doby nestalo, takže tak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 10. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2015 (editace) Panove, to je fyzika. Za urcitych okolnosti se to muze objevit ve svetlometu kterehokoliv auta. Zajímavé, že na 1 a 2 Fabii a taky na O2 co jsou v rodině ta fyzika nějak nefunguje... (světla se nerosí a nerosila nikdy, ani po 10.letech provozu)Bohužel mě na S2FL měnili obě světla na záruku, zrosila se, zamrzla a viděl jsem v noci hovno...a to se jen zarosila bez kapek. Trochu OT ale nedalo mě to☺ Editováno: 10. Prosinec 2015, autor: xtrack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
czab Vloženo 10. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2015 Já se díval, lehce se mi taky rosi, v manuálu je psané že to dělat za určitých okolností může, takže to nijak řešit nebudu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 11. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2015 xtrack: ocividne mame kazdej jinou zkusenost. Sam jsem mel FI, mlzila se ve vnitrnich rozich pri rychlych zmenach teplot. Totez FII predFL, totez OII FL, totez OIII. Vzdy jen v malem meritku a bez trvalych nasledku, ale mlzila, ne že ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 18. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2015 (editace) @maverick: tak zrovna dnes sem přebíral Fabii 3 a moje O2 FL zamlžená světla neměla ale fabie jo. Jinka máš pravdu, jak u superba 2 tak i O2 FL se prostě světla zamlží celá, ale tady se mlží konec světla. Každopádně o nic nejde, je to spíš takovej poznatek nic víc Editováno: 18. Prosinec 2015, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pro_man Vloženo 18. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2015 úplně přesně jak to má na fotce kokta7 se to mlží manželce... Fabia 2 před FL se nemlžila a moje O III taky zatím nic... Jen fyzikou to asi nebude... v té konstrukci světel něco asi bude... jeli jsme s manželkou stejnou cestu za sebou a ona zamlžená já ne... jediný rozdíl je že ona má ledky (žádné vyhřívání světel od žárovek???) a já ne... Jinak nevím... Myslím že reklamaci neuznají... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 19. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2015 ... Jen fyzikou to asi nebude... ...(žádné vyhřívání světel od žárovek???)... No a to je prave ta fyzika, ze. No nic, asi nema cenu dal vysvetlovat. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
scypho Vloženo 19. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2015 (editace) Tak uz sa to aj mne rosi na oboch prednych svetlometoch. Mam najazdene 900km cize asi to bude "funkcia" a nie porucha...Je pravda, ze na auto tyzden v kuse prsalo a nejazdilo. Na O2 sa mi to nikdy nestalo,na O2 FL iba lavy, ked som brodil hlboke kaluze. ad. Po vcerajsej 3 hodinovej jazde boli obe svetla zarosene, dnes rano vsetko ok, ziadna viditelna vlhkost... Editováno: 19. Prosinec 2015, autor: scypho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.