mikiki Vloženo 20. Září 2006 Sdílet Vloženo 20. Září 2006 Ahoj všichni, po delší době jsem opět zde a prosím někoho o pomoc/radu s přední nápravou mého TDička. Můj rodinný mechanik si neví rady s touto závadou: Při zhoupnutí (např. větší rigol) se mi z přední nápravy ozývá nepříjemný zvuk napodobující vrzání. Měl jsem podezření na tlumiče pérování, ale mechanik mi sdělil, že se o tlumiče nejedná a sám neví co s tím. Má též Octavii 1.9 TDi a objevila se mu stejná závada. Prý je to u těchto typů (mysím tím TDi) docela běžná závada. Vím jen, že mi měnil před cca 4 měsíci gumové "těsnění" u předního stabilizátoru a "silenbloky" u motoru. Prý se to ozývá ze stejného místa, promazal to a závada je stejná. Omlouvám se technicky vyspělejším uživatelů tohoto fóra za moje "možná" úsměvné popisy závady. Může mi někdo poradit, zda se mu to také objevilo a jak to odstranil. Díky mikiki Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host aka Vloženo 20. Září 2006 Sdílet Vloženo 20. Září 2006 Na stránce je v pravém horním rohu, 3. nabídka z prava "hledat". Na to klikneš, vyplníš potřebné údaje a pak určitě něco najdeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matrix Vloženo 21. Září 2006 Sdílet Vloženo 21. Září 2006 (editace) Mám stejný problém, jsou to prasklé zadní silentbloky na ramenech... jsou to stovkove položky, na webu se dají se sehnat i za 92,- Kč, ale doporučoval bych sehnal lepší, značkové, nejlépe originální, ty nejsou drahé. Editováno: 21. Září 2006, autor: Matrix Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikiki Vloženo 21. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 21. Září 2006 Díky, zkusím a dám info. Miki Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 21. Září 2006 Sdílet Vloženo 21. Září 2006 myslím na 99 procent gumy na stabíku.Měnil jsem je minulý týden.Taky šílené vrzání Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gdanx Vloženo 22. Září 2006 Sdílet Vloženo 22. Září 2006 taky mi to vrze jak vrata od stodoly, gumy a kosti stabi meneny min. tejden a vrze to dal .. takze bych to videl taky na ty ramena Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Píst Vloženo 23. Září 2006 Sdílet Vloženo 23. Září 2006 Pokud vyloučíš uložení stabilizátoru může to dělat i pružina předního tlumiče. Kamarádovi praskl kousek cca 3cm prvního závitu přední pružiny, přišli jsme na to až po demontáži. V horní misce se mu pružina mírně pootáčela - dělala pazvuky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikiki Vloženo 24. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 24. Září 2006 Tak to opravdu vypadá na gumy u stabilizátoru. Mechanik mi tam dal před cca 4 měsíci nějaké "prý druhotné výroby", prostě originál hned nesehnal. Tak to teď napravíme a uvidíme. Dám info, jak to dopadlo. Miki Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 13. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2006 Tak jak to dopadlo? Mě ty gumy stab. nejdřív klepaly a po výměně, ne však za origo teď vržou, pokud to tobě přestane tak je znovu vyměním taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r.crusoe Vloženo 16. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2006 Mohou to dělat ložiska uložení tlumičů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matrix Vloženo 17. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2006 Mohou, ale poslechem lze zjistit při prohoupnutí auta odkud to vychází... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milansk Vloženo 25. Duben 2011 Sdílet Vloženo 25. Duben 2011 Ahoj všichni, po delší době jsem opět zde a prosím někoho o pomoc/radu s přední nápravou mého TDička. Můj rodinný mechanik si neví rady s touto závadou: Při zhoupnutí (např. větší rigol) se mi z přední nápravy ozývá nepříjemný zvuk napodobující vrzání. Měl jsem podezření na tlumiče pérování, ale mechanik mi sdělil, že se o tlumiče nejedná a sám neví co s tím. Má též Octavii 1.9 TDi a objevila se mu stejná závada. Prý je to u těchto typů (mysím tím TDi) docela běžná závada. Vím jen, že mi měnil před cca 4 měsíci gumové "těsnění" u předního stabilizátoru a "silenbloky" u motoru. Prý se to ozývá ze stejného místa, promazal to a závada je stejná. Omlouvám se technicky vyspělejším uživatelů tohoto fóra za moje "možná" úsměvné popisy závady. Může mi někdo poradit, zda se mu to také objevilo a jak to odstranil. Díky mikiki Ahoj mě na Octavii RS něco klepalo na předku.Mechanik mi řekl po zvednutí auta že to jso silentbloky na stabilizatoru.Doma jsem si auto zvedl abych zjistil přesný tip silentbloku a jeho číslo myslím že je to 1J0 411 314 a pro sichr jsem promazal šrouby které drží sponu silentbloku abych s něma při výměně neměl problémy a začalo šílené vrzání.Po výměně silentbloků a tyček stabilizatoru( vše orygynal) je klepání prič ale při oteplení se vrzání vrací sice už slaběji ale přece.... . Asi jsem to málo odmastil při výměně.Takže na 100% vím že je to mastnotu snad to voda časem vymije :-). Takže lidi NEMAZAT.Ještě jednou říkám začalo vrzání až jsem tam stříkl olej.NEMAZAT OKOLO SILINTBLOKU STABILIZATORU. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza 75Kw Vloženo 25. Duben 2011 Sdílet Vloženo 25. Duben 2011 Stejný problém jsem řešil asi před 14 dny. Oteplilo se vrzal jsem jak vrata od stodoly vyměnil jsem silentbloky na stabilizatoru a byl klid. kdybych si nechal poradit a koupil i uložení ramen nemusel jsem to včera rozebírat znovu. Všechen ošklivej zvuk z předku tímto odstraněn a vážně jsou to stovkové záležitosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.