Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, 

jakou máte spotřebu u těchto motorů? 

5,2 podle tankování na 205/40 R17. Většinou klidná jízda po okreskách.

Upraveno od JayBee1

• Autor

ja se dlouhodobě držím na 6,2 :( po okreskách pod 5 a jak najedu na dálnici a jedu cca 130-140 tak to vyleze na 6.

Na dálnici při 130+ mám taky dost přes 6. Navíc CR je na způsob používání citlivější než PD. Celkově je víc jako benzín - má plynulejší zátah a dá se (má smysl ho) točit, ale zase si dokáže vzít. Plus ten nešťastný eko pětikvalt... Šestikvalt s kratšími kvalty a o trochu delší šestkou by tomu motoru slušel víc, ale pro emise je lepší pětikvalt, tak musíme trpět. :(

• Autor

jojo škoda té šestky :( děkuji tak to bude podobné

• 2 týdny později...

Já mám v posledni době težkou nohu + zima tu spotřebu taky asi dost zveda. Pravda jezdím spíše delší trasy a mimo centra měst...

spot.jpg

S letni Vervou  v létě (na zimních gumách !!! R15 FULDA KRIST CONTROL) jsem mival běžně spotřebu 4,2 až 4,5 nostop klima na 21°C !!!

Na zimni Vervu mi sle spotřeba nějak narostla... asi ale i zimou. Olitany 1,5mm Fuldy jsem prezul az v lednu za Polarisy 3 tak uvidím zda se toto promitne. 

Jinak mám všechny tankovaní a spotřeba co ukazuje palubák sedí na desetinu s evidenci tankovaní na webu !

Rekord je 3,4lit na 170km trase v patek dopoledne v kolonach na trase Martin-Zilna-Cadca-Roznov-Hranice. Ale to byla skákacka v nizkych otackach.

• 1 měsíc později...

5,5-6 litrů dá se jet i pod pět ale je to už economy run...

Na zimákách + tankuju Vervu okolo 5-5,6 L ,podle výpočtů z tankování. Maxidot mi ale ukazuje  cca 6 - 6.5 L ....stává se to taky někomu ? 

Kdysi jsem to porovnával, výpočet a maxidot a rozdíl byl asi 0,1L. Už nevím v čí prospěch. Spotřeba v maxidotu by ale měla jít korigovat WAGem. Mám tušení.

Spotreba na PP sa dá korigovať. Treba si odsledovať aspoň 3 tankovania a potom sa dá nastaviť percentuálna korekcia. Stačí k tomu kábel a VCDS. U mňa na TSI to bolo +3 % aby PP ukazoval správne. Od vtedy mi tankovania s priemernou spotrebou súhlasia na desatinu presne.

Upraveno od e1.

• 3 měsíce později...

Tak přítelkyně nove dala 4.5 L při cestě z F-M do Zlína. Já jsem cestou zpět po dlouhé době jel normálne na pohodu takže výsledek 4.1 L :) kdyby v tom nebyla dálnice a kolona tak jsem se v klidu vlezl pod 4 :( ale jinak porad do 5.5L..

Upraveno od Petrkiller

• 6 měsíců později...

Tak opet hodim moji statistiku celkem najeto 281 000. Zima to o neco zvedla... Podezreni na propoustejici termostat. Tankuji Vervu/Diesel Plus na Tescu + Avanti Rakousko. Jizda rozhodne ne na spotrebu,spis na pokuty.... :D ale jezdim prevazne dalky a cca 30% dalnice (tempomat 140-150kmh)

Schránka 01.jpg

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.