Publikováno Únor 24, 20169 r Proč čistit klapku? Po určitém kilometrovém proběhu můžeme pozorovat mírné skákání otáček při studeném startu, popř. soustavné držení např. na 1500ot/min. Na vině bývá většinou znečištěný prstenec + tělo klapky, kdy je prstenec díky adaptacím postupně otevírán. Pro odstranění je nutné tělo vyčistit a provést vymazání adaptací + základní nastavení, kde si prstenec načte opět správnou polohu Doporučuji nechat vyčistit minimálně každých 100 000km.. U této motorizace se klapka na rozdíl od jiných nevytahuje zrovna 2x dobře, ale všechno jde. Škrtící klapku je dobré vytáhnout celou a dobře vyčistit i z druhé strany, protože fouknutí spreje do sání zezadu dobře nevyčistí a veškerý bordel se dostává do válců a sání. Demontáž klapky s minimem demontovaných věcí okolo: 1) vycvakneme vrchní kryt nasávání vzduchu 2a) demontujeme trubku, která jde do airboxu, ať máme alespoň nějaký malý montážní prostor 2b) můžeme demontovat saharu, já jsem to nepotřeboval = prostor se zvětší, ale na úkor času, který musím věnovat demontáži a montáži sahary 3) demontujeme sponku na plastovém vedení jdoucí z IC 4) demontujeme sponku na škrtící klapce 5) gumovou hadici opatrně vyjmeme 6) odpojíme konektor z klapky klapku drží 4 imbusy zespod - těžko se tam dostává, ale malou ráčnou s odpovídajícím bitem to jde celkem dobře 7) demontujeme 4 šrouby držící tělo klapky 8) sejmeme klapku a jdeme čistit - foto špinavé VS. čisté klapky (konkrétně takto vypadá klapka po 5 letech a najetých 100 000 km) Na čištění je ideální menší štětec a benzín popř. čistič na brzdy. Ideální je vyčistit ji celou jako je vidět na fotce, nebo alespoň v okolí, kde se točí prstenec klapky. Místo kolem hřídele jsem čistil ušní vatovou tyčinkou namočenou v benzínu Navlhčenou hadrou v benzínu je ještě dobré vyčistit sání, ale moje bylo uvnitř čisté. montáž provedeme opačným způsobem. Diagnostika: zapnuté zapalování vypnutý motor baterie minimálně 11V [Vybrat][01 -Motor][Základní nastavení - 04]Skupina 060[Jdi!]Aktivování základního nastavení:[ON/OFF/Next]Počkej, dokud v poli 4 nebude "ADP. O.K.".Vyjet z jednotky a ukončit diagnostiku. Vypnout zapalování.
Září 16, 20186 r Takto vypada škrtiaca (už je čistá) sanie som nerozoberal... ale je zasvinené statočne 2.0 tdi 125kw dpf (205 000)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.