pablo9mm Vloženo 3. Březen 2016 Sdílet Vloženo 3. Březen 2016 Zdravím, mám Roomster 1,4 TDi 59 kW r.v. 11/2007. Pri rozbiehaní na jedničke alebo na spiatočke pri väčšom zábere (mierny kopec, prípadne naložené auto) mi pri púšťaní spojky v zábere niečo zaškrípe. Niektorí tvrdia, že je to spojkové ložisko, iní že nejaké ložisko v prevodovke. Auto je po výmene rozvodov, klinového remeňa, vymenený tiež olej v prevodovke. Tiež pri stlačení spojky sa zhruba po 3 sekundách začne ozývať zvuk ako klepkanie - slabšie rachotenie. Zaujímavé je, že keď vtedy pootočím volantom, tak to stíchne. Tiež sa mi stalo za posledné dni, že som mal problém vyradiť spiatočku a včera aj jednotku pri preraďovaní do dvojky. Ďakujem za odpovede. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 3. Březen 2016 Sdílet Vloženo 3. Březen 2016 Fabie 2008 se stejnou motorizací s cca 160 000 km - při rozjezdu v záběru pískání/skřípání dělala spojka, ale bez srovnání samozřejmě nevím, jestli jde o stejný zvuk, který to dělá tobě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pablo9mm Vloženo 3. Březen 2016 Autor Sdílet Vloženo 3. Březen 2016 No, v spojku dúfam aj ja. Auto má 144 tisíc km. Predchádzajúci majiteľ bola žena. Koľko ťa vyšla oprava? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 3. Březen 2016 Sdílet Vloženo 3. Březen 2016 Myslím, že 13 tKč v autorizáku, ale nevzpomínám si přesně, možná se pletu, dělalo se toho víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 4. Březen 2016 Sdílet Vloženo 4. Březen 2016 (editace) Pokud to píská při záběru spojky, bude to spojkové ložisko. To v převodovce se projevuje zvukově za jízdy (po puštění spojky). Chrastění na volnoběh je u Fabií normální, bohužel. Výměnou komplet spojky se to může trošku zlepšit. Editováno: 4. Březen 2016, autor: rkonf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pablo9mm Vloženo 4. Březen 2016 Autor Sdílet Vloženo 4. Březen 2016 Ďakujem za odpovede. Keď doriešim opravu, tak napíšem výsledok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 4. Březen 2016 Sdílet Vloženo 4. Březen 2016 to by sme ti doporučili Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 5. Březen 2016 Sdílet Vloženo 5. Březen 2016 "rkonf",tak neviem či je chrastenie na voľnobeh u fábie normálne ale podľa mňa by nič chrastiť nemalo,môže byť akurát počuť reťazový rozvod,ale nie chrastenie od spojky alebo prevodovky ako normálne.Mne to tiež chrasti a presne týmto spôsobom ako na videu,takže sa chystám na opravu prevodovky,pravdepodobne výmena dvojložiska. https://www.youtube.com/watch?v=t1_Aaqk5vHU Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 6. Březen 2016 Sdílet Vloženo 6. Březen 2016 Měl jsem dvě Fabie a obě na volnoběh chrastily. Na první jsem najel 140 tkm, druhá má 130 tkm. Ta první po výměně spojky začala chrastit víc (bylo to slyšet i uvnitř), to byl problém spojky a po výměně za originál díl se zvuk vrátil do normy. U firemních Fabií s benzínem jsem ten zvuk také slyšel. Slyšel jsem ho i např. u Mitsubishi Colt. Pokud ten zvuk není slyšet uvnitř nebo to dvojložisko není slyšet za jízdy, tak bych to nechal být. Může se také stát, že to po výměně bude na volnoběh chrastit dál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.