Korni Vloženo 30. Březen 2016 Sdílet Vloženo 30. Březen 2016 (editace) Zakládám téma Motorovy olej pro 1.8 TSI III.gen Jaký olej používáte, jak často provádíte jeho výměnu. Rád tedy dopním, že olejová náplň v tomto motoru je dle literatury 5,2l. Já provádím výměny oleje co 15 000km. První výměna byla provedena za motorový olej splňující specifikaci VW 504.00 (Castrol Titan-Edge FST LL 5W30). Teď před dlouhou cestou (cca 10 000km) do Norska budu měnit opět za Castrol Titan-Edge FST LL 5W30. Nicméně pak přemýšlím o změně oleje na nějaký 5W40. Momentální nájezd mám 21 000tkm - zatím sem nedolíval ani kapku oleje. U služební O3 1.6TDI jsem za 24tkm dolil už 2l. Editováno: 30. Březen 2016, autor: Korni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spirito Vloženo 30. Březen 2016 Sdílet Vloženo 30. Březen 2016 Ročně najedu do 15000 km, olej nechávám měnit 1x za rok. První výměna byla na 22000 km, kupoval jsem ho jako roční vůz. Stále zatím používám Castrol LL, tedy VW 504.00. Momentálně mám najeto 36000 km, olej zatím nemusím dolívat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 30. Březen 2016 Sdílet Vloženo 30. Březen 2016 Mě čeká výměna v červnu, po dvou letech. Plánuju zůstat u 5W-30, výměna po dvou letech v autorizáku a v mezičase svépomocí. Jelikož autorizák používá "něco" ze sudu (převážně Castrol Professional) u čehož si člověk nemůže být jistý původem budu si nosit olej svůj. Nechci používat žádné globální a marketingem vyhnané "značky" (čím víc známé a globální tím větší pravděpodobnost padělaní) takže to vidím na Mogul LF3 případně Valvoline. http://www.auto-hanak.cz/pdf/padelany_castrol_v_Evrope.pdf http://www.automotorblog.com/watch-counterfeit-engine-oil-russia/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waleri Vloženo 30. Březen 2016 Sdílet Vloženo 30. Březen 2016 Dal jsem na Korniho a objednal 6 l Shell Helix Ultra 5W-40. Vcera vecer objednano, zitra pry dorucuji. To je fofr. Bohuzel nemeli olejovej filtr, takze ten objednan jinde. 100,- navic za dopravu uz me nezabije Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
corsaczek Vloženo 20. Duben 2016 Sdílet Vloženo 20. Duben 2016 Já měním taky po 15.000 km, takže nepřekvapivě při 63.000 km nebylo třeba dolít ani kapku. Olej dává servis, paranoidní ze sudového Castrolu nejsem. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysak82 Vloženo 13. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2017 Pro 1,8 TSI v O3 lze použít olej 5W-40 norma VW 502.00 - ověřeno ve Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Podmínkou je zkrácení intervalu výměny max na 15000km/1rok. Tento olej je o něco hustší než LF olej 5W-30 takže je předpoklad, že se nebude tolik ztrácet. Sám používám tento olej u 1,8TSI v O2. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 13. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2017 Na co to potřebujeě ověřovat, když to máš uvedený v návodu k obsluze? Mě by spíš zajímalo, jestli pujde použít 0W-20 (VW 508.00) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondikTDI Vloženo 30. Září 2018 Sdílet Vloženo 30. Září 2018 Já koupil auto,kde majitel lil 0w30 což mě sere,protože olej je drahý a voda. On ho sice během 35 tis vyměnil 6x to je krása proto jsme to auto vzal,ale co teď? odborník tvrdí,že do TSI je nejlepší dávat 5w40 a ještě lépe 5w50,kterej se už skoro nedá sehnat v hojném počtu výrobců jinýma slovama. chci měnit každý rok což bude 3-7 tis km 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 1. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2018 Na tie km,co tu uvadzas,teda na tu chvilinku,to tam kludne nalej hocico,trebars aj to,co to bolo liate doteraz.To nema vyznam ani preplacat a laborovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Midaaa Vloženo 19. Březen 2019 Sdílet Vloženo 19. Březen 2019 (editace) Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jaký názor máte na výměnu hrdla pro odtok oleje?? Tato výměna podle DP se provádí současně s výměnou olejového filtru. Ale teď nevím,jaké hrdlo objednat. Objednávám díly ze stránek skoda-dily.cz a hrdlo podle motorizace tam mají toto:https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/06l115678c-hrdlo-skoda-32151.html Nevím jestli toto hrdlo prošlo modernizací jak níže píše Malawi, protože hrdlo mají s označením 06L115678C tak i s označením 06L115678Q. A nové těleso na filtr jsem na stránkách skoda-díly nenašel vůbec, tak nevím jestli je nutné když si koupím nové hrdlo měnit i těleso filtru. Děkuji za rady. Na fóru v kategorii motor 2.0 tsi píše uživatel Malawi toto: V 15. 11. 2018 na 20:00, Malawi napsal: Tak mám za sebou výměnu oleje a to dle postupu v DP, tedy s výměnou vložky filtru a hrdla (06L115678Q, cena 250 Kč). S výměnou hrdla je spojena i výměna tělesa filtru s označením 06L115401J (dodáváno společně s filtrační vložkou za 760 Kč, těleso filtru se mění z důvodu změny uchycení nového typu hrdla). Důvod přechodu z původní varianty hrdla 06L115678C na hrdlo nové s označením 06L115678Q mi nebyl vysvětlen...Každopádně mezi nimi je značný rozdíl, viz. foto. P.S. Když jsem v autorizáku objednával hrdlo a následně i těleso filtru, koukali na mě jak na exota...ještě se s tím nesetkali a dle sdělení to u nich technici nemění:-) Takže asi tak... Editováno: 19. Březen 2019, autor: Midaaa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Midaaa Vloženo 29. Březen 2019 Sdílet Vloženo 29. Březen 2019 Jsem připraven na výměnu oleje, kterou se chystám udělat o víkendu :-) Koupil jsem 5L oleje Castrol LL 5W-30, doufám že mně to na výměnu bude stačit. V manuálu se píše obsah olejové náplně 5,2l. Těch 0,2 bych doplnil později. Nemáte s tím někdo zkušenost? Stačilo vám na výměnu oleje 5l balení? Předpokládám že těch udávaných 5,2l oleje je aby hladina oleje na kontrolní rysce byla uprostřed. Takhle ju budu mít snad lehce pod... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumpo Vloženo 1. Duben 2019 Sdílet Vloženo 1. Duben 2019 Myslim ze 5l bude stacit. Ja mel taky 5l a po vymene byl olej ve spodni tretine rysky. Kup si i ten plastovej sroub s novym tesnenim na vypusteni oleje. Vanu ma 1.8 plastovou, povoluje se a utahuje vetsim sroubovakem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 13. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2019 V servis mi vždy vrací litrovou flašku, hladina v ní pravidelně ubývá, tedy 5 litrů za mě nestačí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 13. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2019 5 litrovka bohatě stačí. Měním sice v servisu, protože tam auto stejně je každek rok, ale 0,7 mi vrací. Je dolito na max. Za rok se situace opakuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 13. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2019 (editace) V tom případě servis nevypouští všechen olej. Doporučuji změnit servis. Editováno: 13. Říjen 2019, autor: mp390 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 13. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2019 Blbě sem to napsal. Servisu dávám 6 litrů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 13. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2019 5,3 litru je v pořádku :0) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 13. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2019 Jo a jelikož 5,3 je na max tak si myslím, že ta 5 litrovka může stačit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Venders Vloženo 7. Duben 2020 Sdílet Vloženo 7. Duben 2020 Mne v autorizaku dali olej 5W40. Spotrebu zatim nemuzu posoudit, najeto zatim cca 3 tisice km od koupe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 8. Duben 2020 Sdílet Vloženo 8. Duben 2020 Takže ti to i přehodili na roční interval? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Venders Vloženo 8. Duben 2020 Sdílet Vloženo 8. Duben 2020 Jj, po dohode prehodili na pevny interval 15000km nebo jeden rok, podle toho, co bude driv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondikTDI Vloženo 11. Duben 2020 Sdílet Vloženo 11. Duben 2020 Jelikoz mi pribyva olej v motoru musim ho zacit menit po cca 3-5 tis max jinak se ten motor znici. Takze jsme koupil obyc 5W40 budu davat levnejsi filtry at me to nezrujnuje,ale vazne nechapu,ze s tim nikdo nema problem,prece nejsu sam co jezdim kratke trate. Nikdo nema benzinak na desitky km na to je rpece delany pro lidi co najedou min jak 30 tis km rocne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumpo Vloženo 12. Duben 2020 Sdílet Vloženo 12. Duben 2020 Najizdim okolo 25tisrocne a neni problem. Nedochazi u tebe k redeni oleje benzinem? Co to obcas protahnout nekam dal... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas F Vloženo 12. Duben 2020 Sdílet Vloženo 12. Duben 2020 A víš aspoň, co tam přibývá - jestli benzín, anebo chladící kapalina? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 12. Duben 2020 Sdílet Vloženo 12. Duben 2020 Každý dobrý servisák a motorář vám řekne že jezdit na prodloužený interval je sebevražda pro motor a každý,kdo dělá do olejů zase že 0W20 je další nesmysl udělaný kvůli EU. Ale rozebírat to zde nemá smysl. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.