acylpyrin Vloženo 27. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2014 zatim bych to neresil,.. muze tobyt tim ze jezdis kratke vzdalenosti a jenom se ti tam usadila vzdusna vlhkost nebo se ti snad ztraci voda z expanzky ? nestraca a ak tak minimalne, skusim liekovkov spraviť rysku a po 500km mrknem ci sa pohla hladina Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 28. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2014 tak to pak zatim nic neres Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DrPa Vloženo 2. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2014 Můj otec má Fabiu r.v 2002, 1.4 MPI. Loni 04/2013 byl s ní v Škoda servisu, že mu unikala chladící kapalina. říkali, že je to těsnění pod hlavou a že i hlava se bude brousit. Zo měl najeto 116500km. Nakonec ji nebrousili, že je dobrá, ale vyměnili těsnění, nádobku, termostat i se skříní, šrouby hlavy... viz faktura - 5314Kč. To ještě dodal vlastní olej a filtr oleje. No docela pálka na důchodce... Od té doby ujel za rok a půl doteď přesně 15000km. Má teď měnit olej. Za posledního půl roku dolil asi 2x 2dcl chladící kapaliny. Nádobka je nad hladinou úplně černá - něčím porostlá? Zkoušel jsem to vyfotit, že jsem dovnitř posvítil a fotil zvenku. Může to udělat olej? Vyfotil jsem i víčko oleje. Pokud je to zase olej, myslíte, že to lze reklamovat? Byl to origo Škoda servis v Přerově. Ono pro důchodce další oprava za 5000 by byla na Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 2. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2014 na nadobku to muze byt i to, ze blbe vyplachli chladici okruh, kazdopadne vicko oleje mluvi zase v opak ze je opet voda v oleji, neni to nic hroznyho ale zacina to asi znova. Kazdopadne reklamaci zkusit muzes, byl by tatik hloupej kdyby to v dnesni dobe nezkusil P.S. ..... Muzes vyfotit po zahratem motoru vytazenou merku oleje, uplne na konci kde jsou videt rysky ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DrPa Vloženo 3. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2014 Vyfotil jsem to, ale za tmy s bleskem. Dá se z toho něco poznat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 4. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2014 no, moc z toho nepoznam,.. jenom ze je potreba vymenit olej, je celkem uz dosti cernej, samozrejme to bejva i hnedka po vymene a prvnim nastartovani jinak kdyby byla voda v oleji, vypadal by olej trosku vic jinak barevne jinak bylo by to takovy mliko, no proste kekel, tohle je v cajku nejezdi tata celkem casto kratke vzdalenosti ? ... udelal bych vymenu oleje a neresil to, voda se nijak extra rychle neztraci ne ? Nadobku vyndej a vyplachni, ale ta chladici kapalina co vni je tak se ji snaz tam udrzet, nejlepsi by bylo kdyz trochu odpustis ale tak aby tam ten cernej sajrajt zustal a ty ho mohl pak z te nadobky vylejt takze odpustit kousek nad dnem aby tam jeste zustal a pak na ferovku odtrhnout spodni hadici z nadobky aby to vyblilo do auta nebo tam pak vrazit prst co nejrychleji a vylejt nekam do pryc ..... vyplachovat muzes koncentratem ( ne moc silnym ) voda + ocet .... kvedlat co to jde,.. pak muzes i vyplachnout technickym benzinem,....... zase kvedlat co to jde,..... a pak muzes vyplachnout i jarem ... zase kvedlat,..... nakonec poradne vyplachnout pod proudem normalni vodou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 4. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2014 Drpa na tvojom mieste by som to isiel nie hned le ihned reklamovat lebo sa ti tlaci olej do vody a mozno aj voda do oleja alebo spalovacie priestoru . Voda sa ti nesmie stracat ale ony toto vsetko v servise vedia .Ak ti neuznaju reklamaciu najdi nejakeho mechanika v blizkom okoli a ten ti to urobi poriadne lebo to co som videl na fotkach tak to je hruza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DrPa Vloženo 4. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2014 To Lukason: Jo, jezdí krátký převážně krátký trasy pár km na zahrádku a zpět 2x denně... Ale občas jede i 30km, párkrát za rok i 90km! Ale je to benzín, tomu by to snad nemělo vadit jak dieslu... Asi bych to zkusil v té Škodovce - třeba nás nevyhodí... Ani nevím kolik je záruka na práci. Ale pokud odešlo těsnění, tak na to by mělo být 2 roky (pokud to není nějak omezeno, že se to nevztahuje na opotřebování...) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 4. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2014 Benzin nebo Diesel, to sem tedka nemyslel,.. mel sem v potaz to ze pokud jezdi kratke vzdalenosti, tak se nestaci motor dostatecne ohrat az prohrat na dost velkou teplotu a tim padem ani z vicka nezmizi ten obavany slem, ktery vypada, kdyz se dostava voda do oleje Musis brat ohled na to ze existuje vzdusna vlhkost ktera taky udela svoje Kazdopadne zkus ten servis a uvidis co vam reknou, clovek by byl v dnesni blbej, kdyby to aspon nezkusil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
THORIN Vloženo 15. leden 2015 Sdílet Vloženo 15. leden 2015 Čím bych měl vypláchnout chladící okruh po výměně těsnění pod hlavou u tohoto motoru? Neví někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 15. leden 2015 Sdílet Vloženo 15. leden 2015 Pohledej po netě. Je dost přípravků na výplach chladícího okruhu od mastnoty,rzi a pod. Ceny kolem 150Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mi5 Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 Namíchat destilovanou vodu s něčím a 2 krát třeba vyměnit. Klasický výplach Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 je potreba aby to rozpustilo i ty sracky ...... takze klasicka destilka moc nepomuze podle me Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mi5 Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 Ahoj hoši, mám takovou tu pěnu pod víčkem. Nádobka na vodu je čistá a nedolejvam. Olej jsem měnil před 1000 km a jezdím krátké trasy. Jirka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 a jezdím krátké trasy. ..a to je ten dôvod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 no ale to už je celkem dost emulze na tom víčku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mi5 Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 Je dost vlhko, takže si myslím že to je ten hlavní problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 No já ti nevím, ale tohle by se mi neudělalo ani kdyby půl roku v kuse pršelo. Jinak asi očistit a sledovat. Jestli se to uělá v takové míře za 1000km, tak je to jasný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Combi2002 Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 Tenhle hnus jsem tam měl, když to bylo špatné!!! Jinak čistá zátka a smrádek po oleji - to je dobře :-))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mi5 Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 Já právě jsem velkej řešitel, ale pokud se začne zhoršovat a hlavně si myslím měl objevit olej v kapaline. Určitě to budu řešit, ještě mě napadlo, že netesni moc ten plastovej kryt u víčka ventilů. Asi bych měl ještě pro jistotu vyměnit těsnění v tom plastovém krytu. Jirka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 Já si osobně nemyslím že musí být zle. Hodně záleží na oleji jaké má aditiva a vše může být jen výsledek srážení na nejstudenějším a nejvíš místě. Taky jak píše ty krátké trasy tomu nasvědčují. Doporučení-Utřít a sledovat chlad.kapalinu a víčko. Tohle jsem míval hodně dávno u feldy a nebyl problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mi5 Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 Díky hoši, budu sledovat a posílat reporty co se bude dít. Nahodim ještě fotky nádržky. Moje trasa do práce je 7.5 km, takže se motor ani pořádně neohreje. Jirka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 vypucuj to a když se ti udělá zachvíly stejnej tvaroh tak máš opravdu problém, protože taková vrstva emulze se neudělá ze vzdušné vlhkosti navázané olejem to opravdu nee. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mi5 Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 Jasný, no zítra to celé vyčistim a zkouknu. Zas taková darda ta výměna těsnění není, stejně si to všechno budu dělat sám. ☺ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 17. leden 2015 Sdílet Vloženo 17. leden 2015 pokud nemas olej jako mliko a porad je olej olejem,.. neres to zalezi na oleji a hlavne jak a kde jezdis,... vzdusna vlhkost je svine ja to mam jak kdy,... kdyz je du fakt dlouhou trasu tak nic ale kdyz jezdim cukacky po meste a je fakt hnusne ze by ani psa nevyhnal a zkontroluju to, tak tak je nekdy vic, nekdy min, nekdy nic neres, sleduj a jezdi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.