Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Mne se objevilo poskozeni teprve pote, co jsem po osmi letech zanedbal jarni udrzbu a kola neumyl. Slo o originalni disky. Hnedozlaty humus byl umyt krasne v mycce po pouziti jakehosi pripravku, rucne dolu nesel.

Vloženo
před 16 hodinami, bojler napsal:

Hnedozlaty humus byl umyt krasne v mycce po pouziti jakehosi pripravku, rucne dolu nesel.

Na tohle jsou perfektní přípravky typu BH Korossol, Iron, nebo přímo něco na kola jako BH Auto Wheel. Stačí většinou jen nastříkat, chvíli počkat, spláchnout a je čisto. K tomuto tématu a asi i obecně k tomu případnému ošetření broušených kol na zimu by nejlépe asi mohl říci @soray

Vloženo

Pročetl jsem téma kousek zpět a použití alu v zimě bych se vůbec nebál. Pokud jsou disky nepoškozené a mají nepoškozený lak, nic se jim nestane. Ideální je samozřejmě ošetření nějakou ochranou (vosk na alu, nanokeramika, apod.), pak na čištění většinou stačí voda+šampon. Po každém přezouvání (letní/zimní) čistím důkladně výše uvedeným BH Auto Wheelem, který je proti kyselinovým čističům velmi šetrný a případně nějakým Tar removerem dočistím od asfaltových nečistot.

U leštěných a nezalakovaných kol je údržba mnohem náročnější, vyzkoušel jsem si to a už bych do leštěných a zároveň nezalakovaných kol nešel (u auta na běžné ježdění). A na zimu už vůbec ne. 

Vloženo

A lestena kola nejsou prelakovana? Je to jen vylesteny kov? U tech co resim skoda uvadi v popisu: Broušená kola Trinity se odlévají jako jeden kus ze slitiny hliníku a v závěrečné fázi se na ně nanáší vrstva ochranného, extrémně tvrdého a žáruvzdorného laku.

Vloženo

Originál kola budou určitě kompletně zalakovaná vč. leštěných ploch. 

Pokud si někdo nechá kola odbarvit a vyleštit, je lepší, za cenu mírného snížení lesku, kola zalakovat čirým lakem. 

Vloženo
V 18. 10. 2018 na 22:44, stenly napsal:

Poklicky maju priemer 69mm ... tak som si objednal Origa AUdi kedze v tomto rozmere som nevedel ani v číne nájsť skodovacke... 

A ano dizajn je zaujimavy a sedi aj k Superbu 

Já mám zimáky taky Audi a vnitřní krytky škoda jsem našel na bazošu, kde borec prodával různé druhy a rozměry.

Pokud najdu odkaz, pošlu.

Vloženo

Vždy řeším nákup alu na Alcar.cz

Je tam konfigurátor pro představu, jak budou vypadat na autě, zná je každý pneuservis a hlavně dodávají tipové listy pro zapsání do TP. Takže můžeš lehce tunit bez problémů na stk nebo při řešení pojistné události. 

Vloženo (editace)
V ‎05‎.‎10‎.‎2018 na 9:01, Plzeňáček napsal:

Jen názor - Superbu nebudou slušet žádné neorigo disky. Zatím jsem neviděl jediného, který by se mi alespoň trochu líbil :-)

Akoze fakt mu podla teba ani tieto neslusia?:t

DSC02031 (2).JPG

DSC02023.JPG

Editováno: , autor: Patrik1971
Vloženo

Akoze...tiez som primarne najviac nastaveny na originaly a zdielam presne rovnaky nazor,ako Plzenacek,ale tieto 19tky Tornado od VW mu fakt neskutocne svedcali.Ale na novotu sa budem snazit si zohnat originaly,uvidime no?

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Mozno to pomoze niekomu pri rozhodovani. Disky Turbine/Pegasus neodporucam na zimu. Teraz ked je viac snehu, vdaka svojmu dizajnu ho tahaju do seba. Potom je problem sneh z ich vnutra dostat prec a kolesa sa spravaju ako nevyvazene....  Ak to tu uz bolo spomenute, tak prosim vymazat... :-)

Editováno: , autor: Wlady1980
Vloženo

Wlady a turbiny. Hele neni to blbost? proc by ti melo do sebe tahat snih? turbiny spravne namontovane maji zaukol odvadet vzduch ven od kotoucu. Pokud ti mabiraj zvenku snih jak snezna freza, jsou asi opacne namontovany.

Vloženo

Disky sa daju namontovat naopak??? :o:o :o

Jedna strana auta taha do seba sneh. Za posledny tyzden u nas pripadlo vela snehu a ked sa snazim vyhrabat s autom s vysieho snehu tak disky naberaju sheh do seba....

Vloženo

Tak beru zpet... zil jsem v domeni, ze se lava a prava strana lisi... nicmwne turbiny jsou jedny, nakze na ridicove strane vyfukuji a na spolujezdcove nasavaj. :/

Vloženo

pri vacsom mnozstve snehu to urcite ma citelny vplyv na riadenie a preto suhlasim s Wladym... celkovo sa mi tie disky pacia, no bolo by najlepsie keby existovalo prave/lave prevedenie. to by vyriesilo aj problem so snehom aj dizajnovu stranku veci (kedy auto vyzera inak z jednej strany ako z druhej lebo luce idu opacnym smerom)

Vloženo
Tak beru zpet... zil jsem v domeni, ze se lava a prava strana lisi... nicmwne turbiny jsou jedny, nakze na ridicove strane vyfukuji a na spolujezdcove nasavaj. :/
Kvuli tomu se takovym kolum vyhybam, jiny smer otaceni a chovaji se jinak, bal bych se tim jezdit vyssi rychlosti i v lete.
  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
  • Negativní 5

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...