Přejít na obsah

Po studeném startu se klepe motor

Doporučené příspěvky

Ahoj ,potřeboval bych poradit,když nastartuju studenej motor,tak se auto klepe jako by jelo nactři válce. I když se rozjedu,přišlápnu plyn a auto strácí výkon. Celé to trvá jen cca 1-2 minuty a pak se chytne a jede normálně. 

Ukáže něco třeba diagnostika?Diky za rady. 

Editováno: , autor: vitezslav2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohol by si to natočiť, pretože tieto naše BXW motory majú problémy zo studenými štartami a podľa všetkého to nieje nejaká mechanická zaváda keďže Škodovka sa to snaží riešiť SW RJ. 

Ja som prestal dávať VIF a blbnú mi štarty skúsim začať dávať VIF a keď to prestane tak je to proste asi trocha horším benzínom. Takže treba brať dobre aditivovaný benzín. No uvidím.

Odkaz ke komentáři

Eric: Pozri si testy benzinu + VIF a budeš vedieť, že z najlacnejšieho relatívne najhoršieho benzínu sa pomocou VIFu dá získať veľmi dobre aditivovaný benzín, ktorý sa na benzínkach predáva za tie najvyššie sumy.

Skús pohľadať na Youtube video čo sa tvojmu prejavu podobá, je tam to niekoľko. 

Odkaz ke komentáři

Tak podľa mojho názoru, motor ide celý čas na 4 válce, pokiaľ sa motor neustály na volnobeh tak podobné sa trasie aj mne nič nezvyčajné. Podľa škodovky je to tým, že RJ sa snaží zahriať čo najrýchlejšie katalizátor. A ešte toto má veľmi pekný zvuk oproti niektorým, ktorý majú už chytené piesty. 

Ale keď už je na voľnobehu tak vtedy sa mi to nezda ako by ozaj jeden válec na milisekundu vypadol. VCDS žiadnu chybu neukazuje ?? Môže to robiť sviečka, vstrekovač, zapalovacia cievka, kabeláž k cievkam, kludne aj nejaká vlhkosť alebo zlý kontakt. V tomto prípade asi najskôr zaisť za nejakým mechanikom elektrikárom. 

Odkaz ke komentáři

Keby vynechával valec tak by to diagnostika ukázala a mohol by svietiť maj CHECK alebo blikať,to sme mali na HTP 47kw keď bola zlá jedna cievka tak sa motor triasol,blikal CHECK a boola zapísaná chyba ,po výmene vadnej cievky ok.Mne sa to tiež tak nejak prejavuje no zapisuje sa mi chyba ohľadom prvej lambdy-sporadická,takže žiadna chyba ako bola na HTP.Ale asi to bude tá lambda už na odchode lebo aj včera som naštartoval (pršalo) na prvý šup a otáčky najprv na 1000 potom spadli ma 2s na 500 a potom zasa normál.Pri rozjazde pridusené,ale to už beriem ako normál aj ke´d to normál neni.

Odkaz ke komentáři

Tak dneska mi to po nastartováni začlo čoudit z výfuku a klepat se. Rozsvítila se i kontrolka emisí. Zkoušel jsem přes aplikaci Torque a našlo mi to kód P0172. Nemáte s tím někdo zkušenosti?Mám hrůzu ze značkovýho servisu. Děkuji za pomoc

Editováno: , autor: vitezslav2
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...