vitezslav2 Vloženo 2. Září 2016 Sdílet Vloženo 2. Září 2016 (editace) Ahoj ,potřeboval bych poradit,když nastartuju studenej motor,tak se auto klepe jako by jelo nactři válce. I když se rozjedu,přišlápnu plyn a auto strácí výkon. Celé to trvá jen cca 1-2 minuty a pak se chytne a jede normálně. Ukáže něco třeba diagnostika?Diky za rady. Editováno: 5. Září 2016, autor: vitezslav2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 2. Září 2016 Sdílet Vloženo 2. Září 2016 Neukáže.Tohle je mechanická závada pokud něco klepe,ale nic za to nedáš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 2. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 2. Září 2016 (editace) No a co když to jede tu chvilku jen na tři válce. To by diagnostika nepoznala?Dají se běžně zkontrolovat (bez spec.přípravku svíčky)?U Fabky šly měnit bez problémů. Editováno: 3. Září 2016, autor: vitezslav2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 3. Září 2016 Sdílet Vloženo 3. Září 2016 Mohol by si to natočiť, pretože tieto naše BXW motory majú problémy zo studenými štartami a podľa všetkého to nieje nejaká mechanická zaváda keďže Škodovka sa to snaží riešiť SW RJ. Ja som prestal dávať VIF a blbnú mi štarty skúsim začať dávať VIF a keď to prestane tak je to proste asi trocha horším benzínom. Takže treba brať dobre aditivovaný benzín. No uvidím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 3. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 3. Září 2016 co je to VIF?Já jsem přemýšlel,jestli to není svíčkama,ale před rokem na servisní prohlídce mi je ůdajně měnili. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 3. Září 2016 Sdílet Vloženo 3. Září 2016 Nešpekuluj s VIF je dobré ale do dieslu. Skoč za prvým chlapom čo sa trochu rozumie do motorov a má uši ak ide na 3 válce to sa dá poznať rýchlo. Zistiť ktorý nepáli a zistiť dôvod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 3. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 3. Září 2016 Nemám nikoho kdo by si poslechl a když přijedu k mechanikovi,je to teplý a už nic neni poznat. Z fabie jsem byl zvyklej že se motor ani nehnul a tenhle se klepe a ještě nepravidelně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panjawa Vloženo 4. Září 2016 Sdílet Vloženo 4. Září 2016 Ericu, VIF je i do benzínu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 4. Září 2016 Sdílet Vloženo 4. Září 2016 Eric: Pozri si testy benzinu + VIF a budeš vedieť, že z najlacnejšieho relatívne najhoršieho benzínu sa pomocou VIFu dá získať veľmi dobre aditivovaný benzín, ktorý sa na benzínkach predáva za tie najvyššie sumy. Skús pohľadať na Youtube video čo sa tvojmu prejavu podobá, je tam to niekoľko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 4. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 4. Září 2016 (editace) Koukal jsem.Ale tam je většinou problém s hlasitým klepáním vycházejícím z motoru. Já mám problém s tím,že se mi klepe jakoby vizuálně (vibruje) a nepravidelně.Nevím jak to správně napst.Zkusím to taky naočit. Editováno: 4. Září 2016, autor: vitezslav2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 4. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 4. Září 2016 Snad to bude vidět,jak se klepe.Klepala se mi i ruka :-). 20160904_130642.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 7. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 7. Září 2016 Mohl by prosim někdo zkusenej zkouknout to video,jestli je to normani,že takhle hází?Moc díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 7. Září 2016 Sdílet Vloženo 7. Září 2016 Tak podľa mojho názoru, motor ide celý čas na 4 válce, pokiaľ sa motor neustály na volnobeh tak podobné sa trasie aj mne nič nezvyčajné. Podľa škodovky je to tým, že RJ sa snaží zahriať čo najrýchlejšie katalizátor. A ešte toto má veľmi pekný zvuk oproti niektorým, ktorý majú už chytené piesty. Ale keď už je na voľnobehu tak vtedy sa mi to nezda ako by ozaj jeden válec na milisekundu vypadol. VCDS žiadnu chybu neukazuje ?? Môže to robiť sviečka, vstrekovač, zapalovacia cievka, kabeláž k cievkam, kludne aj nejaká vlhkosť alebo zlý kontakt. V tomto prípade asi najskôr zaisť za nejakým mechanikom elektrikárom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 7. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 7. Září 2016 (editace) Zjistil jsem ještě,že klepat se začne ještě vic v momentě,kdy se zahřeje a otacky spadnou na 800. Editováno: 7. Září 2016, autor: vitezslav2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 7. Září 2016 Sdílet Vloženo 7. Září 2016 Tak potom problém tam určite je. Na diagnostike si už bol ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 7. Září 2016 Sdílet Vloženo 7. Září 2016 Keby vynechával valec tak by to diagnostika ukázala a mohol by svietiť maj CHECK alebo blikať,to sme mali na HTP 47kw keď bola zlá jedna cievka tak sa motor triasol,blikal CHECK a boola zapísaná chyba ,po výmene vadnej cievky ok.Mne sa to tiež tak nejak prejavuje no zapisuje sa mi chyba ohľadom prvej lambdy-sporadická,takže žiadna chyba ako bola na HTP.Ale asi to bude tá lambda už na odchode lebo aj včera som naštartoval (pršalo) na prvý šup a otáčky najprv na 1000 potom spadli ma 2s na 500 a potom zasa normál.Pri rozjazde pridusené,ale to už beriem ako normál aj ke´d to normál neni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 7. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 7. Září 2016 (editace) Proto jsem se na zacatku tal,jestli by neco ukazala diagnostika.Pred mesicem jsem byl na servisni prohlidce a vsechno bylo udajne v poradku.Kontrolka taky nesvítí (zatím). Editováno: 7. Září 2016, autor: vitezslav2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 7. Září 2016 Sdílet Vloženo 7. Září 2016 Ak sú to mikrovýpadky tak RJ to nemusí zaznamenať. A vrtulník som videl svietiť vínimočne keď už bola tá chyba zapísaná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 7. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 7. Září 2016 Tak co navrhujete?Pockat jestli se to nezacne projevovat vic? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 7. Září 2016 Sdílet Vloženo 7. Září 2016 Ak ťa to trápi a chceš to vyriešiť tak behni do servisu a zober im aj to video nech sa pozrú aspoň na tie sviečky a cievky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 9. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 9. Září 2016 (editace) Jeste jsem zjistil,ze kdyz seslapnu u volnobehu plyn,tak to jakoby ,, plive" z výfuku. Přidávám video.Tohle dělá vyfuk i u zahrateho motoru. 20160909_174129.mp4 Editováno: 10. Září 2016, autor: vitezslav2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 10. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 10. Září 2016 Je tu nekdo s timto typem motoru ,aby to mohl porovnat?Mel jsem pred tim Fabii 1.4MPI 44KW a ten motor jenom sycel a výfuk tak.S timhle motorem nemam zkušenosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 17. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 17. Září 2016 (editace) Tak dneska mi to po nastartováni začlo čoudit z výfuku a klepat se. Rozsvítila se i kontrolka emisí. Zkoušel jsem přes aplikaci Torque a našlo mi to kód P0172. Nemáte s tím někdo zkušenosti?Mám hrůzu ze značkovýho servisu. Děkuji za pomoc Editováno: 19. Září 2016, autor: vitezslav2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitezslav2 Vloženo 22. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 22. Září 2016 (editace) Tak jsem se rozhupal a dal jsem auto do značkového servisu.Zjistili žemám vadný vstřikovací ventil.Špatně dávkuje palivo.Oprava cca 7tis.Auto mám necelích 5 měsíců kupované z áček. Editováno: 22. Září 2016, autor: vitezslav2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 22. Září 2016 Sdílet Vloženo 22. Září 2016 (editace) A akým spôsobom to zistili,diagnostikou alebo skúšali vstrekovače,celkom slušná cena. Editováno: 22. Září 2016, autor: kimmi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.