Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Já se rozhodl pro první zimu vzít nový plecháče (ne ze Škodovky) + GoodYear Ultra Grip 9 pneu. A aby to nebylo hnusný, tak jsem na to hodil origo poklice http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/celoplosne-kryty-kol---dentro-5-0j-%C3%97-15%E2%80%9D-6v0071455x. Vypadá to celkem hezky.

Na léto mám 16" ALU kola, na zimu dle doporučení o číslo menší, tedy 15", ale plechy. Jedná se o F3 combi Style 1,2 TSI 81kW.

post-96353-0-50064800-1445279045_thumb.j

Editováno: , autor: Saablic
Vloženo

tak ještě další dotaz doufám že to nikomu nevadí že mám pro vás asi tak "hloupé" otázky

http://plechova-kola.heureka.cz/kfz-6jx15-5x100-et38/ jaký je rozdíl mezi variantou na fabii/rapid a octavii?

Disk KFZ 8380 má všetky parametre rovnaké aj pre F III, no asi tam nebudú pasovať originál puklice F III, kôli iným dieram pre uchytávanie puklíc pre Octaviu I. Takže tu je ten problém. Pre F III je určený KFZ 7760

Vloženo

Já se rozhodl pro první zimu vzít nový plecháče (ne ze Škodovky) + GoodYear Ultra Grip 9 pneu. A aby to nebylo hnusný, tak jsem na to hodil origo poklice http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/celoplosne-kryty-kol---dentro-5-0j-%C3%97-15%E2%80%9D-6v0071455x. Vypadá to celkem hezky.

Na léto mám 16" ALU kola, na zimu dle doporučení o číslo menší, tedy 15", ale plechy. Jedná se o F3 combi Style 1,2 TSI 81kW.

no... co na to říct? hezký to není, ale jezdit se na tom dá...  :kol-45:

Vloženo

Disk KFZ 8380 má všetky parametre rovnaké aj pre F III, no asi tam nebudú pasovať originál puklice F III, kôli iným dieram pre uchytávanie puklíc pre Octaviu I. Takže tu je ten problém. Pre F III je určený KFZ 7760

Mám disk z OI a poklice Dentro z FIII. Naprosto bez problémů. Středový otvor stejný, šrouby taky sedí jak mají. Nové disky jsou dle informací z různých e-shopů o něco lehčí, tak možná proto.
Vloženo (editace)

Dnes přezuto na zimní pneu Firestone Winterhawk 3 185/60 R15 84T (3.místo v testech ADAC 2013).

Kola z Octavie I.

post-259-0-27686700-1445970663_thumb.jpg

Editováno: , autor: Lasse
  • o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

No jo, to je ta neznalost ovládání fora...

PS - A jaký máte pocit po přezutí z letních (nejlépe 16-tek) na zimní?

Já mám stále pocit, že jezdím na "nevyvážených" kolech, auto poskakuje, prostě jede tak nějak kostrbatě, nevím jak to lépe popsat. Dokonce jsem byl znovu v pneuservisu, ale prý je vše OK, tak nevím, jestli si už něco nevsugerovávám. Rozhodně je to stav, co mně pěkně s**e.

Editováno: , autor: CharlieCh
Vloženo

Nerekl bych ze poskakuje. Me se akorat zda ze to lepe zehli nerovnosti. Spotreba stejna. Stsbilitu nedokazu posoudit, nejezdim na hrane. Jinak auto utrpelo na vzhledu.

Vloženo (editace)

No jo, to je ta neznalost ovládání fora...

PS - A jaký máte pocit po přezutí z letních (nejlépe 16-tek) na zimní?

Já mám stále pocit, že jezdím na "nevyvážených" kolech, auto poskakuje, prostě jede tak nějak kostrbatě, nevím jak to lépe popsat. Dokonce jsem byl znovu v pneuservisu, ale prý je vše OK, tak nevím, jestli si už něco nevsugerovávám. Rozhodně je to stav, co mně pěkně s**e.

Já mám tento pocit až kolem 160-170 (hluk a jemné vibrace). Jinak jsem rozdíl mezi letními a zimními nepoznal (ani na suchu v +15°C), což asi bude tím, že zimní jsou do 240km/h a jsou vyztužené (90 XL). :)

Léto

post-91469-0-86741800-1447270448_thumb.j

Zima

post-91469-0-88566600-1447270452_thumb.j

Editováno: , autor: mp390
Vloženo

Přezouvat jedu v pondělí, tak nahodím foto. Jinač jsem zastáncem toho, že na zimu co nejužší gumu a auto je od toho aby jezdilo a dobře sloužilo, na vzhled se nedívám, ať si říká kdo chce, co chce.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...