GiJo17 Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 Dnes mi vyskočilo zkontrolujte hladinu oleje. Po kontrole jsem zjistil, že už je pod min. hladinou... jakej olej mám dolít? Najeto cca. 15600 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 Ten co mas v manualu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GiJo17 Vloženo 25. Září 2016 Autor Sdílet Vloženo 25. Září 2016 Tam mám napsaný specifikace VW 502.00, ale nevím jestli 5W-30, 5W-40, 10W-30, 10W-40? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marunka Vloženo 25. Září 2016 Sdílet Vloženo 25. Září 2016 Doporučuji vyměnit celou náplň. U nových aut (navzdory servisnímu intervalu 30k km) se nám osvědčilo po 10k km vyměnit olej. Vypadá hůř než u zajetého auta po 30k km. Další výměna pak v 30k km a pak až 60k km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 26. Září 2016 Sdílet Vloženo 26. Září 2016 (editace) @GiJo17 5W-40, není tak těžké to najít Editováno: 26. Září 2016, autor: janmatejicek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kraso Vloženo 4. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2016 Kdyz jsem prijel do ofiko servisu na vymenu oleje po 10kkm, tak se na me chvili tak nevericne divali a pak argumentovali tim, ze vsechny nove vozy maji vlastni kontrolu mazivosti a ze si o vymenu opravdu rekne auto samo. Ze je pravdou, ze prvni 30kkm interval se obvykle zkrati na 23-25kkm, ale po 10kkm ze je to pry opravdu zbytecne a poslali me domu a mam prijit, az se ozve palubka. Nejsem moc na presvedcovani nebo dohadovani, tak jsem to nechal byt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 4. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2016 prej kontrolu mazání tak to jsou fakt odborníci, tam už bych radši nejel. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 4. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2016 Noo... pri trose dobre vule se da pocet studenych startu a par dalsich kriterii povazovat za kontrolu mazivosti Ale jinak menit po 10tis ... to je absurdni... pokud nejsi zavodnik, a nedelas s tim autem psi kusy (a jezdis normalne) je to zbytecne...Mimochodem , servis bych za tenhle pristup ocenil... taky se k tomu mohli postavit "tak co uz... je to nesmysl, ale kdyz chce, tak proc neprijit k penezum" 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
homy Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 Byl jsem na první výměně díky proměnlivému intervalu - ozvalo se mi auto ve 21t km. Dávají tam Castrol Edge. Další servis je ve 30k, to už bez oleje:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 (editace) a to se vyplatí proměnlivé intervaly, pak tam stejně musíš jet na normální prohlídku zrovna měnit olej po 10-15000km mě jako nesmysl nepřijde, ale to je na každém jestli si chce auto nechat. Jako u auta za mega škudlit na pár korunách na oleji Editováno: 5. Říjen 2016, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
homy Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 u svého soukromého volva měním co 10t km, po 20t km mi to přijde už na hraně, ale dá se, určitě lepší jak 30t km, celé je to udělané, at si servisy nahrabou na častější návštěvy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marunka Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 V 4. 10. 2016 at 16:15, Kraso napsal: Kdyz jsem prijel do ofiko servisu na vymenu oleje po 10kkm, tak se na me chvili tak nevericne divali a pak argumentovali tim, ze vsechny nove vozy maji vlastni kontrolu mazivosti a ze si o vymenu opravdu rekne auto samo. Ze je pravdou, ze prvni 30kkm interval se obvykle zkrati na 23-25kkm, ale po 10kkm ze je to pry opravdu zbytecne a poslali me domu a mam prijit, az se ozve palubka. Nejsem moc na presvedcovani nebo dohadovani, tak jsem to nechal byt Nám značkový servis v Ostravě (mohu na SZ napsat název) doporučil první výměnu oleje po 10k a pak v 30k a pak pokračovat dle proměnlivých servisních intervalů (cca 30k). Jelikož máme na firmě barel plný syntetiky, byla práce servisu s drobným materiálem, doplněním kapalin atd. za necelých 500 Kč. Pokud máš pochybnosti, nech si odlít do skleničky deci oleje, pokud bude čistý, můžeš ho nalít zpátky do motoru, ale garantuju, že poteče asfalt... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamca1 Vloženo 7. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2017 Marunko zajimal by mě ten servis písní mi to do sz... díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brasci Vloženo 17. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2017 Ja som dal vymeniť po 5t. Ale neresetoval sa počítač. Potom si auto samo vypýtalo výmenu pri 21. Názory sú rôzne, tiež mi pri tých 5t hovorili, že zbytočné. No či zbytočné alebo nie, rozhodne nič človek nepokazí. Akurát som si to musel zaplatiť, na to sa nevzťahoval ten predplatený servis. Teraz mám 32. Rozmýšlam či s tým vydržať do 40 alebo vymeniť skôr. Ešte uvidím kedy si povie auto o nový olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ibatak Vloženo 15. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2017 Vidim ze je vas tu viac ktori ste uz absolvovali prve prehliadky, teda mate najazdenych cez 30t km. Aka je realita spotreby oleja? mozete to rozlisit na 162kW verzie a 208kW ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 16. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2017 Tak ja mam se 162kW najeto 125 000km...nekolik prohlidek za sebou a zatim jsem dolevat nemusel a ted pred posledni prohlidkou jsem to kontroloval a olej byl presne v pulce merky...takze rekl bych ze OK a bez vetsich ztrat. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin18 Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 Ve vcerejsim Svetu motoru laboratorni test long life oleje v TSI po 28 tis. km. Bohuzel se potvrdilo, ze s takovou porci uz je olej abrazivni kal. Jezdite na prodlouzene intervaly? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plzeňáček Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 Nemá někdo scan? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
homy Vloženo 27. Březen 2019 Sdílet Vloženo 27. Březen 2019 u mě chtěla 2.0 TSI výměnu po cca 21tkm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin18 Vloženo 27. Březen 2019 Sdílet Vloženo 27. Březen 2019 Homy, to mas ale spis kratke jizdy nebo jezdis hodne divoce, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aha Vloženo 3. Únor 2020 Sdílet Vloženo 3. Únor 2020 Od poslední výměny oleje jsem ujel asi 700km a interval výměny se mi zkrátil o 6000km. Je to možné?? Jezdím kratší trasy (15km) a přes . víkend i delší 100km a více. Už když jsem vyjížděl ze servisu ukazoval palubní počítač interval 26000km místo 30000km. Myslel jsem, že se musí "zkalibrovat" čidlo kvality oleje. Ale teď mi ukazuje interval výměny oleje 20300km. Opravdu za tím můžou být kratší trasy přes týden, jak tvrdí servis? Před touto výměnou oleje mi to nedělalo a jezdím stejně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Únor 2020 Sdílet Vloženo 3. Únor 2020 Žádné čidlo kvality oleje neexistuje, tudíž se ani nic nemůže zkalibrovat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aha Vloženo 3. Únor 2020 Sdílet Vloženo 3. Únor 2020 Potom je chyba někde jinde. Buď to doopravdy dělají kratší jízdy, které nejsou se studeným motorem, protože používám nezávislé topení, nebo výměna oleje neproběhla zcela správně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
headerTDI Vloženo 3. Únor 2020 Sdílet Vloženo 3. Únor 2020 To je jednoduchý, ti nastavili špatně interval.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.