Publikováno Únor 4, 20178 r Zdar chlapi,prosim kdo poradi?Octavie 1,6 74kw,benzin.Dnes rano jsem nastartoval az na 5.pokus.Starter tocil v pohode.Pak auto chytlo,zadne skubani,plynula jizda.Kdyz dam vsak na volnobeh plyn az k podlaze,maximalne dostanu 5tis.otacek.Predtim to slo na maximum cca 6,5tis.,na aktivaci omezovace otacek.Nevite cim to muze byt,jestli to nenaznacuje na nejakou zacinajici zavadu?Nerad,aby me to nekde nechalo.Diky
Únor 4, 20178 r Tohle většinou dělá hallův snímač otáček na vačce - http://www.cc-autodily.cz/snimac-otacek-halluv-2
Únor 4, 20178 r Autor ....diky.Vim,ze nejaky halluv snimac existuje,ovsem uz nevim,v jakych mistech v motorovem prostoru se nachazi a jestli je jeho pripadna vymena jednoducha.Kdyz by byl vadny,napise to i diagnostika?
Únor 6, 20187 r Někdy to diagnostika vypíše (jako chybu tuším G40 - Hall Sensor nebo tak nějak). Vadné čidlo se projevuje špatnými starty motoru, jeho leností v záběru a tím, že motor nejde nad 5200 rpm. To čidlo je umístěné naprosto dementně za rozvodovým kolem vačkové hřídele. Pří výměně musí rozvodový řemen a rozvodové kolo vačky ven z motoru, na netu se dá najít krásný návod i s fotkami, jak na to. Mě to trvalo necelou hodinku, protože jsem nespěchal, je nutno být velice pečlivý při nastavování rozvodových kol na značky, protože jinak hrozí destrukce motoru (potkají se ventily s písty). Rozhodně nedoporučuju kupovat čínu za pár peněz, ideálně koupit originální čidlo (stojí od 1800 do 2500 korun dle výrobce a prodejce), já to riskl s čidlem od německého výrobce za 790 kaček. Zatím to funguje, uvidíme, jak dlouho :). Upraveno Únor 6, 20187 r od CzechDave
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.