Publikováno Únor 17, 20178 r Dobrý den,mám dotaz ohledně 1.2 63kw rapid spaceback.Po nastartování vozu po několika vteřinách něco lehce cvakne v palubce někde vlevo od volantu a pozhasnou světla,takhle to udělá v rozmezí několika sekund vícekrát.Všiml jsem si že to občas udělá i za jízdy,vždy to je spojené s lehkým cvaknutím.Poradíte co to může být?Děkuji
Únor 17, 20178 r mě to dělá také, má to něco společného se spirálou, která ohřívá chladící kapalinu...
Únor 17, 20178 r To by mohlo být, pokud je to jen v zimě. A poopravím tě, je to PTC nebo-li přídavný topný článek. Není to spirála, ohřívající vodu, ale taková automobilová ETAVIRA (jestli tedy nejsem už moc pamětník).
Únor 17, 20178 r ... který ovšem benzínové motory nemají.Cvaknutí je relé, které sepnulo, otázkou je co.
Únor 18, 20178 r Asi sepnulo neco s velkym odberem, kdyz to ma vliv na svitivost svetel. Vyhrivani sedacek?
Únor 18, 20178 r Ahoj, úplně to samé auto, stejná motorizace. Jen doplním že mi to udělá vždy cca 3 krát po startu, se zhruba 5 vterinovym rozestupem. Za jízdy jsem to nikdy nepouzoroval.
Únor 18, 20178 r záleží na modelovém roku. 1,2 TSI MR2016 již PTC nemá.. (řešeno v jiném tématu). Starší to měly, ale neví do kterého MR.
Únor 18, 20178 r jo, mě to dělá hlavně po startu, nepochopitelně 3 - 5x to cvakne jako od levé strany volantu a bliknou světla. Moc smysl to nedává, protože cvaknutí jsou od sebe v krátkém intervalu... topení pod prdel mám v tu dobu zapnuté
Únor 19, 20178 r mělo by to být, ale je to divný, proč by to cvakalo třeba 3x během 10sec, to nedává smysl...
Únor 20, 20178 r Zdar, pridam vam aj moje poznatky: ja mám Rapida SB mr.2014 a robi mi to takisto, za týchto podmienok ( sledujem uz 2. zimu ) : -vonku je teplota 6-8°C alebo menej - teplota oleja je menej ako cca. 64°C ( podla MaxiDOT ) interval je obdobny - cvakne to 3x vzdy s cca. 5 sek. oneskorením, potom to prestane... čo to spúšťa neviem...
Únor 20, 20178 r asi takhle, až pojedeš za tmy, tak zkus zatáhnout okénko ( které je zatažené ), uslyšíš cvaknutí a stejné probliknutí světel - ovládání a celou elektrovýstroj oken také nebudeš měnit, protože by jsi si ničím nepomohl dál už to snad pochopíš
Únor 22, 20178 r jedině vyměnit auto, nebo autobaterku. nechápu, proč tohle někdo řeší. já mám rok 2013 a PTC bych nevyměnil ani za nic, po 5 minutách sjede led z předního skla ať je 0 nebo -10. a blikají mně ty světla i při pomalé jízdě, když potočím volantem. pokud jedu třeba konstantní rychlostí např. 30km/h a současně vytáhnu nahoru obě přední zavřená okna, tak nejenže probliknou světla, ale je cítím patrné zpomalení auta :-) najeto 70tis. a spokojenost.
Únor 24, 20178 r Mě to vždy udělá, když stáhnu okénko.. také už jsem přemýšlela, čím by to mohlo být :/
Březen 2, 20178 r také mi světla pohasnou když cvakne ralátko... od doby co je nad nulou nic... dneska jsem jel z odpo a pp zahlásil klesnutí teploty okolí na 4°C a v tu chvíly cvak a světla. za pár okamžiků z topení smrad spáleného plastu .... což jsem si všiml že už je to vlastnost auta to smradlavé topení ... asi špatné materiály
Leden 10, 20187 r V 17. 2. 2017 na 23:25, mischicka napsal: ... který ovšem benzínové motory nemají. Cvaknutí je relé, které sepnulo, otázkou je co. Mám benzín a taky mě to dělá. Nahlásil jsem to jako závadu , tak uvidíme co na to servis.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.