Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Dobrý den,mám dotaz ohledně 1.2 63kw rapid spaceback.Po nastartování vozu po několika vteřinách něco lehce cvakne v palubce někde vlevo od volantu a pozhasnou světla,takhle to udělá v rozmezí několika sekund vícekrát.Všiml jsem si že to občas udělá i za jízdy,vždy to je spojené s lehkým cvaknutím.Poradíte co to může být?Děkuji

Vloženo

To by mohlo být, pokud je to jen v zimě. A poopravím tě, je to PTC nebo-li přídavný topný článek. Není to spirála, ohřívající vodu, ale taková automobilová ETAVIRA (jestli tedy nejsem už moc pamětník).

Vloženo

Ahoj, úplně to samé auto, stejná motorizace. Jen doplním že mi to udělá vždy cca 3 krát po startu, se zhruba 5 vterinovym rozestupem. Za jízdy jsem to nikdy nepouzoroval.

Vloženo

jo, mě to dělá hlavně po startu, nepochopitelně 3 - 5x to cvakne jako od levé strany volantu a bliknou světla. Moc smysl to nedává, protože cvaknutí jsou od sebe v krátkém intervalu...

topení pod prdel mám v tu dobu zapnuté

Vloženo

Zdar, pridam vam aj moje poznatky:

ja mám Rapida SB mr.2014 a robi mi to takisto, za týchto podmienok ( sledujem uz 2. zimu ) :

-vonku je teplota 6-8°C alebo menej

- teplota oleja je menej ako cca. 64°C ( podla MaxiDOT )

interval je obdobny - cvakne to 3x vzdy s cca. 5 sek. oneskorením, potom to prestane...

čo to spúšťa neviem...

Vloženo

asi takhle, až pojedeš za tmy, tak zkus zatáhnout okénko ( které je zatažené ), uslyšíš cvaknutí a stejné probliknutí světel - ovládání a celou elektrovýstroj oken také nebudeš měnit, protože by jsi si ničím nepomohl :) dál už to snad pochopíš :)

Vloženo

jedině vyměnit auto, nebo autobaterku. nechápu, proč tohle někdo řeší. já mám rok 2013 a PTC bych nevyměnil ani za nic, po 5 minutách sjede led z předního skla ať je 0 nebo -10. a blikají mně ty světla i při pomalé jízdě, když potočím volantem. pokud jedu třeba konstantní rychlostí např. 30km/h a současně vytáhnu nahoru obě přední zavřená okna, tak nejenže probliknou světla, ale je cítím patrné zpomalení auta :-) najeto 70tis. a spokojenost.

Vloženo

také mi světla pohasnou když cvakne ralátko... od doby co je nad nulou nic... dneska jsem jel z odpo a pp zahlásil klesnutí teploty okolí na 4°C a v tu chvíly cvak a světla. za pár okamžiků z topení smrad spáleného plastu .... což jsem si všiml že už je to vlastnost auta to smradlavé topení ... asi špatné materiály

• o 10 měsíců později...
Vloženo
V 17. 2. 2017 na 23:25, mischicka napsal:

... který ovšem benzínové motory nemají.

Cvaknutí je relé, které sepnulo, otázkou je co.

Mám benzín a taky mě to dělá. Nahlásil jsem to jako závadu , tak uvidíme co na to servis.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...