Petrkiller Vloženo 27. Březen 2017 Sdílet Vloženo 27. Březen 2017 Ahoj doufám, že mě zde někdo odpoví abych nemusel zakládat své osobní vlákno s problémem. V servise zabývajícím se klimatizacemi a opravami aut mě vyměnili minulé léto spojku klimakompresoru. Fungoval poté normálně. Jenže ke konci léta se kompresor asi zadrhával či co, nevím. Prostě přestal sam od sebe fungovat ikdyž AC svítí. Koukal na to technik a že se netočí kompresor ikdyž je seplý. Podle nich se zadřel a chvíli v něm i cvakalo (údajně to dělala ochrana proti přetrhnutí řemenu) nyní to po výměně drážkového řemene a napínací kladky při výměně rozvodů nedělá. Ale kompresor stále nejede. Věřím jim tedy a chci koupit nový kompresor. Číslo kompresoru jsem si vyprosil podle vinka ve škoda servisu a zjístil jsem že na netu je o více než 10 000kč levnější. Což je šok i pro mě Ale otázká zní jaký objednat a kde? Mám vyhlídlý na škoda díly TENTO: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5k0820803c-kompresor-klimatizace-hella-behr-20378.html Doporučíte mě Hellu/Behr nebo mám raději připlatit a vzít oreginál? Podle mě je hella kvalita. Co myslíte vy? Máte někde ještě lepší cenu? Děkuji za pomoc a rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 8. Červen 2017 Sdílet Vloženo 8. Červen 2017 Má niekto skúsenosť s takýmto zvukom klímy ako je na videu (je to moje video dnes 8.6.2017 natočené) ? Prípadne ako by sa dal tento problém vyriešiť ? Klíma chladí ale budem musieť dať prečistiť lebo občas smrdí. Je možné, že je málo chladiva v okruhu a preto robí ten zvuk ? https://drive.google.com/file/d/0B1UNnKpvIv4aa0VWMi1qN2J6N2M/view?usp=sharing Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 8. Červen 2017 Sdílet Vloženo 8. Červen 2017 já nic neslyším, respektive všechno, co slyším, má nějaký divný zvuk. Prázdná klima se projevuje škrundáním, syčením, bubláním... Kdy jsi ji plnil naposledy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 8. Červen 2017 Sdílet Vloženo 8. Červen 2017 Naposledy 2-3 roky dozadu. Myslel som, že ten zvuk akoby zlého ložiska bude počuť, zvonka neni nič počuť iba zvnútra a keď stojím na križovatke tak to najviac počujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlov Vloženo 8. Červen 2017 Sdílet Vloženo 8. Červen 2017 Je to zvuk podobný zotrvačníku, je potrebné vymeniť náplň. Ja som menil pred dvoma rokmi a asi ma to zase čaká... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 8. Červen 2017 Sdílet Vloženo 8. Červen 2017 Dobre skúsim ísť niekomu, ktorý robia klímy a uvidím či mi aj niečo iné povie ale tú náplň každopádne vymeniť budem musieť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marmyn Vloženo 30. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2018 Zdravím, chtěl bych se zeptat na radu ohledně klimatizace. Jen naplněná (má tlak cca 6 bar v klidu při zapnutí klimy cca 15 bar) kompresor má dle diagnostiky záběr, spotřeba stoupne, jen z klimy nejde studený vzduch. Po zapnutí se z ní ozve takové to syčení co dělalo vždy na začátku. Přestalo to postupně kdy někdy fungovala a někdy ne a nyní už vůbec. Dle dílenské příručky to může být kompresor, moc oleje, nebo špatný expanzní ventil (to tipuju i já). Dá se nějak předem určit co to může být než okruh vypustím? Děkuji za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marmyn Vloženo 30. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2018 v klidu ma tlak 5-6 bar, zatez kompresoru 0 Nm (venkovni teplota27°C) po zapnuti klimy stoupne tlak na cca 15 bar, zatek kompresoru 12 Nm, teplota vyparniku klesne na 20 °C pak stupne i na 24 °C , ale teplota A/C panel (g56) je porad 28 °C a G191 a g192 ( vydechy na nohy a uprostred) se pohybuji kolem 26 °C bez zmeny po zapnuti klimatizace Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
domisek8 Vloženo 29. Květen 2019 Sdílet Vloženo 29. Květen 2019 Zdravím, mám problém a potřeboval bych od vás radu. Mám Škodu Fabia 2 1.4 16V s manuální klimatizací (Climatic). Auto jsem koupil s tím, že klimatizace je prázdná. Teď jsem měl auto v servise a tam mi řekli že ji natlakovali a zjistili že je prasklý chladič. Chci se zeptat jestli když je prasklý chladič tak klimatizace nechladí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 29. Květen 2019 Sdílet Vloženo 29. Květen 2019 Vzhledem k tomu, že děravým chladičem unikne chladivo, tak to nemůže chladit... A pokud kompresor běhá delší dobu na vzduch, tak může být taky už poškozený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 29. Květen 2019 Sdílet Vloženo 29. Květen 2019 olej v systému zůstane, takže kompresor nasucho neběhá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mist85 Vloženo 23. Červen 2019 Sdílet Vloženo 23. Červen 2019 Zdarec, nechci zakládat nové téma,tak to šoupnu sem. Nezná někdo typ materiálu (Př. rozměr) ze kterého jsou o-kroužky do trubek klimatizace? Konkretně jde o o-kroužek viz. foto. Nechci dávat 600 za kus plastu (Který jenom domáčkne ten o-kroužek),segrovku a těsnění. Spojku už mám v pořádku rozdělanou,ale těsnění bych chtěl nové. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marmyn Vloženo 26. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2019 Zdravím, najednou mi přestala fungovat klimatizace (Climatronic FII), Dle diagnostiky tlak při cca 30°C 7 bar, otáčky kompresoru stoupají po sešlápnutí plynu (ale střed řemenice se netočí, takže to asi diagnostika počítá z otáček motoru) , ale zátěž kompresoru a tlak nestoupá. Po zapnutí klimatizace jde cítit lehký záškub motoru (jako by se zapla a hned vypla), a ani spotřeba pak nestoupne. Předpokládám, že je problém v kompresoru, ale chci se zeptat zda by to mohl být jen regulační ventil? Zda se to dá nějak otestovat? A zda se při výměně ventilu se musí vypustit plnivo? Případně zda by to mohla být elektromagnetická spojka? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
graun Vloženo 27. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2019 Mist85: všechny fialové kroužky v koncernu jsou z materiálu EPDM (70ShA). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 27. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2019 Marmyn. Tak sa roztrhla deštrukcia/spojka pridieranim kompresora. Občas sa roztrhne len tak nadmernou volou ale to je zrietkavosť. Treba skusiť potočiť osku či je bloknuta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marmyn Vloženo 27. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2019 Hubo 44, díky za radu a půjde s ní (vnitřní částí řemenice) otočit pokud je kompresor namontovaný na autě, při vypnutém motoru jen rukou (případně klíčem za ten středový šroub)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 27. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2019 Ak sa len deštrukcia pretrhla a kompresor nie je zadrety/pridrety tak by sa malo dať pretočiť za tu stredovu skrutku. Ked sa nepretoči lahko tak treba odsať medium tam kde to po oprave budu plniť a mali by dať bloček kolko odsali. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marmyn Vloženo 4. Září 2019 Sdílet Vloženo 4. Září 2019 Chci se ještě zeptat zda se má u klimakompresoru točit i ta střední část? Vše ostatní se na řemenici točí, jen ten střed ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kablikar007 Vloženo 16. leden 2020 Sdílet Vloženo 16. leden 2020 Nazdar chalani, dal som si vymeniť chladič na klimatizacii, po výmene som ju dal naplniť ale po naplnení sa nezapla, tak som išiel na diagnostiku a toto mi vypísala, vid obrázok, stretol sa niekto s týmto, čo to znamená? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 16. leden 2020 Sdílet Vloženo 16. leden 2020 Ty se ptáš, co to znamená a přitom to tam máš napsané? Takže: přečti paměť závad v budíkách a pak tu diagnostiku vyhoď. Už jí nebudeš potřebovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kablikar007 Vloženo 16. leden 2020 Sdílet Vloženo 16. leden 2020 takže chceš povedať že chyba je v budíkoch a preto mi nejde klimatizácia? čo to s tým má vlastne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 16. leden 2020 Sdílet Vloženo 16. leden 2020 Klimatizace se odvolává na to, že je chyba v ŘJ budíků a píše ti, aby jsi hledal tam - je to relativně běžné, jednotky jsou provázané. A taky nezapomeň, že v tomhle počasí se klima pouští dost blbě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kablikar007 Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 Takže bol som to pripojiť na diagnostiku, pozrel som si pamäť závod v prístrojovom paneli a tam nič, žiadne zavady, tak som potom ešte pozrel CAN Gateway a tam toto (viď obrázok). Keď ju vymažem hneď sa objaví, ale do panelu prístrojov viem ísť, tak komunikovať musí nechapem tomu, stretol sa už niekto s týmto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 A n3mas tam nejake neoriginalne radio ze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kablikar007 Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 ano mám neoriginalne radio, to som al aj pred tým aj táto chyba tam bola, ale pridala sa tá v panely prístrojov a nejde klíma od vtedy. Ešte pre upresnenie klíma sa plnila preto, lebo som zrazil srnku, predok musel ísť celý nvý aj chladič na klímu a tým pádom aj naplnenie a od tejto doby to robí. Čítal som na fórach raz mal jeden takúto chybu že mu toto vypisovalo: Adresa 44: Posilovač řízení Objednací číslo řídící jednoky: 6Q0 423 156 AA Systém a/nebo verze: LenkhilfeKYO X757 Kódování: 10140 Číslo dílny: WSC 13765 Nalezena 1 chyba: 01317 - ridici jednotka v panelu pristroju (J285) 79-10 - prosim;prectete pamet zavad - Sporadická Sobota,04,Červenec,2009,17:11:38:56856 VCDS verze: SVO 805.4 Verze dat: 20080309 a nakoniec vymenil jedno čidlo ABS na kolesi a prestalo to, lebo cez to čidlo si že vraj bralo informácie pre otáčkomer, čo keď aj ja mám takéto niečo od búračky? v predu je len čidlo vonkajšej teploty, iné čidlá tam niesu nie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.