Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Kedze sa mnozia dotazy ohladom kontroly zanesenia DPF, v kratkosti predstavim Android aplikaciu, ktora to pri kompatibilnych motoroch dokaze velmi jednoducho nacitat.

Hlavnym parametrom, ktory nas zaujima je "Soot mass - mnozstvo sadzi", no aplikacia dokaze okrem ineho nacitat aj cas a vzdialenost od poslednej regeneracie a teploty na vstupe a vystupe z filtra

590025b2c98fe_VAGDPF.thumb.png.174eb08dfe41739022a1c829aa703370.png

Aplikacia existuje v dvoch verziach, platenej a ochudobnenej bezplatnej.

Uzivatel @Radas1 sa jej podrobnejsie venoval TU.

Rovnako ako pri ostatnych aplikaciach vyzadujucich pristup ku specifickym protokolom, aj tu autor odporuca spravny vyber OBD Bluetooth adaptera.

Citacia z Google play:

"About ELM327 adapters:
Currently on the market you can find a huge list of low cost clone ELM327 adapters using a cloned simplified version of the ELM327 chip; using these adapters with this app may introduce readings errors and also car connection problems or app freezing.
For an optimal use I suggest a good quality adapter like an OBDLink LX, but the app also works with cheap adapters provided decent quality."

Tento isty vyvojar tiez vydal aplikaciu "ELM327 Identifier", ktoru uz niektori poznaju z temy nakupu adaptera.

POZOR, TREBA POUZIT SPRAVNU VERZIU ADAPTERA, NA TRHU SU AJ ZLE KUSY (POTVRDENE SKUSENOSTAMI UZIVATELOV), VIAC INFO NAJDETE V SAMOSTATNEJ TEME, PROSIM CTENYCH UZIVATELOV FORA ABY SVOJE OTAZKY A SKUSENOSTI OHLADOM NAKUPU SMEROVALI DO NEJ.

Edit 3.9.2018: posledna odomknuta verzia 2.26.9 je tu

Upraveno od sk0d@

Jak mám nastavit app aby mě našla adapter. Dělal jsem to podle návodu v odkazu. Kód motorizace vyberu, ale když dám BT připojení nabídne mě to jen BT HF, ale nikoliv OBDII. To samé mě to dělá ELM327 Identifier. Ale přitom Carista normálně funguje.

• Autor

Skus este raz sparovat adapter.

Ak nainstalujes free verziu z Google play, tiez ti to robi?

Upraveno od sk0d@

Tak to zafungovalo, ale je tu jiný problém viz screen. A to jsem nechal app jak je jen nastavil kód motoru připojení bt a OBD2 jinak nic a i zkusil reinstallScreenshot_2017-05-04-05-45-03.thumb.png.703918d61aba13075f1aab7d62941417.png

Upraveno od Ovce

• Autor

Skus s touto 2.7.5

Edit: aktualna spravne fungujuca cracknuta verzia je v prvom poste

Pripadne mi este napadla jedna vec, ak sa licencia overuje cez net, skus vypnut data pred spustenym.

Upraveno od sk0d@

OK zkusím a dám vědět

S apkou co tu je mi to taky nefungovalo. Kup si jí, stojí to dvě piva... proč nepodpořit vývojáře, funguje to...

Abych řekl pravdu nekoukal jsem kolik stojí. No u nás by to bylo asi 7 -_-(17,-  12°), ale tak pujdu jen v sobotu a pátek vynechám B)

Upraveno od Ovce

zdražila stála 70 kč, ale tak stejně... kilo... proč ne. Kdyby za to chtěli litr tak neřeknu půl slova...

• 2 týdny později...

Zdravím 

koupil jsem jednotku pro OBD II s Bluetooth (ekvivalent ELM 327) u sunnysoft.cz SUNNY SOFT ELM 327

Funguje to velmi dobře, spojení je rychlé. Načetlo to pres TORQUE LITE chyby, které se objevovaly v minulosti - prasklé žárovky. Aktuálně mi ale svítí na palubce chyba aibagu a tu to nenačetlo. Další aplikace jsem zatím nezkoušel. Budu kupovat TORQUE full verzi.

DPF filter, kvůli kterému jsem to kupoval jsem načítal přes VAG DPF free app. Super rychlé načtení, hodnoty ok. Funguje i na tátově Golfu plus. Uvažuju i o zakoupení placené appky.

Nevíte někdo proč to nenačetlo ten aibag??

Upraveno od Kotlick

Protože Elm327 nepodporuje jednotu airbagů

• Autor

Ale kdeze.

Je to tym ze Torque nepodporuje specificke protokoly VAG.

• Autor

• 2 týdny později...
  • Autor

Nasiel som udajne opraveny patch plnej verzie, dajte vediet ako vam slape VAG DPF 2.17.6

• 2 týdny později...

Viete hodit odkaz na ebay s ktorym lacnym adapterom ta app pojde?

• Autor

V prvom poste je odkaz na temu o adapteroch.

VAG DPF 2.17.6 funguje, ale zatim při všech pokusech chyba komunikace Oil Ash.

Mám koupenou za cca 120,- a verze 2.18.6 Než jsem jí koupil zkoušel jsem několik patchovaných verzí a ani jedna nešla jak by měla 

• Autor

@jandis aky motor? nejaky screenshot obrazovky?

Škoda Octavia II FL motor CAYC 1.6 TDI CR. Zkoušel jsem i číst data za jízdy a super, funguje. Jediné co hází chybu je oil ash.

Screenshot_20170611-170559.png

Upraveno od jandis

jandis a máš patchovanou nebo koupenou verzi?

Upraveno od Ovce

Je to PATCH VAG DPF 2.17.6 co našel sk0d@

Může to být i tím, ale jak píše sk0d@ asi s tím mají problém i se staženou přes google play. Já tedy jedu ale v poho.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.