Ovce Vloženo 29. Květen 2018 Sdílet Vloženo 29. Květen 2018 Mě to funguje normál, ale já mám koupenou app a tudiž aktuální. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrs78 Vloženo 31. Květen 2018 Sdílet Vloženo 31. Květen 2018 Tak už to opět funguje, Oil ash jsem poklepal, on se zvýraznil a naskočila hodnota 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 2. Červen 2018 Autor Sdílet Vloženo 2. Červen 2018 Odomknuta VAG DPF 2.26.7, stahujte, testujte a potom ma chvalte [emoji482][emoji6]https://uloz.to/!Af3UMZZ48BiG/evcidxcgppitfzaayfcdyg-zip 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jandis Vloženo 5. Červen 2018 Sdílet Vloženo 5. Červen 2018 Super, funguje. Velká chvála :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Švéda Vloženo 6. Červen 2018 Sdílet Vloženo 6. Červen 2018 Zdravím pánové...poradíte mi prosím někdo co je za problém? Mám Passata B7 2011 2.0 TDi motor CFGB ...Díky moc!! :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 6. Červen 2018 Autor Sdílet Vloženo 6. Červen 2018 Adapter mas otestovany? V prvom prispevku je odkaz na temu adapterov, tam najdes vsetky potrebne informacie ako ho mozes overit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Švéda Vloženo 7. Červen 2018 Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 Ano mám, s jinou aplikací funguje bez problémů :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 7. Červen 2018 Autor Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 Este raz. Urobil si test adaptera tak ako som ti napisal? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Švéda Vloženo 7. Červen 2018 Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 Myslíš toto?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 7. Červen 2018 Autor Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 (editace) Ano, a ako si asi cital v tej teme, tvoj adapter nema dobry chip. Objednaj nejaky, ktory je tam odporucany ostatnymi uzivatelmi. A potom poreferuj v tej teme, nie tu. Tu riesime iba fukcnost a skusenosti so samotnou aplikaciou. Dik. Editováno: 7. Červen 2018, autor: sk0d@ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majkl79 Vloženo 7. Červen 2018 Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 Zdar kluci, mám adaptér ELM 327 a placenou apku verzi 2.26.8 nezobrazuje se mi Oil Ash Residue, vše ostatní funguje. Superb 2 2.0 CFGB 2011. Nevíte co s tím? Díky M. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 7. Červen 2018 Autor Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 Kontaktovat vyvojara? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mioa701 Vloženo 7. Červen 2018 Sdílet Vloženo 7. Červen 2018 On 5/31/2018 at 10:25 AM, pitrs78 said: Tak už to opět funguje, Oil ash jsem poklepal, on se zvýraznil a naskočila hodnota @Majkl79 alebo skús toto čo bolo spomenuté pár príspevkov vyššie 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 8. Červen 2018 Autor Sdílet Vloženo 8. Červen 2018 Kolegovia, kedze vidim ze si viete tu appku vselijako dodrbkat, odporucam teda ako prvy krok pri strate funkcie uplne vymazanie/reset dat tejto konkretnej aplikacie.Navod je tu Alebo z ceskeho Google helpu:Vymazání dat aplikaceNěkteré problémy se může podařit vyřešit vymazáním všech dat aplikace.Upozornění: Veškerá data uložená v této aplikaci budou vymazána.Postup vymazání všech dat aplikace:V zařízení spusťte aplikaci NastaveníKlepněte na Aplikace a oznámení.Klepněte na aplikaci. Pokud ji nevidíte, nejprve klepněte na Zobrazit všechny aplikace nebo Informace o aplikaci.Klepněte na Úložiště -> Vymazat data.Pokud v aplikaci dochází ke stejným problémům i po vymazání dat, pravděpodobně bude nutné kontaktovat vývojáře aplikace. Jak kontaktovat vývojáře Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kluvi Vloženo 14. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2018 Ahojte. Čo presne má znamenať to Oil ash? Ja si myslím že zbytkové sazde v oleji. Ale po výmene oleja (v autorizovanom škoda servise) sa to nevynulovalo a veselo to ďalej pribúda (pomaly). Je to tak ok? Alebo niečo v servise nevynulovali? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metrix.m Vloženo 14. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2018 Oilnash je nespalitelny popílek a tedy zanesení DPF. Některým to měří jako hmotnost některým jako objem. Toto číslo se nemiluje při výměně oleje.Dle vypozorovani jsem zjistil že hodnota oil Ash se zvedá pouze v závislosti najetých km a nikoli podle typu jízdy. Odesláno z mého LG-H815 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jandis Vloženo 16. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2018 Hodnota oil ash je hodnota zanesení filtru pevných částic. Je to popílek v oleji. Něco jako popel v krbových kamnech. Popel musíš vysypat. DPF filtr vyměnit. Nemái nic společného s motorovým olejem. DPF filtr se zanáší při studeném motoru, krátké trasy proto nejsou vhodné a filt proto častěji regeneruje. Po každé regeneraci zůstávají nespálené saze (OIL ASH) Krátké trasy regenerace po cca 400 km, delouhé trasy regenerace i po cca 800 km. Auto co jezdí krátké trasy může mít plný filtr klidně při 200 Tkm, auto co jezdí dlouhé trasy klidně při 350 Tkm. Hodnota Oil Ash není fyzické zaplnění filtru, ale je odhadován počítačem. Není závislost na ujetých km, ale dá se říct na počtu regeneracích. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 17. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2018 (editace) Soot = saze Ash = popel Spalováním nafty a malého množství oleje (jehož spalování nelze zabránit) vznikají saze, které se usazují v DPF (Soot Mass). Při regeneraci drtivá většina sazí shoří a zůstane jen malé množství nespalitelného popela, z nějž má významnou část na svědomí právě olej. Odtud Oil Ash = olejový popel (nikoliv tedy popílek v oleji nebo saze v oleji). Význam jednotlivých hodnot už se tu několikrát řešil, např. na str. 3 a 4. Místo opakovaných dotazů a odpovědí na totéž doporučuji napříště pročíst téma. Editováno: 17. Červenec 2018, autor: JayBee1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kluvi Vloženo 18. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2018 (editace) To Jay: Sori, ale hladal som cez gfiltráciu a nenašiel nič relevantné. Ale evidentne som hľadal zle. (vysvetlenie hodnoty je až na 2 stránke výsledkov) Predpokladám, že Oil Ash ti nijak nezohľadní to na ako kvalitné palivo skutočne jazdíš... Ja mám 147 tisíc a OA je 45% (36g). Som zvedavý akým tempom to pôjde ďalej. Editováno: 18. Červenec 2018, autor: kluvi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metrix.m Vloženo 18. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2018 (editace) Ta hodnota je opravdu matematická a přírůstek je cca 0,0003 g/km, Pro zdejší statistiky já mám 71g a najeto 220 000km. Možná z toho by šlo odvodit jestli má člověk auto s přetočeným tachometrem nebo ne. Pro informaci měl bych asi být na hranici životnosti DPF co jsem se dočetl a otázka zdali mám stočený tachometr? Až zde na foru si všímam že do nové verze přidali zobrazení v procentech Editováno: 18. Červenec 2018, autor: metrix.m Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 18. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2018 V jiném vlákně jsem to psal, u jednoho auta 220 000 km a regenerace každou chvíli.Po vyndání DPF jsem zjistil že je čistý, namontoval zpět nechal nastavit jako od nového.Vše OK. Vše je jen výpočet a ne fyzické zanešení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
metrix.m Vloženo 18. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2018 (editace) Díky za info, docela mě to zajímá ale do té doby než se poprvé rozsvítí kontrolka DPF nic řešit nebudu. Spíše mě štve spouštění čištění DPF. Vždy se snažím aby čištění proběhlo v pořádku a tak občas si musím na konci své cesty, cestu ještě protáhnout než dojde ke kompletnímu dočištění. Vyhovovalo by mi občas kdyby se regenerace spustila i při 60% a to v případě že jedu po dálnici a je na to čas, a né že dojedu na konkrétní místo, je tam stále cca 65% pak mám v tom místě krátké krasy a zrovna se spustí regenerace. Letos už 3x vědomně přerušená regenerace a to jsem nechtěl - jednou jsem si nevšimnul, a pak jsem pěkně cítil spálenou gumu, podruhé jsem spěchal a nemohl jsem, opět stejný pach, a po třetí jsem si toho všilm až když jsem vypínal motor - otázka co by se stalo kdybych ho hned zapl zdali by regenerace pokračovala. Zkoušel jste někdo vynutit regeneraci přes nějaký soft? máte s tím nějakou zkušenost praktickou? případně kdy děláte tuto vynucenou regeneraci. Trochu statistiky: ještě jsem se díval k sobě do logu a na docela dlouhé trase jsem našel úsek kdy mi OilAsh vzrosl o 0,04g za 110km na rychlostní komunikaci nebo dálnici. Tedy dopočetl jsem se že 1g mi naroste za cca 2500 km. a v případě dopočtu přes celkový nájezd je to 0,033g na 100 km. tzn 1g za 3000km což myslím že je v relaci. a soot mass calc a soot mass measured mi lítá v rozdílu +-3,8g Editováno: 18. Červenec 2018, autor: metrix.m Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kluvi Vloženo 20. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2018 (editace) Čo sa týka vývoja tak Od začiatku mám trend 3.06% alebo 2.44g za 10tis km (celkom 147tis km) V poslednom období 3.9% / 2.7g za 10 tisíc km (na 5300km) Takže zrýchlenie trendu. Možno jazdím menej diaľnice ako predchádzajúci majiteľ. A to jazdím dosť veľa. Škoda Oct3 TDI 11kW CKFC Editováno: 20. Červenec 2018, autor: kluvi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 22. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2018 Také se vám stává, že se po chvíli přeruší komunikace s OBD a aplikaci je potřeba úplně restartovat (ukončit, vyčistit z paměti a znovu spustit)? V průběhu času jsem koupil několik levných malých/krátkých BT adaptérů z Číny a u obou adaptérů v1.5, na kterých funguje Carista, dochází při běhu VAG DPF k chybám v komunikaci. Někdy to funguje docela dlouho, takže se výpadek při kratších jízdách ani neprojeví, někdy to ale vypadne už po pár minutách nebo dokonce už po několika sekundách. Mám ale jeden pro Caristu nevhodný adaptér v2.1, na kterém ovšem běží VAG DPF bez problémů. Zapnu, jedu přes celou republiku a aplikace celou dobu šlape. Tak nevím, možná je to jenom náhoda, možná jsou oba v1.5 vadné... Vaše zkušenosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ovce Vloženo 23. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2018 V 10.1.2018 na 10:18, Ovce napsal: Stává se to také někomu? Mě dost často. Musím dát disconnect a pak znovu connect. Pokud si toho nevšimu občas se to samo odpojí. Kolikrát se to ani na poprvé nepřipojí(něco o BT to píše, ale přitom k rádiu je tel připojen) a musím celou app vypnout na tvrdo a pak znovu zapnout a připojit. Starší verze se Sony Xperia Z1C to nedělalo aspoň si nepamatuju. Ale od doby co mám Huawei P9 Lite 2017 tak jo. Myslíš toto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.