hootchi Vloženo 5. Červen 2015 Sdílet Vloženo 5. Červen 2015 Sonaxem jsem také před pár dny provedl vyčištění, ale přijde mi, že to vůbec nezabralo. Klíma za běhu nesmrdí vůbec, po vypnutí klímy zavane po chvíli cca. na 2- 3 vteřiny lehký smrádek, ale furt snesitelné, ale po odstavení auta a po chvíli znovu nastartování je zápach úplně příšerný. Sonax nesonax Vypnutí klímy chvíli před dojetím je samozřejmostí, ale i tak je to hnus velebnosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 5. Červen 2015 Sdílet Vloženo 5. Červen 2015 já mám manuální klimu třetí sezónu bez údržby. neměnil a nečistil jsem ani kabinovej filtr. klima nesmrdí a po jejím vypnutí jde do interierů pár vteřin vlhkost s typickým lehkým závanem. před dojetím vždy klimu vypínám dřív, stahuju okna a topení a ventilátor na max. dělal jsem to i u předchozího auta a ještě jsem klimu nikdy nečistil a ani nesmrděla. příští rok to ale třeba nechám doplnit případně náplň a vyčistím ji. co mně říkal borec co dělá klimatizace, tak nedoporučuje ty pěny, ale raději právě ten sprej co se nechá stříkat v interiéru při zapnuté klimě. ta pěna prej má negativní vliv na ventilárory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdeny89 Vloženo 7. Květen 2017 Sdílet Vloženo 7. Květen 2017 Prosím o podrobnější návod jak vyčistit klimatizaci.Vaše postřehy.Omlouvám se pokud je už někde toto téma ale nic jsem nenašel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 7. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 7. Květen 2017 (editace) pokud myslíš výdechy apod. tak sprej mi nefungoval. Jednou jsem zkusil koupit pěnu v Autokelly, vyndáš kabinový filtr, něco dáš na výparník a něco pak do výdechů, dáš pak nový kabinový filtr a po smradu ani památka. Moje auto na to celkem trpí a tohle stačí udělat 1x ročně na jaře a jedno balení mi stačí na 2 čištění... http://www.autokelly.cz/Product/DK-P0190/9189538/39849642;40064029;40109476;40109096;40107542 Editováno: 7. Květen 2017, autor: Rypicong Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 7. Květen 2017 Sdílet Vloženo 7. Květen 2017 nejlepší "čistič" klimatizace je od Sonaxu (pomě cena/výkon), ale zničí to jen smrad ... bakterie a plísně tam zůstanou, nejlepší je 1x za 2 roky na průplach do servisu a 1x ročně ten Sonax, pokud klimu pouštíš méně a nesušíš ji při dojezdu, tak na odborné čištění klidně 1x za rok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 6. Duben 2018 Sdílet Vloženo 6. Duben 2018 Mám otázečku ohledně pěny na výparník. Kamarád mi teď dal na vyzkoušení čištič od Wurthu (ten sprej s hadičkou). Sundám filtr, výparník je nalevo a teď jsem se zastavil a raději se zeptám. Můžu to tam nastříkat "doplna" ? Nemůže to tam někde zatéct do elektriky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 27. Květen 2018 Sdílet Vloženo 27. Květen 2018 Vyrobte si toto: https://forum.skodahome.cz/topic/141442-naše-oiii-fl-14-tsi/?page=9 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbrazdil Vloženo 25. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2018 Mám tento problém. Když nastartuji auto se zapnutou klimou (manuální) je chvíli cítit smrad jakoby "spálenina" alespoň tak mi to připadá. Ten smrad je cítit jen po nastartování pak už ne. Čím to může být? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 25. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2018 Nemáš auto po kuřákovi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Atrani Vloženo 26. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2018 Po kuřákovi by auto smrdělo celé a pořád. Pokud je to jen v místě bydlení, tak klima umí nasát např. kanál nebo ti někdo může házet k autu vaťany. Pokud to smrdí při nastartování kdekoliv, tak si sám zkontroluj vzduchový filtr v motoru, kabinový v přihrádce spolujezdce a nechej vyčistit klimu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbrazdil Vloženo 31. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2018 Tak tezko rict po kom je toto auto, ale jestli je po kurakovi, tak by bylo asi ve vnitr citit, coz citit neni. Chci vymenit kabinovy filtr. Mam i vycistit klimatizaci? Procital jsem diskuze, ale nikde jsem nenasel jak efektivne vycistit klimu? Zda pouzit penu nebo sprej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 31. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2018 Nechej ji vyčistit ozonem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mbrazdil Vloženo 31. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2018 A co to zhruba stoji? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 13. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2018 cca 500Kc. Nekde min, nekde vic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 14. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2018 ... pokud klimu pouštíš méně a nesušíš ji při dojezdu, tak na odborné čištění klidně 1x za rok Co znamena susit klimu pri dojezdu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 14. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2018 To znamena, ze ji pres dojezdem vypnou, cimz predpokladaji, ze se jakoby vysusi Pritom je to kravina 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 14. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2018 (editace) @Tragedie_v_JZD Výparník se po vypnutí klimatizace teoreticky vysuší, ne? Editováno: 14. Srpen 2018, autor: Twisted Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 14. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2018 Za jak dlouho? A mam kvuli suseni take pustit vetrak naplno? Vnitrni cirkulace vzduchu nebo vnejsi? Nebo dokonce zapnout topeni? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 14. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2018 (editace) Podle nákresu kolujícího na fóru nemá topení na vysoušení vliv. https://forum.skodahome.cz/topic/44846-čištění-klimatizace/?do=findComment&comment=2321674 Editováno: 14. Srpen 2018, autor: Twisted Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 15. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2018 Ale má. Když se vypne klima, tak v "trubkách" v palubce kondenzuje voda. Úplně stejně jako se orosí v horku studená plechovka/láhev vytažená z chladničky. No a kde je teplo a vlhko, tak tam se dobře daří plísním. Už jsem to tu psal několikrát. Vypnu klimu před dojezdem, stáhnout okna, aby vlhkost šla ven z auta a větrák naplno a krátce i s topením. Je to otrava, ale za 5 let jsem neřešil ani náznak zápachu, ostatní lidi co znám a nedělají to, řeší smrad pořád a stále dávají peníze za různé metody čištění. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 15. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2018 Mohu potvrdit, že sušení výparníku je velice účinná zbraň na smrad z klimy. Ale na vypínání před dojezdem prdim. Ono to vysušení výparníku trvá dlouho a bylo by mi horko. Takže po dojezdu nechám ještě 30 min. foukat ventilátor a v poho se tak vysuší se výparník i rozvody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 15. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2018 Jako ze zastavim nekde na parkovisti, 30 minut necham bezet motor kvuli vetrani a pak teprve zamknu auto a odejdu? To nemyslis vazne ne? :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 15. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2018 Jen malá technická k těm trubkám .. ono pokud vůbec, tak se ty trubky orosí zvenčí, nikoli zevnitř!!! (stejně jako ta flaška se orosí z venku, nikoli zevnitř). A tam nějaké 3 minutové větrání prakticky nic neznamená - během několika sekund či minut ty trubky zvenku stejne oschnou. Ten chladný vzduch, který fouká z klimatizace, je totiž sam o sobe dost suchý (klimatizace odebírá ze vduchu, který jí prochází, docela hodně vody). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 15. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2018 před 20 minutami, osobne napsal: Jako ze zastavim nekde na parkovisti, 30 minut necham bezet motor kvuli vetrani a pak teprve zamknu auto a odejdu? To nemyslis vazne ne? :-) O ničem takovém jsem tu nepsal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 15. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2018 No sorry, ale me to z toho tak vyplynulo. ... Takže po dojezdu nechám ještě 30 min. foukat ventilátor a v poho se tak vysuší se výparník i rozvody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.