ben06 Vloženo 26. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2019 (editace) Když se sejde odchylka počítadla a měření PP s nepřesností vstupních údajů a jinými vlivy tak výsledek je orientační spotřeba a ne laboratorní měření. Co tak ještě řešit letní a zimní odchylku? Editováno: 26. Srpen 2019, autor: ben06 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petous22 Vloženo 26. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2019 Přesně tak jak říkáš, teplotní změna objemu paliva je další proměnná. Všechno jsou to jen orientační měřidla, ale občas to výrobce svádí přikrášlit měření spotřeby směrem dolů. Málokterý novinář si dá tu práci s ověřováním údajů a recenze pak dopadnou lépe. Dřív se takhle bojovalo i s údaji na tachometru, ale to bohužel rošíření GPSek + info radarů trochu kazí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 26. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2019 (editace) No právě že jen orientační a rychlostní údaje dle gps je jinde. Někteří spořivci tady předvádí parádní spotřeby při 110 na dálnici a to je fakt k smíchu, nebo už k pláči? Prakticky se plouží po dálnici cca 100 km/h. Editováno: 26. Srpen 2019, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 26. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2019 A o to právě jde. Já dělal "měření" na FIII a OIII, oboje tedy 1.2 81kw a stále jsem se divil, proč ta OIII jezdí stejně trasy o 0,3l/100 méně. Vysvětlení se báli po tom co jsem vynuloval spotřeby a po 5tis km v porovnání s dotankování FIII ukazuje o 1dcl více, OIII zase o 4dcl spotřebu zlepšuje. S Rapidem 1.0 81kw jsem toto zkoušel jen na cca 1000km a výsledek byl, spotřebu auto přikrášluje o 0,45l (všechny auta na předepsaných kolech R16, letní pneu z výroby). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj73 Vloženo 26. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2019 (editace) Reálná spotřeba se může lišit, ale na sledování trendu to stačí. Podle excel. tabulky je realná spotřeba u mě větší o 0,2 l, než ukazuje PC, najeto cca 9 tis. Se spotřebou jsem s Rapidem 81 kW fakt spokojený. Nájezd na nádrž 1000 km mi přijde fajn. Od června je to včetně jízd s vozíkem a dovolená na Šumavě s rodinou. S Yarisem 1,33 75 kW, najeto 60 tis., tam to bylo v průběhu roku od 5,8 do 6,3l. Editováno: 26. Srpen 2019, autor: Ondraj73 doplnění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 26. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2019 Mě to bavilo evidovat do pátého tankování, podstatné je, že mi Rapid papá cca o litr až dva méně než O1 aspoň dle PP i s nepřesnostmi. Fabii už dávno neřeším, je to dělník. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj73 Vloženo 26. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2019 Mě to hodně zajímá v porovnání právě s tím Yarisem. Atmosféra trochu promine těžší nohu na plynu, u TSI je to dost zásadní věc. Ze začátku jsem myslel, že na spotřebu u TSI mají daleko větší vliv otáčky. Jak už jsem tu psal, většinou jsou otáčky 2,5-3 tis, občas podle situace, hlavně když motor není v zátěži, tak klidně i 2 tis. Řazení na 3,5 až 4. Velká výhoda je, že v tomto režimu není motor provozovaný v problematickém pásmu otáček, jde jsou vibrace. No a pak může mít člověk lehčí nohu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 26. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2019 Troska ot. Ale ja na 1,4 63kw ibize viem zajazdit do prace za 4,6l a z prace za 4,2l.(samozrejme jazda bez klimi) Na jednu nadrz mam celkovu spotrebu 5,2. (Obcas jazda v meste obcas klima) Ale je pravda ze po ceste do prace mam jeden a pol kopca a jazdu obchvatom mesta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj73 Vloženo 26. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2019 Do práce to umím takhle (zrovna dnes). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 26. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2019 Pro některé by měli zase opravdu dělat auta bez klimy. Já climatronik cca 3 měsíce nevypnul a ty 3 měsíce si nedokážu představit nezapnout ji ani v druhém autě s manuálem a to třetí auto bez klimy je načisto očistec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malarkey Vloženo 26. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2019 (editace) Já jak jezdim krátké trasy. Max do 10 km většinou, tak ji taky nezapinam, jen na delší cesty. Každopádně ani s vyplou klimou se na tohle nedostanu, pokud jedu plynule bez kopců a všechno je naprosto ideální, tak jedu kolem 4.7 až 5 litrů. Průměr mám 5.8. (1.2 TSI). Tohle snad musí být 40km z kopce ? Editováno: 26. Srpen 2019, autor: Malarkey Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2019 Klid, netahat sem jiné motory (dovolím si jedno OT - tohle v pohodě za určitých podmínek zvládnu i s OIII 1.4 TSI, tak proč by to nešlo s tímto motůrkem a menším autem), a o výše uvedených spotřebách si myslet svoje. V těchto tématech to obvykle ani jinak nejde, když nevíme kde a za jakých podmínek to bylo. K přesnosti PP - dříve byla možná korekce pomocí diagnostiky, existuje ještě ta možnost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 26. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2019 Dokud jsem sledoval a evidoval tankování cca 5x plná nádrž tak se mi údaje PP rozcházely minimálně, potom mě to přestalo bavit a je fakt, že jsem ještě climatronic na slabé TSI 1.0/70kw z jara moc nevyužíval, ale nepustit si ani teď klimu, to jste někteří fakt asi kolenovrti, soryjako. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj73 Vloženo 26. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2019 (editace) Tak ráno v 5:30 klimu spuštěnou fakt nemám, ale jinak přes léto vždy. U Rapida jsem rozdíl ve spotřebě s klimou a bez klimy moc nezaznamenal. konkrétní trasa: Editováno: 26. Srpen 2019, autor: Ondraj73 Oprava 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj73 Vloženo 27. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2019 Tak dneska zase zkouška na spotřebu, samozřejmě už to není příjemná cesta a nedá se takhle jezdit pořád. Ale je zajímavé zjistit, kam až to jde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bury1104 Vloženo 9. Září 2019 Sdílet Vloženo 9. Září 2019 Praha - Split, 4 statní lidé a auto plné po střechu.... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 11. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2019 Spotřeba z přejezdu ze severu na jih Moravy, 80 % dálnice, limit + 10 km/h tacho. Cesta zpět, trochu svižněji a s vyšším převýšením. Krásný výsledek, hlavně cestou zpět jsem koukal. Kdo tvrdí, že tříválcové TSI žere jak prokopnuté, kecá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 11. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2019 Pěkný výsledek a žádný courání 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Z Vloženo 23. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2019 (editace) Tak po dlouhé době jsem koukl na dlouhodobou spotřebu. Najeto 16000 a spotřeba je 6l. hodně cest mám po městě crcačky 1-4km a občas cca 1xza 14 dní (často používám Fabii) do práce přes vesnice jedna cesta 35 km. Řekl bych, že jezdim tak normálně. Moc to neřeším. Palivo jen Verva. RL 81kw. Editováno: 23. Prosinec 2019, autor: Martin Z Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beginner01 Vloženo 25. Únor 2020 Sdílet Vloženo 25. Únor 2020 Zdarec chlapi,Tady vidím samé ekorally spotřeby.Zajímala by mne normální spotřeba při jízdě na dálnici - tempomat 140-150 napr trasa Olomouc-Ostrava.Kolik by to bylo s tímto moturkem? Ideálně pokud někdo jel tam i zpět ať vyloučímeprofil trasy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 25. Únor 2020 Sdílet Vloženo 25. Únor 2020 Tvoji trasu tady asi moc lidí nebude jezdit, podívej se u scaly jak to tam spořivci moc řeší. Já rád jezdím na tempo, ale v praxi není moc kde, možná tak když vyjíždím ve 3.00 ráno svou 130km trasu do práce a vracím se třeba kolem půlnoci druhý den, nebo ještě po ránu o víkendu. D1 jezdím jen 30km po rovině a motor úmysně proženu, ano spotřeba se zvedá, ale hnát ho 200km na 130km/h (gps) bych asi ani nedal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 25. Únor 2020 Sdílet Vloženo 25. Únor 2020 Chvilku jsem s tím jezdil a při 130GPS (nějakých 138 tacho) to bralo tak kolem 6-6.5l/100. Tady je test při 145tacho (bralo si to 7.4l, ale kdo ví jaký profil atd.): https://www.youtube.com/watch?v=_4NuaoKwmY4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 25. Únor 2020 Sdílet Vloženo 25. Únor 2020 6 až 6,5 mám při své neekonomické jízdě taky, protože spotřebu a stresy jestli ušetřím 0,5L je mi fakt jedno. Skoro nikdo neřeší vnější vlivy, hustotu dopravy, počasí, profil a jestli jezdí jen v na nedělní kávičku ke tchýni přes nákup v tesku a hlavně bez klimatizace! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bury1104 Vloženo 25. Únor 2020 Sdílet Vloženo 25. Únor 2020 Praha Ostrava a z5 140-150 6,4l na 100km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
provaznik78 Vloženo 25. Únor 2020 Sdílet Vloženo 25. Únor 2020 (editace) Po Praze , dlouhodobé: 5,7 a teď po jarních prázdninách na horách ( Liberec ) 6,6 / 890Km 1.0 TSI 81Kw / 6ti manuál Editováno: 25. Únor 2020, autor: provaznik78 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.